Pytania i problemy techniczne 1021950 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1021950

Odpowiedzi 3676

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To 1 dotyczy właśnie tego strażnika. Tekst jest nieprecyzyjny (ale był już taki w oryginale), chodzi o to, że "ktoś na ciebie doniesie". 2... no cóż, Gotukowi się zdarza.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

zabijakamat

zabijakamat

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzień dobry mam problem po zainstalowaniu gothica returning przy włączeniu biały ekran głos wszystko jest. Podczas spolszczenia mam takie coś  https://scr.hu/kwXYen

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Uruchom instalator spolszczenia jako administrator.

You didn't grow.
You didn't improve.

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z pewnością ten temat był już wielokrotnie poruszany, ale jak wyłączyć trawę albo przynajmniej zmniejszyć jej gęstość? Utrudnia mocno znalezienie czegokolwiek w takim gąszczu.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z pewnością ten temat był już wielokrotnie poruszany, ale jak wyłączyć trawę albo przynajmniej zmniejszyć jej gęstość? Utrudnia mocno znalezienie czegokolwiek w takim gąszczu.

w temacie ze spolszczeniem masz odnośnik do pisemnej instrukcji instalacji (tuż pod instrukcją video). tam masz wszystko opisane co i jak.

mam pewien dziwny problem. Return 2.0 ma takie momenty że strasznie mi klatkuje. Racja, wiem że return ma mocno zawyżone wymagania i to nawet bez dx 11 a ja na dodatek gram na grafice intel hd graphics. Więc na pierwszy rzut oka winna jest karta. Lecz parę istotnych szczegółów mnie dziwi. W lewym górnym rogu mam ten licznik fps i poza miastem nie schodzi mi on poniżej 25 fps (w mieście przyznam, potrafi zejść nawet poniżej 10..a te 25 to i tak raz na 10 kroków, ogólnie to jest nawet i 40.). wszystkie duperele sobie powyłączałem, tekstury i modele na minimum, widoczność na 100 i..kratkuje tak samo jak przy teksturach i modelach nastawionych na 50% suwaga, widoczność 200% i niskie renderowanie obiektów. Wychodzi na to, że grafika może wyglądać 10 razy gorzej i chodzić 3 razy gorzej (grałem już na tej grafie w gothica, w przeznaczenie które też ma większe wymagania niż gothic. zasięg widzenia i zanikania obiektów ustawiony na 120% i gra chodziła płynnie). Tego właśnie nie rozumiem. sterowniki mam aktualne. dodam jeszcze, że czasem (w większości przypadków) wystarczy po prostu wczytać grę i już chodzi płynnie przez jakiś czas. Istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu? Fix na usunięcie nadmiaru trawy i drzew oczywiście wgrałem.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Rzucił mi się w oczy pewien szczegół. W Returnie normalnym przy wyłączonej opcji usuwania ciał martwych NPC po przeszukaniu podpisy nad nimi znikały, podobnie jak w systempacku do G1, w spolszczeniu zaś podpisy normalnie zostają. Na pewno coś w AST za to odpowiada, tylko no właśnie co? I co się zmieniło w spolszczeniu, że te podpisy nie znikają? Wie ktoś? xD

You didn't grow.
You didn't improve.

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich.
Czy ktoś mógłby polecić sposób aby mod korzystał z karty graficznej a nie ze zintegrowanej. Od razu zaznaczę że ustawienia w panelu Nvidii oraz ustawienie , aby uruchomić przez kartę, nie pomaga.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam wszystkich.
Czy ktoś mógłby polecić sposób aby mod korzystał z karty graficznej a nie ze zintegrowanej. Od razu zaznaczę że ustawienia w panelu Nvidii oraz ustawienie , aby uruchomić przez kartę, nie pomaga.

nie wiem o co chodzi z tym uruchomieniem przez kartę, ale w grze w panelu ustawienia-grafika masz możliwość wybrania karty. Chyba że to jedno i to samo.

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po użyciu ppm na ikonce returninga jest opcja "Uruchom z procesorem graficznym " i jak wybierze się "Procesor Nvidia o dużej wydajności " to i tak używa zintegrowanej.  W samej grze natomiast nie mogę zmienić karty.

A dx 11 powoduje tylko czarny ekran podczas uruchomienia nowej gry, wczytania zapisu.

Spiro

Spiro

Użytkownicy
posty21
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też mam problem z klatkami. Ustawiłem wszystko na low a nie widze róznicy, w zakładce gdzie jest karta graficzna nie wiem czemu nie pokazuje mi mojej ( u Was też tak jest ?) a przechodząc do optymalizacji to choćbym nie wiem ile razy ustawiał ten suwak na lewą stronę po restarcie wraca to prawej. Jest na to jakaś rada ?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Też mam problem z klatkami. Ustawiłem wszystko na low a nie widze róznicy, w zakładce gdzie jest karta graficzna nie wiem czemu nie pokazuje mi mojej ( u Was też tak jest ?) a przechodząc do optymalizacji to choćbym nie wiem ile razy ustawiał ten suwak na lewą stronę po restarcie wraca to prawej. Jest na to jakaś rada ?

ja mam problem z klatkowaniem, co bym nie zrobił jest tyle samo klatek, to nie jest normalne, return nie może mieć aż takich wymagań skoro ustawiłem to na takie opcje że wygląda to gorzej niż jak zagrałem w gothica pierwszy raz, 13 lat temu i nawet wtedy mi to dobrze działało. nie używam dx 11, fix na usunięcie trawy wrzuciłem a w zaludnionych miejscach mam 8-15 fps, niezależnie od ustawień. ba, czasem nawet poza miastem niby mi pokazuje ponad 30 klatek a tak na prawdę tnie i jak wczytam ponownie to jest ok. Nie chciałbym porzucać gry, ale aż boje się pomyśleć co będzie w dalszych etapach. chyba pobawię się z reinstalem i trochę inaczej pozaznaczam te opcje przy instalce.. jak nie zadziała to trudno.

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

kolejne pytania w wasza stronę :

Gdzieś czytałem ze bardziej opłaca się ulepszyć szatę nekromanty dusza senyaka niż ulepszać ja duszami z mora ulurtu czy to prawda?

Czy mogę prosić o kod na książeczkę o poezji . Przepadła mi u Gallahada

I kolejna sprawa , z racji tego ze zrobiłem zła kolejność questów w mieście orków  , nie mogę poprosić ich o pomoc w walce z demonem na bagnach . Problem polega na tym ze ani summony ani ja nie czynie mu jakieś większej krzywdy , prosiłbym o jakieś podpowiedzi co do walki z nim .

Nekromanta 4 krag

Pozdrawiam
Dzięki

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejka Wszystkim, jak włączyć napis ilości hp pod paskiem zdrowia enemy ? w menu w grze mam włączone ale nie dziala cos :/

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hejka Wszystkim, jak włączyć napis ilości hp pod paskiem zdrowia enemy ? w menu w grze mam włączone ale nie dziala cos :/

naciśnij "i"

Post połączony: 2018-05-10, 17:55

ja mam problem z klatkowaniem, co bym nie zrobił jest tyle samo klatek, to nie jest normalne, return nie może mieć aż takich wymagań skoro ustawiłem to na takie opcje że wygląda to gorzej niż jak zagrałem w gothica pierwszy raz, 13 lat temu i nawet wtedy mi to dobrze działało. nie używam dx 11, fix na usunięcie trawy wrzuciłem a w zaludnionych miejscach mam 8-15 fps, niezależnie od ustawień. ba, czasem nawet poza miastem niby mi pokazuje ponad 30 klatek a tak na prawdę tnie i jak wczytam ponownie to jest ok. Nie chciałbym porzucać gry, ale aż boje się pomyśleć co będzie w dalszych etapach. chyba pobawię się z reinstalem i trochę inaczej pozaznaczam te opcje przy instalce.. jak nie zadziała to trudno.

ehh nic mi to nie pomogło, jedynie mam crash przy wyłączaniu gry. dałem nawet tak minimalne ustawienia że nie dało się niżej i raz sobie chodziłem na farmie onara i wszystko chodziło płynnie a przy następnym wczytaniu już tylko 15 fps. to nie jest  normalne.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
A opcje przy instalacji jakie zaznaczyłeś?

Wasili

Wasili

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu nigdzie nie mam aplikacji do opalenia modyfikacji? :/

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Szulwik  jest wciśnięte "i' ale hp npc nie widac

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A opcje przy instalacji jakie zaznaczyłeś?

za pierwszym razem normalnie, jak na instrukcji u majesa (z wyłączeniem dwóch ostatnich opcji z dx 11, tych nie zaznaczyłem) potem się bawiłem i 2 razy zainstalowałem bez zaznaczania kilku opcji ale to żadna różnica, więc obecnie wszystko jest tak jak w instrukcji.

Jeszcze specyfikacje podam:
procesor Intel Celeron G1840 2x 2,8GHz
Intel Hd Graphics
4 Gb ramu
Windows 7 professional 64 bit

Post połączony: 2018-05-10, 19:57
@Szulwik  jest wciśnięte "i' ale hp npc nie widac

w sensie że przeciwnika? Z tego co ogarnąłem to widać je tylko, gdy walczysz na śmierć, jeśli walka polega na obaleniu to u mnie też nie widać.
Jeśli zaś chodzi o Twoje hp to sprawdź czy na pewno jest włączone w ustawieniach. jeśli tak to nie wiem co nie działa.

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Witam, zainstalowałem dodatek zgodnie z zalecaniami ale nie posiadam ikony do odpalenia  dodatku, wie ktoś dlaczego tak się dzieje? Narazie odpalam grę z pliku exe
2. Czy można zapobiec "Crashom" ? Gra nie raz podczas grania potrafi mi się zawiesić lub podczas ładowania gry, mam zainstalowane DX11 do gry

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Szulwik czyli wszystko działa :p
Harad dalej ma bronie które dodają % ?

Harad czy Bosper lepszy do SS 2h -luk ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry