Pytania i problemy techniczne 1142369 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1142369

Odpowiedzi 3676

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jako, że każdy narzeka, że roślinności jest za dużo to ja też ponarzekam, ale nie dlatego, że jest jej za dużo. Otóż mój problem jest nieco inny.

Da radę w jakiś sposób włączyć, bądź może coś wyłączyć, żeby roślinność nie pojawiała mi się tak nagle z dupy przede mną?
Chodzi mi o to, że w miejscu, w którym przed chwilą była zwykła trawa, po zrobieniu kroku do przodu nagle pojawia się bujna roślinność, a po przejściu przez tą bujną roślinność i odejściu od niej kroczek nagle ona znika.
Jest to takie troche niezbyt miłe dla oka jak coś sie pokazuje, znika, pokazuje, znika. Idziesz sobie drogą, po prawej nie ma nic i nagle pokazują się rośliny, odchodzisz kawałek i już ich tam nie ma, wracasz i znowu są itd.
Już wolę, żeby było to naturalnie a nie tak napierdzielało mi co chwile po ekranie.

Da radę to jakoś nie wiem wyłączyć? Albo czy da radę jakoś ogarnąć to żeby tak się nie działo?

Nie gram na DX11, bo to już jest w ogóle parodia, gdzie kilka wersji temu miałem w Khorinis na DX11 po 70-80 fps'ów a teraz mam ledwo 20, przy czym instalacja DX11 była dobrze wykonana.

(Od razu wspomnę, że mój problem nie jest spowodowany przez zaznaczenie w instalatorze Returning'a opcji odnośnie DX11)

Idli

Idli

Użytkownicy
posty25
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z ewkipunkiem.
Otóż gdy go otwieram mam po 1-2 fps.. poza eq mam 80+ bez spadków więc nie za bardzo wiem o co chodzi..

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, bo z tego co zauważyłem broń dwuręczna ma inna animacje przy 100% i czy da się przywrócić starą oryginalną? Ta nowa mi kompletnie nie odpowiada.

Munukasni

Munukasni

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam taki problem bo po zainstalowaniu spolszczenia autotranslate gdy odpalam gothica to wyskakuje mi błąd  AST.DLL not loaded. Jak to naprawić?

HaDeSeK

HaDeSeK

Użytkownicy
posty12
Propsy2
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ja mam taki problem bo po zainstalowaniu spolszczenia autotranslate gdy odpalam gothica to wyskakuje mi błąd  AST.DLL not loaded. Jak to naprawić?

http://www100.zippyshare.com/v/MzTIYfGI/file.html

Pobierz i wrzuć do Systemu.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Mam problem ze sterowaniem w modzie mianowicie w trakcie walki często bezimienny zamiast wyprowadzać atak to cofa się bok podczas ataków na boki, tak jakby myszka nie działała, ale podłączyłem inną i nadal to samo, to coś ewidentnie po stronie moda miał już ktoś podobny problem? Przez to że się przesuwa zamiast wyprowadzić atak to czesto zbieram obrażenia i nie idzie grać? Już z 10 prób miałem z szkieletem piratem zabijam go na 4 kryty, ale przez ten błąd ze sterowaniem ciągle ginę

:D

HaDeSeK

HaDeSeK

Użytkownicy
posty12
Propsy2
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mam problem ze sterowaniem w modzie mianowicie w trakcie walki często bezimienny zamiast wyprowadzać atak to cofa się bok podczas ataków na boki, tak jakby myszka nie działała, ale podłączyłem inną i nadal to samo, to coś ewidentnie po stronie moda miał już ktoś podobny problem? Przez to że się przesuwa zamiast wyprowadzić atak to czesto zbieram obrażenia i nie idzie grać? Już z 10 prób miałem z szkieletem piratem zabijam go na 4 kryty, ale przez ten błąd ze sterowaniem ciągle ginę

Wejdź w Sterowanie i ustawienia alternatywne albo coś, któreś tam to było potestuj.

Slide

Slide

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
(Edit. Poradziłem sobie :V Myślałem, że będzie to trudniejsze)
@Ederwolf
I jak to zrobiłeś?

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
(0066)Gra działa mi tylko na orginalnym ROSYJSKIM RET2_Scripts.vdf , po wgrywaniu wersji eng po rozpoczęciu nowej gry w trakcie ładowania wyskakuje komunikat z błędem

https://zapodaj.net/images/a634198cb60bd.png

Próbowałem również wersji auto translate pl , też nie działa

Pomoże ktoś bo jestem w dupie teraz ;/

AloneWolf

AloneWolf

Użytkownicy
posty38
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
(0066)Gra działa mi tylko na orginalnym ROSYJSKIM RET2_Scripts.vdf , po wgrywaniu wersji eng po rozpoczęciu nowej gry w trakcie ładowania wyskakuje komunikat z błędem

https://zapodaj.net/images/a634198cb60bd.png

Próbowałem również wersji auto translate pl , też nie działa

Pomoże ktoś bo jestem w dupie teraz ;/
Ten błąd zazwyczaj wyskakuje kiedy ma się zainstalowanego DX11. Spróbuj go odinstalować. Jak nie masz DX11 to może reinstal ?

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
miałem wcześniej returninga 0066 działał bez problemu , problem pojawił się jak zrobiłem reinstalke

DX11 nie ma tu nic do rzeczy , gra  działa mi po rosyjsku normalnie a po wgraniu wersji eng właśnie mam ten komunikat ;/

Bilunfull

Bilunfull

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da sie odpalic konsolke?

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Slide Aby mieć polski dubb przeplatany z rosyjskim, nie możesz przy instalacji zaznaczyć tej pierwszej opcji ze "steam/gogiem"
Jest jedno ale, nie wiem czy to zadziała przy reinstalacji na starych save'ach. Osobiście zainstalowałem 2 raz returna na czystego Gothica. Nie byłem daleko w fabule, więc sobie na to pozwoliłem.
Jeśli ci się uda, to przygotuj się, że oczywiście nie wszystkie teksty zostaną podmienione na polski dubb, dlatego że wiele się zmieniło. Tak czy inaczej jestem w 2 rozdziale zaraz po tym jak Kruk się wbił do świątyni i zamknął drzwi. Co do ilości dubb polskiego z podstawki i NK, to Beziego jest w 90-95%. Jeśli chodzi o całość, to I rozdział zrobiony jest na 80-90% a Jarkendar na 95% (tutaj prawie wszystko po Polsku).
PS: Xardas jest właściwie cały po rosyjsku.

@Bilunfull nawet jeśli ją odpalisz, nic ci to nie pomoże. Nie ma już tej paczki... ...ekhem. Nawet jak odpalisz, nic ci to nie da, bo "kochani" twórcy zrobili taki bajer, że po włączeniu gra się pauzuje. Dodatkowo po wciśnięciu F8 wywala cię do menu głównego.
Pewnego razu udałem się do najemników i oczywiście musiałem pogadać z Lee. Okazało się, że jestem winny Onarowi 750 sztuk złota za jakąś owce, której nie zabiłem :V. Tak więc, był to bug, który nie pozostawił mi wyboru. Po jakiejś godzinie, znalazłem sposób na włączenie konsoli. Uruchomiłem ją i się okazało, że Bezi się freezuje i nie można nic zrobić...
Drugi raz do czynienia z konsolą miałem po kilku godzinach rozgrywki. Bezi zablokował się w pewnym miejscu, z którego nie dało się wyjść. Postanowiłem sprawdzić czy mogę skorzystać z F8, zapisać grę i uruchomić ją bez marvina - taki ****.
Z tego miejsca chciałbym wyrazić swoje niezadowolenie, albo wręcz zdenerwowanie wobec twórców moda. (Zdenerwowanie - czyt. wk********) Rozumiem, że nie chcą aby ludzie cheatowali, ale... to jest tylko mod a nie oryginalna gra. Wydają coś co jest niezoptymalizowane i pełne bugów i nie pozwalają skorzystać z jedynej opcji naprawienia rozgrywki. Po drugie, moim zdaniem, to czy ktoś używa kodów czy nie, to powinna być jego sprawa. To nie jest gra multiplayer... Jak chce ktoś sobie zniszczyć radochę z gry używając kodów - proszę bardzo. Jak ktoś już ukończył grę bez kodów i chce się teraz nimi pobawić - proszę bardzo.
Już nie wspomnę o tym pomyśle, który chcieli zrealizować aby były okrojone poziomy. No proszę was... Totalna herezja i sk...

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nikt nie wie jak pomóc ? No to pozostaje grać mi w moda po rosyjsku :D

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Roman Reigns Rozumiem, że jak instalowałeś returna to na czystego Goticzka, razem z system packiem, hotfixami do auto translate i tymi pierdołami opisanymi w instalce? Próbowałeś instalować krok po kroku patrząc na jakiś poradnik na YT? Próbowałeś wrzucić stare texturki itd z oryginalnego gothica? Próbowałeś polską wersje auto translate?

Bo jak tak to, przyznaje - mamy do czynienia z trudnym problemem :/

Może spróbuj zainstalować starszą wersje returna i całą resztę do niego.

Edit. Ewentualnie wyczyść w rejestrze wszystko związane z Gothiciem i zainstaluj grę, returna i całą resztę na innym dysku.

Gdyby co zawsze możesz przy instalacji nie zaznaczać opcji ze zgodnością z gogiem i steamem. Będziesz mieć chociaż trochę polskiego dubbingu z podstawki i nk :P

Post połączony: 2017-07-27, 13:36

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dobra już jakoś dałem sobie radę :D ściągnąłem ponownie wszystkie komponenty i zainstalowałem jeszcze raz , teraz działa jak należy ;)

ruunaldo

ruunaldo

Użytkownicy
posty117
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Mam taki problem..

Gram na laptopie posiadam kartę Nvidia Geforce GTX 960m ale Returning korzysta ze zintegrowanej z procesorem przez co wszystko wygląda jak kupa. Dziś do swojego G1 wrzuciłem DX11 i co się okazało przestał korzystać z zintegrowanej karty a przerzucił się na Nvidię czy tak samo zrobi się w przypadku Returna 2.0? I czy nic nie zepsuję w obecnej grze nakładając na nią DX11?

Pozdrawiam

Zapraszam na mój kanał!

https://www.youtube.com/watch?v=UCy34kgDAxy

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Mam pewien denerwujący problem, otóż gdy wchodze w Ekwipunek, albo z kimś chandluje mam 2-4 fps, a gdy wychodze z chandlu-Ekwipunku mam po sekundzie 30-60 fps. Wie ktoś jak to naprawić. Bo przez to nie można grać, a jeśli nawed to jest wnerwiające...

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem, otóż walcząc ze Strażnikami Sfer ( bossami demonicznych szkieletów ) po zbiciu ich HP do połowy ( lub niżej ) zaczynają spawnować setki i setki demonicznych szkieletów wojowników. Jak można to naprawić/zabić ich bez spawnowania miliona szkieletów? Rozdział 5, wersja 066, autotranslate ang. Ewentualnie czy jest jakakolwiek opcja by zakończyć zadanie z demonem z orkowej kopalni bez zabijania strażnika?
EDIT:
Jeżeli nic się nie da zrobić, da się jakoś użyć przeciw niemu ( szkieletowi ) konsoli? Bardzo chciałbym skończyć tą grę, a w Świątyni Śniącego i Dolinie Cieni jest wiele przydatnych dla mnie itemów. Dzięki za pomoc! :)

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam prośbę. Wie ktoś skąd pobrać tekstury z returninga w wersji 0066. Zmieniłem na stare Gothicowe i mam pewien duzy problem. W opuszczonej kopalni nie ma tekstur podłoża i ogólnie kopalni. Widze tylko stwory i niektóre obiekty.

Edit. Jednak wystarczy oryginalne teksturki wyrzucic z folderu na chwile i problem mam z głowy.

0 użytkowników
Do góry