Pytania i problemy techniczne 1018439 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1018439

Odpowiedzi 3676

Stegru

Stegru

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, pobrałem i zainstalowałem najnowszą wersje Returninga i mi się pokazuje okienko jakby cmd, gdzie mam wiadomość, że "AST.dll not loaded"...

Ast.dll masz tu:
http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1470404-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-2/page29?p=25244553&viewfull=1#post25244553
Wiem, mam to pobrane i wrzucone do folderu System

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Witam, po pierwsze dziękuje za szybkie odpowiedzi :D po drugie dalej nie działa, poinstalowałem wszystko lacznie z visual c++ 2015 sp1 na win 7 i niezbednymi aktualizacjami. Problem polega na tym ze gra jakby nie widziala konkretnego programu ktorym jest dodatek do windowsa 7 a ktory zainstalowany jest blad o ktorym mowa wyglada tak : api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll. No i potem ze nie ma ast , ktos mial podobnie ?

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A instalujesz gre poprawnie? U mnie bylo tak ze trzeba zainstalować na polskiego gothica 2:NK, najpierw niemiecki patch 2.6f potem gothic starter tez dla wersji 2.6 a na końcu moda z pełną rusyfikacją gry, czyli gra nawet w orginale odpala się po rusku. Podczas instalacji zaznaczć wszystko co tam jest, tylko bez ostatniego "dx11 camera coś tam" (ta opcja powoduje najwiecej crash-ów), następnie dajesz ostatni hotfix dla danej wersji gry, a na końcu zangielszczony plik ast.dll oraz script.vfd też dla odpowiedniej wersji.
Jeśli mówimy o najnowszej wersji 0065, pobierz ostatni hotfix... teraz jest numer 5 ale za dwie godziny wyjdzie pewnie juz hotfix 8, tam pisze żeby usunąć z folderu gry plik off_grass_cośtam.vfd i wkleić nograss.vfd wszystkie linki pojawiały sie na forum już kilka razy, sprawdź ostatnie posty na tym forum.

wilkolak81

wilkolak81

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, pobrałem i zainstalowałem najnowszą wersje Returninga i mi się pokazuje okienko jakby cmd, gdzie mam wiadomość, że "AST.dll not loaded"...

Ast.dll masz tu:
http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1470404-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-2/page29?p=25244553&viewfull=1#post25244553
Wiem, mam to pobrane i wrzucone do folderu System
Mialem ten sam problem, wrzuciłem ast.dll i do folderu system i nie zadziałało. Potem wrzuciłem jeszcze do system32 w folderze Windows, zainstalowałem jeszcze raz te programy must have do odpalenia returninga i odpaliło.

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Instaluje gothic 2 gold, nie polska wersje, po nowym roku postaram sie na Polskiej wersji zainstalować
No i z okazji nowego roku ktory jest tuz, tuz zycze wszystkiem zdrowia, szczescia, i bezproblemowej gry w returna :D

InsaneCrip

InsaneCrip

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Mój problem polega na tym że mod włącza sie normalnie ale po nowym intrze Piranha jest normalne menu z G2NK, po włączeniu nowej gry wywala błąd. Na wstępnie poinformuje że mam zainstalowany każdy potrzebny program do uruchomienia modów i posiadam wersje steamową Gothica.

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A instalowałeś moda z pełną rusyfikacją? Inaczej mod nie zadziała- przynajmniej u mnie tak było, trzeba pozbyć się wszelkiekiej polskości z gry. Po kilku godzinach się człowiek przyzwyczaja =)
Wydaje mi sie ze nie ma intra piranha, tylko wyskakują "słuchawki" z napisem "time to gothic"

InsaneCrip

InsaneCrip

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuje twoim sposobem. Jak coś sie zmieni to dam znać.

Adelut

Adelut

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Posiada ktoś link do całego Returninga 2.0 ( modyfikacja + łatka zmieniająca język na angielski ), ale nie z torrentów?  Szukałem na worldofplayers, ale znalazłem tam tylko download via torrent, a ta opcja nie za bardzo mi odpowiada.

Obiektywnie to ja jestem obiektywizmu pozbawiony.

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To nie pograsz kolego... nikt nie upnie Ci od tak 6gb plików.

Freez^

Freez^

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam serdecznie.

Od razu przepraszam za moje nierozgarnięcie, ale jedynego moda jakiego instalowałem do G2 to Returning (ten 1.3.2 bodajże, ogólnie cholernie ciężki) i było wszystko okej. Dzisiaj odnalazłem na tym forum Returninga 2 i natknąłem się na problemy tuż po instalacji kiedy chciałem odpalić grę. Najpierw spróbowałem przez Steam'a (zapomniałem, że przez GothicStartera się odpala) i wyskoczył błąd, pomyślałem, że okej moja wina spróbuję GothicStarterem. Po odpaleniu GS ku mojemu zdziwieniu miałem tylko do wyboru GothicGame.ini. Okej, skoro zainstalowałem Returninga 2 (i z instalatora Returninga 2 Fix'a i PlayerKita) to powinno być wszystko w porządku. Otóż nie, nie było. Natknąłem się na kolejny błąd.
http://ifotos.pl/z/aereras/
Czy byłby ktoś tak łaskaw i opisał mi jak krowie na rowie w jaki sposób mam zainstalować tego moda do Gothica Deluxe ze Steama żeby wszystko działało? Będę dozgonnie wdzięczny i jeszcze raz przepraszam za problem.

EDIT: Okej. Rozwiązałem problem. Rozwiązałem go za pomocą:
a) All in one Runtimes 2.3.9
albo
b) Odpaleniem Returninga z ".exe" Returninga... (Myślałem, że ikona po instalacji znajdzie się w /system ,a nie na pulpicie)

Brawo ja.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zrób screenshota ikony, z której odpalasz moda :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W tej zakładce download jest najnowsza wersja returna 2.0? Chodzi czy są najnowsze patche itp

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W tej zakładce download jest najnowsza wersja returna 2.0? Chodzi czy są najnowsze patche itp

https://www.youtube.com/watch?v=z8OCG17hcJ8

https://www.youtube.com/watch?v=1e3Sni4lhr4

Te dwa filmiki powinny Ci wystarczyć, ja zaraz sam będę instalował a potem łudził się, że jest jakaś możliwość podmiany angielskich/rosyjskich głosów na polskie, jak to było w Returningu pierwszym.

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ok,czyli jest najnowsza wersja,tak? Bo chce grać na najnowszej :D

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Chyba tak, pisze tam gdzieś, że jest to 0065, a przy innych newsach nie ma przycisku do download torrentu tak jak przy pierwszym, logika w takim razie nakazuje myśleć, że najnowsza wersja jest od razu do pobrania :P

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Chyba tak, pisze tam gdzieś, że jest to 0065, a przy innych newsach nie ma przycisku do download torrentu tak jak przy pierwszym, logika w takim razie nakazuje myśleć, że najnowsza wersja jest od razu do pobrania :P
Ok,dzięki :)

Gego

Gego

Użytkownicy
posty47
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś plik który podmienia cyrlice w interfejsie na język angielski?

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uhm, coś jest chyba nie tak? Mój sprzęt:

CPU: i5-4670K 3.4 GHZ wykręcony ostro na 4.6 GhZ (+1.2 GHz OC)
GPU: ASUS Strix DCU2 OC GTX970 jeszcze dodatkowo wykręcony na +140 mhz na rdzeniu i +716 mhz na pamięciach (1393 mhz core, 7726 mhz mem), co daje w sumie wydajność lepszą niż stockowe 3rd party GTX 980
RAM: 8 gb 1,33 GHz DDR3

I mam w wieży tylko 60-63 fps, a na zewnątrz 30-40 ._.
Nie instalowałem żadnych dodatkowych modów DX11 itp.
Wersja returninga to 0065 + hotfix4.

Niby podkręciłem zasięg renderu na 300% i tam jakaś opcja o modelingu czy coś na high, ale żeby aż tak zgwałciło FPS na takim sprzęcie?

Dodatkowo nowo dodane tekstury typu roślinki na ziemi, krzewy, haszcze i inne tego typu - mimo ustawienia wszystkiego na maksimum i tak zasięg wczytywania jest żałośnie niski - widać ciągle jakby doczytywanie się tych tekstur podczas biegania do pola zasięgu wczytywania...

Próbowałem też grę w DX11, ale tutaj to w ogóle jest już parodia - 9 FPS nie ważne czy ustawienia dx11 i gry są na niskich czy na najwyższych. Po prostu żadnej różnicy.

Nie wiem już co o tym myśleć - ludzie ze znacznie gorszymi PC niż mój mieli po 30+++ FPS nawet na DX11. Jakaś patologia z tą najnowszą wersja jest chyba :/

Kolejna rzecz - dziwnie to wygląda - sporo kwestii mówionych Beziego była po polsku, tak samo Xardasa, a potem inne były po rosyjsku. Da radę jakoś wszystkie na polski przekonwercić łatwo? Jakaś podmianka plików z dubbingiem, czy coś? Pasuje mi opcja niemych dialogów dodanych w returnie, ale te bazowe z G2 i NK bym chociaż po polsku chciał słyszeć niż po rosyjsku :P

Hoornel

Hoornel

Użytkownicy
posty25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cześć,
Czy ma ktoś jakieś rady na crashe podczas zapisów?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry