Uhm, coś jest chyba nie tak? Mój sprzęt:
CPU: i5-4670K 3.4 GHZ wykręcony ostro na 4.6 GhZ (+1.2 GHz OC)
GPU: ASUS Strix DCU2 OC GTX970 jeszcze dodatkowo wykręcony na +140 mhz na rdzeniu i +716 mhz na pamięciach (1393 mhz core, 7726 mhz mem), co daje w sumie wydajność lepszą niż stockowe 3rd party GTX 980
RAM: 8 gb 1,33 GHz DDR3
I mam w wieży tylko 60-63 fps, a na zewnątrz 30-40 ._.
Nie instalowałem żadnych dodatkowych modów DX11 itp.
Wersja returninga to 0065 + hotfix4.
Niby podkręciłem zasięg renderu na 300% i tam jakaś opcja o modelingu czy coś na high, ale żeby aż tak zgwałciło FPS na takim sprzęcie?
Dodatkowo nowo dodane tekstury typu roślinki na ziemi, krzewy, haszcze i inne tego typu - mimo ustawienia wszystkiego na maksimum i tak zasięg wczytywania jest żałośnie niski - widać ciągle jakby doczytywanie się tych tekstur podczas biegania do pola zasięgu wczytywania...
Próbowałem też grę w DX11, ale tutaj to w ogóle jest już parodia - 9 FPS nie ważne czy ustawienia dx11 i gry są na niskich czy na najwyższych. Po prostu żadnej różnicy.
Nie wiem już co o tym myśleć - ludzie ze znacznie gorszymi PC niż mój mieli po 30+++ FPS nawet na DX11. Jakaś patologia z tą najnowszą wersja jest chyba

Kolejna rzecz - dziwnie to wygląda - sporo kwestii mówionych Beziego była po polsku, tak samo Xardasa, a potem inne były po rosyjsku. Da radę jakoś wszystkie na polski przekonwercić łatwo? Jakaś podmianka plików z dubbingiem, czy coś? Pasuje mi opcja niemych dialogów dodanych w returnie, ale te bazowe z G2 i NK bym chociaż po polsku chciał słyszeć niż po rosyjsku