Pytania i problemy techniczne 1143813 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1143813

Odpowiedzi 3676

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Ja wziąłem normala, ale jak wyjdzie spolszczenie to pewnie wezmę właśnie harda.

krzysio2138

krzysio2138

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, po zainstalowaniu Returninga, oraz jego włączenia wszystko działało poprawnie. Doszedłem do momentu, gdy znalazłem się w Khorinis. Zapisując grę, oraz wyłączając ją uruchomiłem ponownie za jakiś czas Gothica. Gra włącza się do menu, po czym wyrzuca mnie do pulpitu z oknem ''access violation''. Dodam, że zainstalowałem wszystko co trzeba było, na czystym Gothicu. Udzieli mi ktoś pomocy? ;)

Frixowyy

Frixowyy

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, pytanie  jak zmienić rozdzielczość ? Nie pomogło mi zmieniając rozdzielczość w Gothic,ini

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja pierdziele, podczas robienia Jaskinii Bólu z jakiegoś powodu naturalna ochrona przed bronią skoczyła mi do mniej więcej 300, przez co miałem jakieś 470 ochrony ze zbroją w trzecim rozdziale.

Cofnąłem się do poprzedniego sejwa i było normalnie, po jakimś czasie, gdy wszystkie dosyć bliskie sejwy już nadpisałem zauważyłem że znowu jest ten sam problem, nie mogę już się cofnąć do poprzedniego sejwa...

Więc jak obniżyć sobie ochronę pernamentnie? I Marvin powoduje dalej problemy z sejwami? 

sussano

sussano

Użytkownicy
posty23
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie czy wam też się wyłączał returning 2.0 przy wątku z Lucjanem? Wyrzuca mnie z gry i wyskakuje błąd

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem ze stabilnością save'ów po reinstalacji moda. Zainstalowałem go z tego samego źródła (podstawka była ta sama reinstalowałem samego moda, było spolszczenie z translatora i wgrane angielskie AST). Wersja 0062. Próbowałem, różne kombinacje z dodatkami podczas instalacji nic nie wchodzi. Podmieniałem AST.dll na te z worldofplayer.de i też na żadnym nie działa.

Pisze, że jest niezgodność plików gry i po 5 sekundach od wczytania sejva wyłacza się. Jakieś pomysły czy już pograne mam?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czy Ty masz sejva z innej wersji niż 0062?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie w tym rzecz, że jest z wersji chyba 0062, po instalacji zangielszczenia zniknęła mi wersja z menu głównego, ale odczytałem z licencji returninga w plikach gry, że jest 0062. Teraz udało mi się dokopać do wersji 0061 i też nie działa. Co dziwne wszystkie te wersje mają odrazu angielskie menu postaci itd. Jak ja ściągałem to miałem po rosyjsku menu postaci i wgranie mi któregośz tych AST pomogło http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1400928-Gothic-2-Returning-v2-0-Stand-Fragen-Antworten . Nie wiem czy z tego da się coś odczytać https://mega.nz/#!WkhGSZaD!t3C7E44e8fmlwuWM6Lpl7mzcJXrTd-YAH8S-B2QH6_0

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po usuwaniu Returninga wyczyściłeś wszystko CCleanerem lub jakimkolwiek innym programem?

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowane wszystko na czysto dalej brak poprawy. Te bajery przy instalacji moda mogą mieć jakiś wpływ na kompatybilnośc savów?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No jeśli nie miałeś ich wcześniej zainstalowanych to całkiem możliwe. I wybierałeś inne opcje instalacji niż wcześniej?

MaRsXzU

MaRsXzU

Użytkownicy
posty55
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciężko teraz powiedzieć co ja tam miałem po włączane. Napisałem na rosyjskim forum. Jak uda mi się rozwiązać problem to podzielę się rozwiązaniem.

Post połączony: 2016-12-05, 14:02
Problem rozwiązany konieczne było dogranie tłumaczenia angielskiego do 0062. Nie sądziłem, że te pliki gry mogą mieć wpływ na kompatybilność zapisów gry :x

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
A ja mam taki problem, moda instaluje, i go nie ma :D
A tak dokładniej, pobieram normalnie, z tej rosyjskiej stronki najnowszą wersje, plik nazywa sie Gothic-II-Returning, około 4.3 Giga, montuje obraz, klikam górną opcje w "menu", odpala sie instalator, wskazuje normalnie G2 swoje, instaluje sie moze 20 sekund, i nic, odpalam GothicStarter nic nie ma w menu, wszystkie te "wymagane" "programy" zainstalowane. OCB?

Dobra nieważne, jestem tak kurwa głupi że niedługo zrobią o mnie program na Animal Planet. Nie zaznaczałem opcji "Russian Version Instalation", myslalem ze samo "GOTHIC2 ADDON - Returning" starczy xDDDDDDDD

Edit

Teraz mam inne, nie mniej ważne pytanie. Jak zmienic tą oczojebną czcionke?

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W sumie to jest filmik na YT chyba prościej się nie da wytłumaczyć:

https://www.youtube.com/watch?v=JWzJwUdmKiw

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Napisałem przeciez, ze juz wszystko OK z instalacją, ale teraz mam dwa inne pytania.
Mniej wazne, czy da sie zmienic czcionkę w tej grze? Mocno oczojebna po dłuższym czytaniu.
I ważniejsze, bo gra niemal niegrywalna - Jak te nowe rosliny wywalic? Nawalone jakiegoś brzydkiego gówna w tak absurdalnych ilosciach, ze to dramat, kompletnie nic nie widać, nie wspominając juz o itemach na ziemi, jakis dramat, błąkam sie jak dziecko we mgle. Ogólnie najfajniej było by dac jak najmocniej oryginalną grafą do G2, ta nowa totalnie mi sie nie podoba.

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej ale tam na filmiku masz powiedziane jak rozwiązać oba problemy!!! Wysoka trawka bedzie tylko przy samej wieży.

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Zaznaczyłem oczywiscie ta opcje, ale ta irytujaca trawa nadal jest, a juz doszedlem do Khorinis.

n3stle

n3stle

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Czy da się zainstalować returna 0062 tak, aby mieć dialogi z G2+NK w polskim audio? Dialogi audio z dodatku mogą być po rosyjsku, ewentualnie bez głosu. Instalowałem dwa razy: raz z rusyfikacją, raz bez, jednak daje to ten sam efekt - pełne rosyjskie audio. Uważam, że audio do polskiego gothica zostało świetnie zrobione i czuję, że tracę na tym, że go nie ma.
Pozdrawiam

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@n3stle
Zainstaluj polską wersję Gothica 2NK po prostu, tak jak ja zrobiłem.

0 użytkowników
Do góry