Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8244771 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8244771

Odpowiedzi 37317

Artos123

Artos123

Użytkownicy
Mistrz palenia
posty81
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz palenia
podeślecie sposób walczenia z szkieletami , upiorami postacią pod zręczność ( chodzi mi o takie same jak zniszczenie ożywięca dla maga i srebrny miecz dla postaci pod siłe )

Nawet jak upadne to wstane a wtedy masz PRZEJ*BANE

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam to w sanktuarium Ash tara jak masz prf w zręczność to masz 2h silver moon. Alternatywa to rozdział 3 i zrobienie zadania Dark Web i wzięcie jako nagrode święte strzały.

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam 2 pytania:
1. Mam w ekwipunku księgę Nekronomikon, gram strażnikiem miejskim i pytanie czy mogę na luzie oddać tą księgę Xardasowi czy lepiej żebym ją zatrzymał w poczet jakiś przyszłych q?
2. Wykonałem q dla Gallahada, jaką wziąć nagrodę, potke siły czy naukę tworzenia zwojów?

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
1.Lepiej oddać to xardasowi. Nie jest to ci potrzebne (w wypadku nekro oddać dopiero po przeczytaniu)
2.Nauke tworzenia zwojów. To jest o 100% bardziej opłacalne bo jak poprosisz o naukę to przy okazji możesz mu księgi za staty oddać (głównie hp) + dodatkowo można u niego questy zrobić no i + 1 do handlarza w khorinis :).

Ukończone modyfikacje:
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@MrTLord001PL a orientujesz się jakie księgi można mu oddawać i czy np. ma jakiś skrypt blokujący oddawania mu ksiąg potrzebnych do q itp. Bo jak wybrałem na próbę tworzenie zwojów to zwędził mi wszystkie księgi z plecaka, łącznie z 5 tomami Opowieści Starożytnych, nie mogę ich przeczytać, więc domyślam się że są do jakiegoś q w bardziej odległej fabule moda.

sajmaj

sajmaj

Użytkownicy
posty19
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Po 100 godzinach w returninga na legendarce doszedłem do wniosku, że mistrz broni jednoręcznej to jakaś kpina. Serio ekspert jest efektywniejszy niż animacje mistrza, jako że bezsensowny obrót Beziego zabiera czas i tym samym szanse na kontratak... Do masochistów mojego typu grających na legendarce, polecam inny build postaci niż broń jednoręczna, nie warto :/

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Kwestia umiejętności i zrozumienia jak to działa dla mnie jest dużo efektywniejsze 90%+

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

JDOrka

JDOrka

Użytkownicy
posty42
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Keldorn Z tego co wiem każdą książkę, jaką mu oddasz możesz później odkupić poprzez opcję handlu. Opowieści Starożytnych są jedynie dla questa Maga Ognia, więc możesz mu je na luzie oddać. A jeśli nie chcesz później wydawać złota, to książki questowe jakie kojarzę to - Starożytna Astronomia, Boska Moc Gwiazd, Kunszt Obrony Południowców, Podręcznik Retoryki, Kroniki Stonnosa(choć i tak rozpadają się po przeczytaniu), Necronomicon. Więc przed rozmową z Gallahadem możesz je na chwilę wyrzucić z ekwipunku.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Z tego co wiem to necronomikonu nie można oddać galahadowi (a próbowałem).

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem.
1. Ten szaman ork nie chce mi dac zadania mroczne rytuały czy to dlatego ze przed wzieciem tego questa skonczylem najemnik orkow?
2. Co mam zrobic by zejsc na nizszy poziom kopalni orkow. Po rozmowie z tym orkiem przed brama co chce walczyc z tym demonem to co mam robic bo u ar-dagger i ul thralla nie ma zadnej opcji dialogowej

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
1. To właśnie jest powód. Niestety jedyny ratunek to wczytanie gry przed jego zakończeniem
2.Z tego co wiem to najpierw musisz ukończyć zadanie mroczny rytuał (lub świątynie śniącego , ale obstawiam to pierwsze). Poza tym musisz mieć 60 retoryki i mieć zadanie bodajże zaginieni.

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@kuba25000 Skoro jesteś już w kopalni, znaczy, że demon już nie żyje, jasne więc, że nie dostaniesz już questa. No i ukończyłeś "najemnika".
2. Nie rozmawiasz z NPC-tami, a to źle. Musisz pogadać z Rollanem, potem wypytać Hildura o niższy poziom, następnie dowiedzieć się o demonie od Groka i dopiero możesz iść do Ar-Dagara.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Madaza

Madaza

Użytkownicy
posty15
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Siemka mam pytanie. Pierwsza runa która chce stworzyć jed pocisk mroku czy tam strzała, w dzienniku mam napisane że wymagana jest czarna perła i to tyle to samo z przyzwaniem golema, potrzebne mi jest serce kamiennego golema. Mam wszystko co trzeba mieć, a i tak mi pokazuje że mam za mało składników o co tu chodzi... Inne runy umiem stworzyć aczkolwiek problem z rojem owadów też był i w sumie chyba nadal jest. Co trzeba dodać do przepisu jeszcze?

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy ktoś może mi wypisać wszystkie metody na podbicie siły? Jak mam uzbierać aż 500? Oczywiście robię eliksiry siły i tabliczki zbieram. Jakieś inne metody? Istnieje coś takiego jak eliksir z serc orków? Coś czytałem tak na innym forum. Dzięki z góry

Post połączony: 2018-11-08, 12:12
Siemka mam pytanie. Pierwsza runa która chce stworzyć jed pocisk mroku czy tam strzała, w dzienniku mam napisane że wymagana jest czarna perła i to tyle to samo z przyzwaniem golema, potrzebne mi jest serce kamiennego golema. Mam wszystko co trzeba mieć, a i tak mi pokazuje że mam za mało składników o co tu chodzi... Inne runy umiem stworzyć aczkolwiek problem z rojem owadów też był i w sumie chyba nadal jest. Co trzeba dodać do przepisu jeszcze?

Problemem może być Twój kamień runiczny. Stwórz mocniejszy ze sztabek rudy i kamieni runicznych

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

Madaza

Madaza

Użytkownicy
posty15
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jak to stworzyć i kto tego uczy? Niestety pierwszy raz w życiu gram w Returninga i nie mam pojęcia.

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak to stworzyć i kto tego uczy? Niestety pierwszy raz w życiu gram w Returninga i nie mam pojęcia.

Sam tworzysz przy stole runicznym. Lepszy kamień wymaga chyba sztabki magicznej rudy (naucz się przetapiania od węża) i 5 zwykłych kamieni runicznych

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Takie głupie pytanie ale na podstawach najczęściej się popełnia błędy, masz odpowiednie zwoje z zaklęciami?

Madaza

Madaza

Użytkownicy
posty15
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jak zwój mam mieć do pocisku mroku, nie ma go przecież.

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Delth

Delth

Użytkownicy
posty194
Propsy48
  • Użytkownicy
@Hatton elixir z serc orków to Returning 1, w 2 go nie ma. Są jeszcze ciasta, jedno z nich podnosi siłę. Są punkty siły za kowalstwo, max 10 per rozdział, 1 za 10 wykutych mieczy (AB w statystykach ma miejsce na śledzenie tego, zwykły return chyba nie). Orkowe eliksiry podnoszą siłę i zręczność kosztem many (po przerobieniu u alchemika w klasztorze). Chyba tyle.

0 użytkowników
Do góry