Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 7787199 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 7787199

Odpowiedzi 37317

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty235
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo to się robi w 3 najszybciej jak się da, tego się nie odkłada na później tylko trzeba spełnić pewne dodatkowe wymogi, jeśli nie masz 500 sił lub zreki, bo tyle wymagają nagrody zależnie co jest twoim prefem lub 1200 many jeśli grasz magiem, to i tak nie ma sensu tam iść bo nic nie da ukończenie wątku skoro nagrody nie możesz użyć imo bez sens, chyba ze akurat za expa i pn stamtąd osiągniesz  dana wartość to ok :P

Bossy sa dla każdego takie same ale każdy może mieć problem z wyjątkiem postaci pod zreke  nastawiona na duale  + łuk dla niej to będzie spacerek  reszta może miec męczarnię.
Nie do końca wszystko zależy od poziomu trudności też

Hadvar

Hadvar

Użytkownicy
posty58
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może czy da się podnieść z ziemi po wpisaniu Marvina?

Problem rozwiązany. Dzięki za pomoc :)

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hadvar Jak wpiszesz marvina to go wyłącz,czyli Pause Break, ,,42'' i wstajesz,wtedy powinieneś móc podnieść.

Adam123

Adam123

Użytkownicy
posty55
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca sie pić elikiry ducha w 1 rozdziale? czy czekać na kolejne żeby wzmocnic mutagenami.

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@adam o ile masz już prf zdolność to tak

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Witam czy jest tu osoba która ogarnia b.dobrze mechanikę walki w G2 retruing :P ? Mam problem z przejsciem arenki orkow grajac Nekromanta.. :P mam 100siły oraz 60% w 2h. Jeśli komuś by się chciało przejść tą arenke to bym podesłał save :)

Ciastek97

Ciastek97

Użytkownicy
posty116
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
jak tak już wróżycie kto ukończy tę tryhardową modyfikację a kto nie - to może mi też coś doradzicie. Mam 24lvl, 2 rozdział, 86siły(bez amuletow), 242hp, paręnaście pkt zręczności, 20+ retoryki, 38many, 31% kusze, 92% 1H, 59PN, p. Trudny. Biegam sobie po jarku i po khorinis, pushuje wątek z Krukiem - jestem na etapie możliwości otwarcia komnat Adanosa. Robię wszelkie questy jakie dam radę, nauczyłem się też od Harada wszystkich mieczy + od Benneta ten pierwszy magiczny jednoręczny, ale nie mam tyle silki by go używać. Umiem piec ciasta od Thekli, ale one dają tyle co nic. Chciałem naumieć się eliksiry siły, ale mam za malo w Alchemii i raczej nie podniosę jej tak szybko(31pkt). Męczę się dosyć mocno, padam na hita od większości silniejszych mobów(gobliny wojownicy, zombie, szkielety, golemy, cieniostwory, zębacze, pełzacze wojownicy, etc.) Jeśli nie stanie się jakiś cud, to raczej nie wygram duela z Krukiem(mam zwoje w zapasie), a jeśli nawet to się powiedzie, to nwm jak będzie ze Szponem i ewewntualnym 3 rozdziałem. Powiem tak: w ReBalance jak grałem Necrusem, to do 3/4 rozdziału też się piekielnie męczyłm i miałem równie zaawansowany poziom trudności. Aż nie nauczyłem się regenu many od Vatrasa i tego spella wyjebanego w kosmos Szał Beliara czy coś. Niestety bugi nie pozwoliły mi ukończyć gry, ale pod koniec 7 rozdziału miałem tam mega op postać, po hybrydzie Nekromacji/Magii Ognia - przywilej Opiekunów. Z ok. 75-80 lvl-em.
Tutaj jest trochę pozmieniane. Gram wojem, ale ciężko mi znaleźc boosty do statystyk - był zawsze eliksir z jagód pod HP w 2 rozdziale, teraz Salandril ma przepis na potke, która tylko leczy. Ciężko mi znaleźć alternatywne drogi rozwoju - kowalstwko daje mi +1 siły co ileś tam mieczy, mam poziom mistrza w Kowalstwie. NIby Harad miał dawać +10 co rozdział, jakoś dał tylko raz na początku.
Mod wprowadza grindowanie i oczywistym jest, że większość ludzi nie będzie miała pojęcia jak grać. Stosowanie solucji wg mnie mija się z celem, bo ja nie chcę się dowiadywać się jak grać od innych osób, ale SAMEMU tego doświadczyć, i, o ile to możliwe, nie korzystam z waszych porad, bo to zwyczajnie odbiera zabawę. Będę zobie psuł grę - trudno. Będę się męczył - trudno. Nie ukończę ważnych zadań - okej, ale dajcie mi tę możliwośc, no rany, na tym polega istota gry RPG, że gracz decyduje, co zrobi dobrze a co zawali, gdzie walnie byki i gdzie mu się powiedzie.
Sorki, za taki długi wylew, ale nie mierzcie wszystkich swoją miarą i nie piszcie głupot w stylu, że bez solucji nie da się przejść gry, albo "kolejny nieprzygotowany". Gry, to nie są jakieś sprawdziany, na które się trzeba kuć, nawet te zmodyfikowane, kluczem dalej jest fun, a jeśli funem jest grinding niemalże w stylu MMO, to tym lepiej.

Taka tam dygresja, nie do wszytkich musi trafić moje zdanie.

With great power comes great bullshit

benekol

benekol

Użytkownicy
posty91
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ciastek97 Dobrze napisane, popieram. Mod jest tak zrobiony, że prawie niemożliwym jest ogarnięcie wszystkich ważniejszych rzeczy. Fakt, każdy ma wybór- chcesz to graj - nie to nie odpalaj, ale moim zdaniem powinno się grać dla odkrywania wirtualnego świata. Tutaj ni ch*ja, bez odpalenia solucji nic nie zrobisz, zjebiesz wątek, zrobisz coś nie po kolei i bramy do innych zadań są zamknięte. Przekombinowana modyfikacja, choć gram i pewnie zrobię do niej podejście nr dwa -  tylko dlatego że wiem co i jak i będzie mi łatwiej się w tym ogarnąć.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy u Was Salandril robi potki z orkowych ścieków, tak długo jak oddajecie mu składniki? Czy tylko raz, a potem opcja dialogowa znika?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam problem z natury komicznych filmików o gothicu z drabinami itp.

Mianowicie moja postać ma jakiś niebywały problem ze wspinaniem się na ściany, bardzo często nie potrafi złapać się ściany, która wydaje się oczywista do złapania, i występowały nawet w zwykłym G2NK, przykłady:
Górka na której jest gadający goblin przy starej wierzy Xardasa, którego trzeba wypędzić zwojem - niebywała mordęga.
Albo najgorszy przypadek jaskinia z jajem smoka na pustyni Adanosa, po drodze do jaja jest mała dziura, przeszkoda nie do przejścia bez kodów (a oglądałem graczy na YT i nie mieli sekundy problemów), można powiedzieć, że Ognisty golem, Demonikony, legiony trupów to nic przy tej przeszkodzie.
Takich przykładów jest wiele i wszędzie, baaardzo irytujące.
Ktoś coś ma jakieś lekarstwo na to?

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ciastek97 Bo ten mod to hack and slash a nie fabuła i "wybory" rpgowe. Duży z tym nie zrobisz. (Oprócz grindowania) ¯\_(ツ)_/¯
Dla porównania postać z AB po połowie Jarkendaru. https://imgur.com/a/IlSrBfG

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@Ciastek97 Bo ten mod to hack and slash a nie fabuła i "wybory" rpgowe. Duży z tym nie zrobisz. (Oprócz grindowania) ¯\_(ツ)_/¯
Dla porównania postać z AB po połowie Jarkendaru. https://imgur.com/a/IlSrBfG
Zarzuć ze screenem mieczyka i łuku jakie są dostępne przy takiej ilości zręczności.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Kuba1600

Kuba1600

Użytkownicy
posty51
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak dziala to jubilerstwo, mam stalowy pret itp. a nie moge nic przy stole zrobic

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maciuś Jesteś uziemiony z "gówno" bronią przez cały jarkendar szpadą 140 damage 35% pene (silent death) bo nadal nie uczą lepszej wcześniej niż przed wygnaniem kruka. Do tego łuk 145 damage (eagle eye) i Kerenowy 220, ale zdobycie strzał to masakra.

dei

dei

Użytkownicy
posty46
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Obawiam się że znowu skopałem save i to na o wiele wcześniejszym etapie.
Pytanie do was jak można dołączyć do gildii zabójców? Widziałem opcję z Gerbrandem wykonałem dla niego tę misję i on mi szepnął o tym że typ pojawi się w nocy w górnym mieście zapomniałem o tym i pograłem 10H. Wambo jak żył tak nadal żyje chodziłem w nocy po górnym mieście ale nikt go nie zabijał to tak jakby triggerowało się tylko tej nocy o której Gerbrand mówił.

Widziałem drugą opcję z Ramirezem ale trzeba dołączyć do straży niby żeby dołączyć do Gildii zabójców. Dalej grałem bo myślałem że przez gildię złodziei się dowiem a tu lipa. Tylko ktoś sobie zamówił koncert i po koncercie była kolejna opcja dialogowa i to wszystko

Czy są inne patenty? Czy save skopany. W sumie bezsensu bo po tej misji w Harpii powinniśmy typa rozpoznać bo widać go na scenie

Także mam pytanie odnośnie kradzieży kieszonkowej kiedy się odblokowuje na kradzież złota bo w tej chwili to wygląda tak że mogę kraść przedmioty questowe czyli klucze generalnie

alek525

alek525

Użytkownicy
posty67
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Kto zleca zabicie nieumarlych paladynow? takich jak np. Inubis za Onarem? lub pozostalych gdzie potrzebny jest klucz?

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@dei Ja bym odpuścił zabójców, jak i tak skopałeś. Ja tego nie robię, bo mi się nie chce i wcale jakoś nie ma tragedii. Jak lubisz challenge, to nawet lepiej, bo trochę rzeczy cię ominie i gra będzie ciekawsza.

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
5 rozdział

Post połączony: 2018-08-01, 13:29
@alek525

dei

dei

Użytkownicy
posty46
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@dei Ja bym odpuścił zabójców, jak i tak skopałeś. Ja tego nie robię, bo mi się nie chce i wcale jakoś nie ma tragedii. Jak lubisz challenge, to nawet lepiej, bo trochę rzeczy cię ominie i gra będzie ciekawsza.

Niby jo ale mam takie przeświadczenie że jak mam w to grać to na 100% bo raczej nie będę odnowa przechodził by grać no nie wiem innym buildem postaci

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Po rozmowie z At-Dagarem o wojownikach, których przysłał Ur-Thrall do walki z demonem na dolnym poziomie kopalni, nie moge w żaden sposób tam się dostać. Nikt nie ma opcji dialogowej na opuszczenie windy. Co robić?
2. Kto skupuje ostrza masjafu? Xardas twierdzi, żebym poszukał kogoś innego, bo on ich nie potrzebuje, więc zakładam, ze taka osoba powinna istnieć.
3. Kto naucza przetapiania orkowych broni i czy są umiejętności, które sa wymagane do nauczenia się wcześniej?

0 użytkowników
Do góry