Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8845765 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8845765

Odpowiedzi 37317

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca

Cieja

Cieja

Użytkownicy
posty67
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciężko mi powiedzieć, bo robiłem to po odnalezieniu Fingersa, więc było ponad 15 repki.

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktos wie czemu nie moge dostac dziennika vatrasa za darmo?
Ja na wersji 0062 dostałem go mając tylko retorykę więc upewnij się, że ją masz i spróbuj. Oczywiście trzeba poprawnie pokierować rozmową z Cassią.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po zabiciu orkowych przywódców w Jarkendarze ulu-mulu nie działa już na orków. Nie mogę wejść do orkowego miasta ani pogadać z orkami w krainie orków górskich, jak to naprawić?

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Ja bym powiedzial ze ma za malo retoretyki. ja mam reputacji 6 i dostalem za darmo. KOnopa, musisz podbic retoretyke  ile nie wiem ale cos w granicach 20 musialbys miec, jesli nie wiesz jak wbic retoretyke radze czytac ksiazki te drogie, nie wszystkie Tobie podniosa retoretyke do gory ale nie ktore tak to samo z pulpitami i tutaj dobrym pomyslem jest przejscie sie do Jarkendaru i poczytanie pulpitow w bibliotece. Gdy masz odp duzo retoretyki w rozmowie z Cassia chwalisz zlodzieja a ta skieruje cie do Ramireza. W zaleznosci od twojej umiejetnosci targowania sie mozesz dostac to za darmo ( ja to zrobilem na retoretyce 30) albo kupic za 200 golda, najprostsza sposobnosc to Powiedzenie Cassi ze szukasz jednej z rzeczy odesle cie na targowisko gdzie bedzie pamietnik za 5k

Post połączony: 2017-02-07, 20:15
Mam pytanie odnosnie misji " what about mine"  gdzie moge znalesc zarzadce oraz pracownikow ? ktos cos wie ?

Ciężko mi stwierdzic co to za misja, jest ich kilkaset w grze i są słabo zangielszczone, ale domniemam że chodzi o kopalnie orków więc odpowiedź jest prosta... w orkowej kopalni żelaza.
Mój blad nie opisalem dokladnie chodzilo mi o moja kopalnie ktora dostalem od Hagena Kolega juz napisal o co chodzi :) zarzadca jest Erol

Post połączony: 2017-02-07, 20:17
@oskar378
Zarządcą będzie Erol (może ktoś jeszcze jest, tego nie wiem), jak już pójdzie do wieży to powie Ci o kopalni i reszcie spraw. W sprawie kopalni idziesz do Vipera. Kolejnymi pracownikami będą Grimes i jego kumpel, ale najpierw będziesz musiał ich wyprowadzić z GD.

Pytanie: co trzeba dalej zrobić w zadaniu ze śledztwem w sprawie morderstwa Lothara od Hagena? Wyciągnąłem już zwój od Hodgesa, ale nie wiem co dalej zrobić ani komu ten zwój pokazać.

A jak wyciagnales ten zwoj ? bo ja utkwilem w punkcie  gdy mowie Hodgesowi ze klamie ale nie moge tego udowodnic  :/

Szpyciu

Szpyciu

Użytkownicy
posty50
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę zdobyć dobrą broń 1h pod dexa w 1 rozdziale albo łuk (mam teraz ash bow)

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w krainie orków górskich Adelhard powiedział mi, że powinienem znaleźć coś, dzięki czemu orkowie nie będą mnie atakować (nie chodzi o ulu-mulu). Gdzie mogę coś takiego znaleźć?

Chidzi o orkową zbroje. Trzeba ukończyć zadania w miescie orków. Ogólnie w tej krainie linia questowa jest na VII rozdział, ale można troche podexpić.

Harrley

Harrley

Użytkownicy
posty72
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@oskar378
W sumie to po jakimś czasie drugi raz powiedziałem Hodgesowi że kłamie, a ten się wygadał. Po drodze nic wielkiego nie zrobiłem, chyba tylko pytałem Pablo o całe zajście. Możliwe że trochę retoryki wpadło, ale nie dam sobie za to ręki uciąć.

edit: Tak, to retoryka. Tutaj macie ruską tabelkę z paroma rzeczami, które można uzyskać z retoryki i potrzebne do tego progi. http://rpgrussia.com/index.php?topic=11604.msg312850#msg312850

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak w praktyce dziala umiejka pod mora ultaru?

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Z tego co widzialem to uzywasz runy czy czegos tam i z kazdego przeciwnika wypada dusza.

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest ten oddział kuszników orków? Chodzi mi o quest parsivala.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Na tych skałach jak sie idzie na ziemie orkow od starego obozu tam gdzie siedzial Pacho

robciq

robciq

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szybkie pytanie:

Czy użycie Marvina uniemożliwia przejście moda? Albo znacząco go utrudnia?

Pierwszy raz zagrałem w Returning, przegrane jakieś 8 godzin. Idąc z Laresem po ornament do lasu mój towarzysz się zbugował. Nie zapisywałem gry +/- 1h, więc użyłem trybu Marvin, by go odblokować. Pojawił mnie się komunikat, że mod nie toleruje cziterów. Gdzieś przeczytałem, że niemożliwe jest ukończenie gry, gdy raz się go włączy, albo gra zaczyna się poważnie bugować. Szukam potwierdzenia informacji.

Żeby tego uniknąć, wystarczy, żebym wczytał save, gdzie nie użyłem marvina, muszę zacząć nową grę, czy muszę reinstalować Gothica? Czy jest jeszcze inny sposób?

////Przepraszam, post do usunięcia, zły dział (zła wersja Returning)

Harrley

Harrley

Użytkownicy
posty72
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie: który obóz to "obóz orków górskich" z zadania z sanktuariami dla Hush-Nara?

edit1: Chodzi o ten obóz orków niedaleko Wrzoda?

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie. Obóz, raczej obozy orków górskich, są w nowej lokacji, trzeba iść do końca przez wolną kopalnią (kopalnia rudy najemników z G1)

B0SSAN0VA

B0SSAN0VA

Użytkownicy
posty26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wypada Nekromanta w porównaniu z Magiem Ognia? Która ma ciekawsze zadania/którą się przyjemniej gra? Stoję przed wyborem gildii i szczerze nie mam pojęcia, co ze sobą zrobić.

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nekromanta da Ci więcej zabawy.

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pytanie: który obóz to "obóz orków górskich" z zadania z sanktuariami dla Hush-Nara?

edit1: Chodzi o ten obóz orków niedaleko Wrzoda?
1. Tak, obóz z zadania z sanktuariami to ten niedaleko Wrzoda.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pokonałem właśnie senyaka, złoty smok kazał mi połączyć jego duszę i szpon beliara na jakimś ołtarzu. Gdzie go znajdę?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie chodzi przypadkiem o ołtarz beliara? Taki był wymóg w R1.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry