Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8363557 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8363557

Odpowiedzi 37317

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Roxell

Daj sobie spokój z tym pancerzem. Wszystkie pancerze gildyjne, nawet poulepszane na x5 są nadal chujowsze od pancerza ze świątyni umarłych w Dolinie Cieni (230/200/70/70), no chyba, że patrzysz na wytrzymałość (pancerz ten zabiera jej po 50 przy skakaniu/bieganiu/akrobatyce). Najlepszy pancerz przed 6 rozdziałem, to Zbroja Światła Haradrimów. Później, po rozdziale szóstym i tak dostajemy Boską Zbroję i Boski Hełm.

Jestem w 5 rozdziale i nie mam żadnej opcji dialogowej odnośnie kucia pancerza u Haradrimów i Opiekunów...
Żeby wykuć ten pancerz trzeba zrobić jakieś zadanie?

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
@tedddy_bear

No wlasnie, nie gralem w Gothica Najemnikiem jakies 7 lat i zapomnialem o tej misce dla Marii. Teraz moge miec problemy z wejsciem do koszar po nią.

Misje z Sekobem też sie spoznilem, ale wczytalem save'a sprzed godziny i sie udalo to odkręcic :D

Co do ciezkiej zbroi to mnie stac, ona kosztuje 8000 a ja mam 10000. Ale wlasnie chcialbym jeszcze dorzucic do tego regenracje zycia i wytrzymalosci, czyli brakuje mi drugie tyle, bo PN to nie problem.

No nic, to zostaje chyba spanie ;)

#Król_GothicSite

Asgard

Asgard

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Among strangers:
Gdzie jest ten członek Masyafu, którego trzeba zabić i zabrać jego ubrania, by móc pociągnąć do przodu wątek tych zabójców? Biegam po cały lesie od 7.00 i nikogo tam nie ma.
Jestem świeżo po rozmowie z Gonzalesem.

@Edit
Dobra, wystarczy pomiędzy godziną 7.00 i 8.00 pogadać z Gonzalesem i zadanie się zaktualizuje.

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak zrobić quest "tactical advance"? Bo nie do końca rozumiem gdzie mam ich zabić

Witaj, też miałem z tym problem, ci orkowie znajdują się za za Hosh - Pakiem (potrząc z zamku na wzgórze), poustawiani są na skalnych półkach, trzeba ich wszystkich wybić (orkowi kusznicy)

DoneQ

DoneQ

Użytkownicy
Mad Scientist
posty32
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mad Scientist
Pytanie nr dwa. Jakieś dobre sposoby na DUUUŻĄĄĄ sumę złota w drugim rozdziale?? Bo jedyne co mam to spanie i branie po 220 sztuk złota dziennie od Onara.

1. Jak masz wyuczone wszystko co się da z łowiectwa to krocie w obozie łowców się zbiera ja na jedno wejscie tam zazwyczaj wyciągam 4-5k golda.

2.Zanieś sekstans Ramirezowi w gildi złodzieii i możesz za 80g sprzedawać mu miecze bandytów.

3.Dodatkowy hajs fajnie sie zbiera z zebrany złotych i srebrnych żeczy sprzedając u tego kolesia w porcie.

4.Jak pracujesz u Harada to na el'Bastardo idzie też wynieść ładny pieniądz jak masz steel billety.

5.Jak masz farta to możesz spróbować pograć w kości w porcie.

6.W Jarkendarze wyucz się na 100% wydobywania złota i sprzedajesz 1 gold nugget za 8 golda. W samym Jarku w kopalni można spokojnie obić tych co sobie wydobywają złoto i zająć ich miejsce. jeszce więcej złóż masz w przejsciu między Khorinis a GD. W sumie z tych dwóch kopalni ponad 10k golda lekko wyciągniesz.

7.Jak masz wyuczone kowalstwo to wyucz się też przetapianai broni orków w zamku GD (żyła złota :P )

8.I oczywiście poucz się też wydobywania złóż na 100% wtedy można też się zatrzymać przy każdym złożu złota/rudy jakie znajdziesz co też przynosi duży profit.

Z tych rzeczy co wypisałem przy dobrym gospodarowaniu pieniądzem starczy ci na wszystko a nawet zostanie ;P Ja mam wszystkie przepisy pokupowane, regeneracje itp a mam jeszcze 10k golda nie wydane a jeszce nie skończyłem 2 rozdziału xD

I złota rada jak masz mało endurance (cyztaj poniżej 50) to radze się zaopatrzyć w potki albo Serafisy na czas bawienia się z kilofem ^^, oszczędzi ci to mnóstwo zbędnej irytacji xD

El Psy Congroo.

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba zbugowała mi się gra w dolinie cieni: zwiedziłem całą mapę, pozbierałem wszystko ale wyparowało mi z ekwipunku Oko Gniewu.
zna ktos jakiś kod na ten amulet albo inny sposob na przywolanie czarnego smoka?

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A stworzyłeś już je przy stole alchemicznym?

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
trzeba je stworzyć? znalazłem jakiś amulet w krypcie przy kręgu, to chyba było to oko gniewu, jednakże w eq go nie mam

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trzeba być w gildii nie-magicznej, dopiero wtedy mozesz zostać Haradrimem. Bedac np. magiem ognia, magiem wody badz nekromantą przystepujesz do opiekunów, a nie haradrimów.

Wiem o tym, przeszedłem już kiedyś Rebalance 2.1 magiem. W R2.0 Gram najemnikiem. Dołączyłem do Haradrimów po pokonaniu jednego z nich na arenie już ze 100 siły temu :P
Opcja kucia pancerza powinna być dostępna od razu po przystąpieniu do Haradrimów? Jeśli tak to chyba mam buga :/

trzeba je stworzyć? znalazłem jakiś amulet w krypcie przy kręgu, to chyba było to oko gniewu, jednakże w eq go nie mam

Musisz naładować Oko, potrzebujesz do tego Krwi Orka, Krwi Demona i chyba siarke.

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A to nie czasami zamiast siarki nie ma być serce ognistego golema?
A co do stworzenia, to miałem na myśli właśnie to naładowanie :)

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
i tu jest problem bo już nie wiem czy go jeszcze nie podniosłem czy może mi znikło z plecaka. W krypcie z kuszą był jakiś amulet i to chyba o niego chodzi, a jego nie mam w eq mimo że go podniosłem

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To oko jest chyba w skrzyni zamkniętej na klucz, a klucz po zabiciu ma ten Lord ciemności, ogólnie są w tej jaskini z nim 3 skrzynie, 2 gdzie się z nim walczy, a 3-cia jest w innej odnodze.

Co do naładowania, to potrzeba składników, ale przed tym musisz przeczytać książkę na stojaku znajdującą się w jaskini maga (obok wejścia z czaszką)

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czyli mam zbugowaną gre ;/ dzieki za pomoc

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oj tam od razu zbugowaną, nie poddawaj się :) Poszukaj jeszcze, może coś przeoczyłeś?

KOD na to oko - ITMI_PRISONSOUL

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jackyy

Jackyy

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak uwolnić Wenzela i innych niewolników z kopalni orków?

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może ktoś mi napisać gdzie znaleźć w krainie adanosa jajo smoka i co robić dalej po otwarciu wielkiej piramidy?

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Już nawet nie będę wspominał, że jest temat jak byk  "SOLUCJA + Porady na start"
http://themodders.org/index.php?topic=26207.0
A jak nie chce Ci się szukać to tutaj masz odpowiedź : http://themodders.org/index.php?topic=26207.msg1240540#msg1240540
 :pokerface:

EDIT.
@zenek24pl
Musisz porozmawiać z poszukiwaczem przy paladynach na przełęczy Khorinis.

COLORBLIND

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie może ktoś mi powiedzieć jak uruchomić ponownie runy teleportacyjne gdyż od 3 rozdziału nie działają mi one tzn jest napisane że coś blokuje mi teleportacje wie ktoś może o co chodzi ?

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a to nie tak że runy zostały wycofane na rzecz płytek teleportacyjnych?

0 użytkowników
Do góry