Pytanie nr dwa. Jakieś dobre sposoby na DUUUŻĄĄĄ sumę złota w drugim rozdziale?? Bo jedyne co mam to spanie i branie po 220 sztuk złota dziennie od Onara.
1. Jak masz wyuczone wszystko co się da z łowiectwa to krocie w obozie łowców się zbiera ja na jedno wejscie tam zazwyczaj wyciągam 4-5k golda.
2.Zanieś sekstans Ramirezowi w gildi złodzieii i możesz za 80g sprzedawać mu miecze bandytów.
3.Dodatkowy hajs fajnie sie zbiera z zebrany złotych i srebrnych żeczy sprzedając u tego kolesia w porcie.
4.Jak pracujesz u Harada to na el'Bastardo idzie też wynieść ładny pieniądz jak masz steel billety.
5.Jak masz farta to możesz spróbować pograć w kości w porcie.
6.W Jarkendarze wyucz się na 100% wydobywania złota i sprzedajesz 1 gold nugget za 8 golda. W samym Jarku w kopalni można spokojnie obić tych co sobie wydobywają złoto i zająć ich miejsce. jeszce więcej złóż masz w przejsciu między Khorinis a GD. W sumie z tych dwóch kopalni ponad 10k golda lekko wyciągniesz.
7.Jak masz wyuczone kowalstwo to wyucz się też przetapianai broni orków w zamku GD (żyła złota

)
8.I oczywiście poucz się też wydobywania złóż na 100% wtedy można też się zatrzymać przy każdym złożu złota/rudy jakie znajdziesz co też przynosi duży profit.
Z tych rzeczy co wypisałem przy dobrym gospodarowaniu pieniądzem starczy ci na wszystko a nawet zostanie ;P Ja mam wszystkie przepisy pokupowane, regeneracje itp a mam jeszcze 10k golda nie wydane a jeszce nie skończyłem 2 rozdziału xD
I złota rada jak masz mało endurance (cyztaj poniżej 50) to radze się zaopatrzyć w potki albo Serafisy na czas bawienia się z kilofem

, oszczędzi ci to mnóstwo zbędnej irytacji xD