Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8254272 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8254272

Odpowiedzi 37317

QariX

QariX

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam jeszcze raz pytanie związane z dołączeniem do strażników świątynnych nikt żaden Baal nie chce ze mną gadać choć robie odpowiednie rzeczy zeby odpowiedzieli... rzucam zaklęcie na ucznia Namiba nic... Cadar nie wysyła mnie do zbieraczy a Cadar nie chce ziela od Oruna

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obóz sekty jako że jest czymś nowym w świecie gothica 2 jest najbardzie zbugowany.
Albo zalapałeś buga- szukaj pomocy na rpgrussia, albo o czymś zapomniałeś, czegoś nie zrobiłeś, z kimś nie porozmawiałeś np, aby zwrócić uwagę Namiba, najpierw trzeba porozmawiać z pewnym nowicjuszem i koniecznie kupić u niego owy zwój i tym konkretnym zwojem uśpić ucznia- trzeba też mieć pewną ilość punktów many.
Najlepiej powiedz, co już zrobiłeś krok po kroku, czyli: rozmowa z Lesterem o obozie, dostajesz spódnice, wykonujesz bezbłednie zadanie z dostarczeniem paczki ziela do ratuszu, zostajesz nowicjuszem, wybierasz scieżke strażnika, zabijasz królową pełzaczy, zabierasz i oddajesz młot etc.
Ziele które dostajesz  jest dla tego guru w mieście Parveza czy jak mu tam, później musisz mu znaleść ucznia...

QariX

QariX

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to tak:
- Rozmawiałem z Lesterem i dostałem spódnice
-Poszedłem do obozu i zrobiłem zadanie z  dostarczeniem paczki ziela bezbłędnie w tej spódnicy gadałem z Lariusem
-Dołączyłem do obozu i zrobiłem misje z Młotem Tarakota zabijając Królową Pełzaczy
-Poszedłem do Fortuno po codzienną porcje ziela którą dałem nowicjuszowi  i kupiłem od niego zwój z poradą żeby użyć na uczniu Namiba
-Użyłem na uczniu Namiba lecz sam Namib nic do mnie nie zagadał a rozmowa wyglądała standardowo ,,Niech Śniący bedzie z tobą'' itd
-Nowicjusz przed obozem dał mi chyba z 50 sztuk bagiennego ziela dla Cadara które mu zaniosłem nic nie odpowiedział i nawet nie dał zadania z udaniem się do innych grup do zebrania bagiennego ziela
- Poszedłem do miasta by dać Parvezowi ziele lecz on nie ma kwestii dialogowej do tego
 I tyle szkoda mi trochę zaczynać od nowa bo mam już z 20 lvl a nie mam jak kontynuować gry

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Też mam pytanko odnośnie retoryki  , mianowicie : Kto jej w ogóle uczy?

Slaybacko

Slaybacko

Użytkownicy
Dizzasterx
posty97
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dizzasterx
Jaką klase/profesje polecacie do zagrania na hardzie?? // Jak rozwijać wojownika pod 1h? xD

Bezi archer ;]

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kalfas23
Proszę cię... jakie pytania zadają ludzie na tym forum :/
Uczysz się retoryki z książki, którą trzeba ukraść w jednym z zadań, komu i jak? Kombinuj!

@Slaybacko
Wg. Mnie to Łowce Smków pod miecz 2h.
Wojownika pod 1h rozwija się pakując 100 % w 1h o_O

Post połączony: 2017-01-17, 07:31
@QariX
Wydaje się być wszystko w porządku. Pewnie jakiś dialog Ci uciekł, porozmawiaj z kim się da. Pamiętaj że trzeba jeszcze spełnić pewne wymagania co do postaci, mianowicie 50 pkt siły, 30% broni dwuręcznej i opcjonalnie 60 pkt many jak chcesz zrobić wrażenie na tym guru Namibie.
Link do lini questowej z rpgrussia, może coś ci pomoże:
http://rpgrussia.com/index.php?topic=8771.10

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poziom retoryki podnosi się też czytając książki, sam to sprawdzałem.

QariX

QariX

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cooba  wątpie żeby coś mi umknęło mam  z 130 siły  i 78 many i nikt nie chce rozmawiać ani Cadar o zbieraczach ani Namib o tym jak uśpiłem jego ucznia ani nawet Parvez nie ma kwestii o tym  specjalnym ziele od Oruna

Slaybacko

Slaybacko

Użytkownicy
Dizzasterx
posty97
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dizzasterx
@Kalfas23
Proszę cię... jakie pytania zadają ludzie na tym forum :/
Uczysz się retoryki z książki, którą trzeba ukraść w jednym z zadań, komu i jak? Kombinuj!

@Slaybacko
Wg. Mnie to Łowce Smków pod miecz 2h.
Wojownika pod 1h rozwija się pakując 100 % w 1h o_O

Post połączony: 2017-01-17, 07:31
@QariX
Wydaje się być wszystko w porządku. Pewnie jakiś dialog Ci uciekł, porozmawiaj z kim się da. Pamiętaj że trzeba jeszcze spełnić pewne wymagania co do postaci, mianowicie 50 pkt siły, 30% broni dwuręcznej i opcjonalnie 60 pkt many jak chcesz zrobić wrażenie na tym guru Namibie.
Link do lini questowej z rpgrussia, może coś ci pomoże:
http://rpgrussia.com/index.php?topic=8771.10

A jak rozwijać pod 2h? Czy najpierw grać pod 1h a potem zmienic? I skąd skombinowac na początku gry jakąś w miare dobrą broń

Bezi archer ;]

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie polecam w returninu rozwijać 2 typów bo potem jest ciężko.
Jedziesz od początku np siła 2 h 1h i kusza albo max w zręczność i 1h jako dodatek.

Pytanie:Jak pokonac te ogniste szkieletowe cieniostwory w bibliotece na pustyni jarkendar?

Shock

Shock

Użytkownicy
posty91
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sa wrażliwe na czary wody, lodu i chyba elektryczności.

Post połączony: 2017-01-17, 15:44
Troche z tą retoryka zjebali w wersji 0065 jest temat na rpgrussia co i jak ale translator google z ruskiego na polski tworzy nowe historie... ogólnie to jest podobnie jak z alchemią i kowalstwem, trzeba ważyć i wykuwać żeby się podnosił lewel więc w tym wypadku trzeba tej retoryki używać żeby poziom wzrastał, np. Podczas gdy po nie udanej kradzieży kieszonkowej staramy się wyplątać rozmową z kłopotów, etc.
A czy punkt otrzymujemy także gdy nie uda nam się przekonać ofiary ? A i czy można gdzieś sprawdzić poziom retoryki ?

Post połączony: 2017-01-17, 18:02
Prosiłbym o odpowiedź bo serio nie wiem co tym zrobić :( Mam to zadanie z kopalnią - i tak, czytałem wcześniejsze komentarze - i nie wiem jak się do niej dostać. Zmieniłem w GVE tą linijkę z kopalnią na 1 ale Ur-Trahll (czy jak mu tam) nie ma mi nic do powiedzenia

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Wiecie może dlaczego nie mg rozpączać gildi zabjcow? Wszystko ok zrobiłem misje od Gerbranda wypytałem o Asmala lecz ide w nocy tam gdzie powinien zabijać Wambo a oni sie pojawiają tam i rozchodzą tylko. Asmal nas nie zagaduje i nie ma dialogów

Shock

Shock

Użytkownicy
posty91
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czytaj wcześniejsze posty, ten temat przewija się co 5 stron.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Shock

Napisz coś więcej, tzn. w którym jesteś akcie, jakie masz główne questy zrobione, co masz w dzienniku na temat zadania, itp.

Shock

Shock

Użytkownicy
posty91
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Shock

Napisz coś więcej, tzn. w którym jesteś akcie, jakie masz główne questy zrobione, co masz w dzienniku na temat zadania, itp.
No dobra. Jestem w akcie 4, dolina adanosa, dolina cieni, uriziel i te inne sprawki załatwione. Podczas pierwszej rozmowy z Ur-Thrallem nie pojawiła mi się opcja rozmowy o kopalni, wcześniej znalazłem już Alberta, z myśliwymi i garondem już gadałem więc powinienem teraz pogadać z wodzem orków, tylko że drań nic mi o tym nie mówi. Nie wykonałem jeszcze wszystkich zadań dla orków ale to chyba nie powinno mieć związku z tym...

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz wlasnie dostałem klucz do kopalni.Najpierw trzeba zrobić dolinie cieni zabic smoka itp potem pojawia sie dialog u wodza... Widocznie gdzies po drodze z kims nie porozmawiałeś no nie wiem albo poprostu sie zbugowało i dupa blada

Shock

Shock

Użytkownicy
posty91
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja pierdole, ten mod jest tak dziwny... więc czy mógł by mi ktoś opisać jak dokładnie powinno wyglądać wejście do kopalni ? Z kim gadać, co robić

Gego

Gego

Użytkownicy
posty47
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W takim razie muszę się podszkolić w retoryce. Jaki poziom retoryki jest optymalny żeby odblokować większość dialogów? Misję z płomieniem eligora mogę zrobić w akcie 3?

Slaybacko

Slaybacko

Użytkownicy
Dizzasterx
posty97
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dizzasterx
Panowie krótka piłka, kto lepszy na harda? Mag ognia czy Nekromanta i jak ich rozwijać?

Bezi archer ;]

Arteq

Arteq

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wyłączyć konsole ? Bo włączyłem żeby odbugować bossa ?

0 użytkowników
Do góry