Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8914018 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8914018

Odpowiedzi 37317

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dopiero co do Khorinis wszedłem, robię pierwsze zadania...

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

MonCalamari

MonCalamari

Użytkownicy
posty180
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Oplaca sie zrobic upgrade na szacie necro acrymaga czy lepiej wypic oddech smierci i dostac bonus many?
2. Mam buga chyba i Xardas nie chce mnie nauczyc przyzwania demona w 4 rozdziale. Jakies pomysly?

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To jak wszedłeś do khorinis to przede wszystkim zrób questy żeby gadać z mistrzami, potem questy od mistrzów i zostań czeladnikiem harada, na AB powinni mieć trochę prętów handlarze, kupujesz, robisz ile możesz, idziesz do węża, potem do snipesa i od niego uczysz się wydobycia żelaza i od węża przetapiania i kopiesz w opór koło khorinis w jaskini tam jak jest mika, ewentualnie jak ci się nie chce możesz też bugować pręty, ja preferuje to bo nie mam czasu farmic żelaza 2h, ale wydałem pn żeby było legitnie, w każdym razie rób questy dla znaczących osób w dzielnicy portowej i podczas wykonywania questa dla lehmara zdobędziesz kilkaset złota, tylko uważaj żeby nie przejebać XD i powinieneś mieć wystarczająco jak obskoczysz wszystkich kupców razem z ramirezem jak na razie, a potem to jak zdobędziesz śpiwór, to farmienie żelaza jest o niebo szybsze i  wtedy na luzie farmisz ile potrzebujesz ;) a nekro potrzebuje w chuj hajsu także tylko harad :P

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak myślałem też o Haradzie, tylko szkoda mi tego bonusu 10 many :D Wiem że w późniejszym etapie 10 many w te czy wewte nie ma znaczenia, ale ... A questa dla lehmara nie zrobie bo mi strażnik w magazynie obije ryja :D W ogóle szkoda mi pakować w siłę tych punktów ale chyba sie nie obejdzie bo z 10 siły to trochę lipa

Post połączony: 2019-01-09, 22:18
Jedno pytanie: jeśli zostanę czeladnikiem u Harada, czy aby na pewno będę zbierał inta przy warzeniu mikstur?

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Po kolei : bonus 10 many niewiele zmienia na dłuższą metę
Strażnika od Q z lehamrem weź jaką kulą ognia albo ognisty pocisk i niech się pali sqrwysyn
Ważne!! Każdej receptury na miksturę uczysz się po zostaniu adeptem magii, bo za każdą dostajesz inta, a co do mikstur to bonus dostają tylko klasy magiczne ale jest jak z kowalstwem, dostajesz 1 za każde 10 szt wykonanych przedmiotów ;)
A co do siły to jak zostaniesz czeladnikiem harada to dostajesz +10 siły, potem za wykucie 100 mieczy kolejne 10, możesz wydać jakieś 10 pn ale nie więcej bo się zmarnuje, a tak to w 2h idź bo potem i tak kontury to się przyda do nich, a 1h się nie opłaca tylko na sam początek gry
Mam nadzieję że pomogłem :)

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, props poleciał, dzięki :)

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak coś to wal śmiało do mnie,  trochę się ograłem na podstawce 2.0 i AB to troszkę wiedzy wpadło :D

MonCalamari

MonCalamari

Użytkownicy
posty180
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Strażnika od Q z lehamrem weź jaką kulą ognia albo ognisty pocisk i niech się pali sqrwysyn
Ważne!! Każdej receptury na miksturę uczysz się po zostaniu adeptem magii, bo za każdą dostajesz inta, a co do mikstur to bonus dostają tylko klasy magiczne ale jest jak z kowalstwem, dostajesz 1 za każde 10 szt wykonanych przedmiotów ;)
A co do siły to jak zostaniesz czeladnikiem harada to dostajesz +10 siły, potem za wykucie 100 mieczy kolejne 10, możesz wydać jakieś 10 pn ale nie więcej bo się zmarnuje, a tak to w 2h idź bo potem i tak kontury to się przyda do nich, a 1h się nie opłaca tylko na sam początek gry

Generalnie w kazdym rozdziale te dodatkowe bonusy sie resetuja i mozna je na nowo wbijac. Tak wiec, w kazdym rozdziale dostajemy bonusy za:

- 100 mieczy - 10 sily
- 100 osob okradzionych - 10 zrecznosci
- 100-150 zrobionych potkow - 10 inteligencji
- mozliwe ze jest tez jakis bonus na mane ale tego nie wiem..

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ano tak, zapomniałem to napisać, miałem pisać że w skali całej gry to +70 do danej statystyki ale gdzieś mi się zjadło :P dzięki za uzupełnienie :)

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Od Vipera niemozna chyba było wynegocjowac lepszej ceny niz 100 bryłek rudy o ile pamiętam, czy mozna było?

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

Puszczyk

Puszczyk

Użytkownicy
posty102
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak skończyłem zadanie najemnik orków a nie gadałem jeszcze z szamanem o założeniu światyni w starym obozie bractwa to cała misja mi przepadła i już jej nie będzie? nie dostanę się do kopalni orków?

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wystarczy że na bagnie zabijesz demona (nawet nie otrzymując jako tako zadania)

Puszczyk

Puszczyk

Użytkownicy
posty102
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale to chyba będę musiał sobie sam z tym wszystkim radzić nie? W sensie gdzieś tam czytałem, że jakiś róg się dostaje do wzywania orków

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Gdybyś wziął to zadanie, mógłbyś wrócić po posiłki, a tak musisz ich tam rozwalić w pojedynkę.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Generalnie w kazdym rozdziale te dodatkowe bonusy sie resetuja i mozna je na nowo wbijac. Tak wiec, w kazdym rozdziale dostajemy bonusy za:

- 100 mieczy - 10 sily
- 100 osob okradzionych - 10 zrecznosci
- 100-150 zrobionych potkow - 10 inteligencji
- mozliwe ze jest tez jakis bonus na mane ale tego nie wiem..

premię do zręczności dostajemy co 15 okradzionych osób (a nie 10), siła się zgadza, a inteligencji nie sprawdzałem

Matrixen

Matrixen

Użytkownicy
posty84
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy w 4 rozdziale można zdobyć jakąś lepszą broń 1h od tej co była w dolinie cieni ?

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie jest Brahim w khorinis w AB? I gdzie skrytkę ma gildia zabójców?

BuletkaWhisky

BuletkaWhisky

Użytkownicy
posty16
Propsy1
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Panowie podeśle ktoś linka do najnowszego returninga AB ? ;P oraz napisze jak go zainstalować? ;d

Z góry dzięki! <3

Puszczyk

Puszczyk

Użytkownicy
posty102
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Walka dwoma mieczami to osobna umiejętność walki do nauki czy zalicza się to do broni dwuręcznych? I czy ma to jakiś związek ze zręcznością?

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
witam zaczełem grać niedawno  w moda i mam pytanie odnoście retoryki, ponieważ żeby jej się nauczyć trzeba było przeczytać książkę a już od bandyty zdobyłem 2 punkty mógłby mi ktoś napisać jak to działa ?

0 użytkowników
Do góry