Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8825054 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8825054

Odpowiedzi 37317

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jak to jest z robieniem biżuterii? Matteo uczy robienia lepszej co rozdział, czy trzeba porobić trochę srebrnej, żeby odblokowała się złota itp?

Ma ktoś pomysł co to jest marsh grass? Potrzebuje tego, żeby zrobić miksturę z serca lucjana dla 2 opiekuna.

Marsh grass to bagienne ziele  serio tego nie masz ? a biżuterii ze złota Mattheo uczy w 4 rozdziale a tej najlepszej w 5 i szczerze srebrnej nie warto robić szkoda kruszców bo równie dobre pierścienie znajdziemy z różnych zadań dopiero złote warto robić

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zostałem czeladnikiem Constantino i dostałem od niego zadanie, żeby znaleść jego klucz który zgubił gdzieś poza miastem. Czy może mi ktoś podać dokładną lokalizację tego klucza? Dodam że gram na najnowszej wersji Returninga

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Zostałem czeladnikiem Constantino i dostałem od niego zadanie, żeby znaleść jego klucz który zgubił gdzieś poza miastem. Czy może mi ktoś podać dokładną lokalizację tego klucza? Dodam że gram na najnowszej wersji Returninga
Pogadaj z mika, stoi przy wschodniej drodze do miasta Khorinis.

while(false) Do();

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak zostać Magiem wody? Bo zostałem członkiem wodnego kręgu, odnalazłem wszystkie ornamenty, i pomogłem z tym portalem ( z 3 portalami ) i mi Saturas mówi że to za mało. Chociaż bezimienny mówi tylko o tych ornamentach. Co jeszcze trzeba zrobić. Dodam jeszcze że portalu do Jarkendaru nie moge otworzyć bo nie mam gildi i nie chcą mnie dopuścić do Hagena, a jeśli wybiore inną gildię to magiem wody jusz nie zostane. Co mam teraz zrobić??

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A przypadkiem nie zostawało się nowicjuszem wody po dowiedzeniu się o zaginionych (dexter), zrobieniu zadania z handlarzem bandytów i złączeniu ornamentu u Vatrasa?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Od czego zależą obrażenia kostura? Gram nekrosiem i pierwszy kostur jest... no cóż, nienajlepszy i zwykły miecz dwuręczny jest równie dobry co kostur (miecz 90 dmg, a kostur 125) nie mówiąc już o tym, że na treningowym celu pokazuje mi 168 dla miecza i 19 (!!!) dla kostura. Dmg pokazywany przez te targety zawsze był dziwny, ale i tak, z czym skalują się obrażenia kostura i czy wgl opłaca się go używać, jeżeli nie to jaka broń jest dobra dla maga?

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Od inteligencji jak dobrze pamiętam. A jakie miecze trzeba dać temu palladynowi z kopalni orków.. tzn jakie wykuć ?

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Magiem to ja praktycznie nie walcze w zwarciu wcale a jak już muszę to przemianą w ognistego jaszczura,ale tak dmg skaluje sie z intem.

Skoro już jesteśmy w temacie skalowania dmg... To jak to jest z kuszami? Do obsługi potrzebna jest siła,a co ze zręcznością?Kompletnie zbędna ?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@NobleOne Grając na hardzie nie zabiłbym smoków bez kostura, pierwszy kostur to tylko buff do intelki, następne kostury będą zadawały obrażenia magiczne. Polecam w 4 akcie mieć wymaksowaną broń 2ręczną.
 (Ok ale  dlaczego w czwartym akcie? W 4 akcie dostaniesz nowy kostur, dzięki czemu ubicie Azgalora[smoka w dolinie cieni] będzie o wiele łatwiejsze, a z niego leci najlepszy kostur jaki możesz znaleźć w akcie 4 i 5 [chyba że jesteś baaardzo dobry w Gothica to zrób zadanie 'zaginiony brat' - ten super trudny loch z pustyni adanosa])

@Pulaski Zwykłe miecze.

@Gorys211034  siła i jeśli dobrze pamiętam to ilość wytrzymałości (im więcej masz wytrzymałości masz w chwili strzału tym większe są obrażenia, tak samo jest z broniami do walki wręcz)

RoTher

RoTher

Użytkownicy
posty123
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zamierzam zagrać magiem i nie wiem jeszcze kogo wybrać. Napiszę mi ktoś różnice pomiędzy magami który silniejszy w danym momencie.

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mag ognia to chyba najsilniejszy na początku bo ma te podpalenie,słaby mid game a potem silny koniec Bo ma dobre AOE.

Mag wody dość słaby na początku bo na niego trzeba wiecej many z takiego wzgledu że czary nie podpalaja i w wiekszości był to flat dmg.Ale jak ogarniesz sporo many to ma silniejszy mid i late game od maga ognia

Nekromantą nigdy nie grałem ale patrząc po zwojach wydaje sie że ma słabe early i mid i bardzo silny late, a na jego plus wpływa umiejętność (jak to było sekta omen?)dzięki której możesz spamować zakleciami nie za pomocą many ale zdrowia.To bardzo dobre bo grając ostatnio magiem ognia używałem mikstur leczenia tak niewiele że to porażka, a many szło w cholere wiele nawet z regeneracją.No i przywoływane stwory są mocniejsze i jest więcej rodzajów.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@RoTher Najsilniejszy jest nekro, ma możliwość przywoływania demonów i rzucania zaklęć za punkty życia, przy okazji jest najdroższą gildią w grze.
Mag ognia jest na drugim miejscu, najlepsze zaklęcia obszarowe z efektem DoT.
Niektóre runy maga wody mają szansę na ogłoszenie przeciwnika, ale nie działa to na bossy. Niektóre runu guru mają szansę na zwrócenie nam wydanej many.

Ogólnie gra magiem sprowadza się do spamowania zaklęciami przez pierwsze 3 akty, w akcie 4 wszystkie bossy bijesz z kostura bo 600-700 many to zbyt mało aby ubić smoki za pomocą czarów.

aVrigus

aVrigus

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,mam problem. Polega on na nauczeniu się tworzenia biżuterii u Matteo,jednak nie mam takiej opcji. Wiem że trzeba przynieść mu narzędzie do tworzenia bizuterii które zdobywa się po misji "Gift for Hannah" . Zdobyłem je ale dalej nic

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli masz tą forme  i nadal nie masz opcji dialogowej(pewnie wczesniej gadałes o tym z mateo wiec odpada kwestia błedu kolejności zadań)
Na pewno też jest ograniczenie rozdziałów ale czy na robienie metalowych to nie wiem (złote od rozdziału 4 z rudy od 5) Odrazu pisze nie warto robić metalowych.Strata klejnotów.
To zostaje ci zmiana opcji za pomoca GVE w taki sposób(ruskie tak pisza)
5. możliwość studiowania biżuteria Produkcja umiejętności
matteo_teachjewel = 1

A to to chyba sam quest
wziąć quest sam „Matteo narzędzia”
MIS_JEWERLYFORM 1

aVrigus

aVrigus

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gorys211034  Aktualnie jestem w trzecim rozdziale. Z tego co wiem mi marin nie działa na tej wersji returning'a 2.0 0066. Sądzisz że sam quest uaktwynia się w czwartym? Przeszukałem wykonane zadania jak i aktywne pod nazwą "tools matteo" gdyż tak ponoć się nazywa zadanie po autotranslacji na angielski i nie mam owego.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zadanie jest w pierwszym rozdziale, otrzymuje się je podczas rozmowy o zatrudnieniu na czeladnika. Pewnie nie wygadałeś wtedy wszystkich opcji, zostaje GVE (to coś innego niż marvin).

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

aVrigus

aVrigus

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ten GVE musi pracować na włączonym Gothic'u?

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie na wyłączonym. On modyfikuje save.Zapisz sobie extra na ostatnim slocie potem wejdz przez program wyszukaj linijke zmień parametr i save.

aVrigus

aVrigus

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gorys211034  @Jao  dzięki wielkie za pomoc.Wszystko działa :)

0 użytkowników
Do góry