@dinozaur7 Kolejność jak najbardziej poprawna. Czcionka czy po clean-up'ie, czy przed, nie ma żadnego znaczenia, ważne żebyś ją zrobił po QP i CM
Co do clean-up'a, jest to magiczne narzędzie do optymalizacji Gothiczka trzeciego. Co dokładnie tam się w nim wyprawia, teraz ci dokładnie nie powiem, używałem tego narzędzia dawno, dawno temu na słabiutkim laptopie HP, była to jeszcze chyba wersja 0.3 CU (teraz mamy 0.8) ale efekty były niesamowite jak pogrzebałem jeszcze w zasięgu widzenia w pliczku ge3.ini (znacznie krótsze czasy wczytywania i zmiana z niegrywalniej przez niskie fps'y grę na grywalną, pamiętam, że pojechałem ostro z downgrade'm textur, ale liczyła się tylko wydajność)
Z tego co pamiętam, to możesz dzięki temu programikowi oczyścić pliki z nieużywanych danych, złączyć porozwalane pliki w jeden i je skompresować za jednym zamachem w folderze Data (po instalacji kilku modyfikacji mamy ich sporo, np. Templates.p01, Templates.m02, itp itd etc hwdp, po tym zabiegu nasz komp ma lżej podczas działania gry), zmnienić rozmiar textur, zaaplikować jeszcze jakieś tam tweak'i - więcej rzeczy nie pamiętam, ważne jest to, że jak się programikiem pobawimy, to możemy sobie zapewnić krótsze czasy ładowania, zmniejszyć szanse na te sporadyczne, sławne Gothicowe "ścinki" i zwiększyć FPS'y w grze.
*Aha, jeśli chcesz doinstalować jakieś mody po zabawie z łączeniem i kompresją plików z tym programikiem, musisz walić reinstalla - bynajmniej tak było na starej wersji programika, nie wiem jak jest teraz.