[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 883190 1459

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 883190

Odpowiedzi 1459

Zloksli

Zloksli

Użytkownicy
posty14
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Zloksli
Na jakim etapie? Po odbudowie czy przy wyzwalaniu? U mnie tam był tylko Gorn i ten Tristan z Ardei, w pancerzu pełzaczy.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Jak działają te niby "Uniki"? Ktoś coś?

https://www.youtube.com/watch?v=QB3253gXGLc

Na filmiku masz jak to wyglądało w Zmierzchu Bogów, w praniu było to bezużyteczne - zanim odskok się wykonał, zdążyć można było sobie zaparzyć herbatkę hehe a nawet po udanym uniku, przez niesamowicie dynamiczny i intuicyjny system walki Gothic'a 3, mogłeś zapomnieć o jakiejś kontrze po uniku czy coś w tym stylu... W Update Packu ma być to samo , tyle że jedynie dostaniemy odskok do tyłu. Aha, NPC'ci w ZB nie potrafili wykonywać uników.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
https://www.youtube.com/watch?v=SpvgrT5XVxc

A ja znalazłem taki oto dłuższy filmik (CM 3.0) z prezentacja przede wszystkim odświeżonych wersji pancerzy :)

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Mam problem z zainstalowaniem tego dziadostwa.
Mianowicie zainstalowałem wszystko tak jak na tutku(bez czcionek).
Grę mogę normalnie odpalić, jest fajne stare menu ale gdy dam "nowa gra" i pasek załaduje się do końca ,pojawia się czarny ekran a na nim komunikat"Genome gaming system przestał działać".
Miał ktos coś podobnego ? Wersje bez content moda normalnie działają.

KarGoth

KarGoth

Użytkownicy
posty5
Propsy3
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mam problem z zainstalowaniem tego dziadostwa.
Mianowicie zainstalowałem wszystko tak jak na tutku(bez czcionek).
Grę mogę normalnie odpalić, jest fajne stare menu ale gdy dam "nowa gra" i pasek załaduje się do końca ,pojawia się czarny ekran a na nim komunikat"Genome gaming system przestał działać".
Miał ktos coś podobnego ? Wersje bez content moda normalnie działają.

Mam tak samo, zgaduję że to wina RAMu. Ile masz GB?

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Tylko 4 gb.
Zmniejszyłem rozdzielczość i zmieniłem ustawienia grafiki no i działa. Masz racje to był pewnie RAM.

KarGoth

KarGoth

Użytkownicy
posty5
Propsy3
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ja miałem 6GB i działało a teraz mam 2GB i ten błąd mi wywala co każde wczytanie :D
A bez Content Moda to elegancko śmiga :D

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Teraz wyszedł 3.0
Instalacja pełnego pakietu wygląda tak?
1. Gothic 3.
2. Community Patch 1.75.14.
3. Gothic 3 EE 1.75.14 Update Pack 1.03.15.
4. Quest Pack 4 Update 2.
5. http://www.worldofgothic.de/dl/download_532.htm - 3.0
6. Czcionka
7. Clean UP????

Mógłby ktoś jeszcze wyjaśnić czym jest Clean UP i czy instalować go przed czy po czcionce?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
@dinozaur7
Kolejność jak najbardziej poprawna. Czcionka czy po clean-up'ie, czy przed, nie ma żadnego znaczenia, ważne żebyś ją zrobił po QP i CM :)

Co do clean-up'a, jest to magiczne narzędzie do optymalizacji Gothiczka trzeciego. Co dokładnie tam się w nim wyprawia, teraz ci dokładnie nie powiem, używałem tego narzędzia dawno, dawno temu na słabiutkim laptopie HP, była to jeszcze chyba wersja 0.3 CU (teraz mamy 0.8) ale efekty były niesamowite jak pogrzebałem jeszcze w zasięgu widzenia w pliczku ge3.ini  (znacznie krótsze czasy wczytywania i zmiana z niegrywalniej przez niskie fps'y grę na grywalną, pamiętam, że pojechałem ostro z downgrade'm textur, ale liczyła się tylko wydajność)

Z tego co pamiętam, to możesz dzięki temu programikowi oczyścić pliki z nieużywanych danych, złączyć porozwalane pliki w jeden i je skompresować za jednym zamachem w folderze Data (po instalacji kilku modyfikacji mamy ich sporo, np. Templates.p01, Templates.m02, itp itd etc hwdp, po tym zabiegu nasz komp ma lżej podczas działania gry), zmnienić rozmiar textur, zaaplikować jeszcze jakieś tam tweak'i - więcej rzeczy nie pamiętam, ważne jest to, że jak się programikiem pobawimy, to możemy sobie zapewnić krótsze czasy ładowania, zmniejszyć szanse na te sporadyczne, sławne Gothicowe "ścinki" i zwiększyć FPS'y w grze.

*Aha, jeśli chcesz doinstalować jakieś mody po zabawie z łączeniem i kompresją plików z tym programikiem, musisz walić reinstalla - bynajmniej tak było na starej wersji programika, nie wiem jak jest teraz.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Co sądzicie o mojej drobnej modyfikacji rozgrywki? Użyłem jedynie Cheat Engine'a

https://www.youtube.com/watch?v=4qz0FDrUtUM

Troszkę jajcarsko to wygląda hehe

Spowolniłem lekko ataki swojej postaci (poprzez chorobę i permanentnie ujemną wartość bieżącej wytrzymałości) a później przyspieszyłem całą grę

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam, mam taki problem z Gothic 3, otóz gdy próbuje go uruchomić z tym modem wyskakuje mi taki błąd :
Kod błędu:   -5006 : 0x8000ffff
Informacje o błędzie:
>SetupDLL\SetupDLL.cpp (1356)
PAPP:Gothic III
PVENDOR:JoWooD Productions Software AG (##ID_STRING7##)
PGUID:02B244A2-7F6A-42E8-A36F-8C385D7A1625
$10.1.0.238
@Windows XP Service Pack 2 (2600) BT_OTHER 26104.1149

= D

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Witam, mam taki problem z Gothic 3, otóz gdy próbuje go uruchomić z tym modem wyskakuje mi taki błąd :
Kod błędu:   -5006 : 0x8000ffff
Informacje o błędzie:
>SetupDLL\SetupDLL.cpp (1356)
PAPP:Gothic III
PVENDOR:JoWooD Productions Software AG (##ID_STRING7##)
PGUID:02B244A2-7F6A-42E8-A36F-8C385D7A1625
$10.1.0.238
@Windows XP Service Pack 2 (2600) BT_OTHER 26104.1149

Z ADRENALINE modem?  O_O Jak tak, to zamiast wartości "-150" spróbuj ustawić wartość "0"

Post połączony: 2016-06-18, 18:29
Ale jazda, podczas grzebania w pliczku ge3.ini, w sekcji [Game] znalazłem ciekawą rzecz - "MinHitDuration=6". Po zmianie wartości na "0", ludzie i orkowie stali się bardziej agresywni, zaczęli wykonywać combosy, potwory też są bardziej bezlitosne.

Porównanie domyślnej wartości "6" z 1.75.14 z wartością "0", jest jazda bez trzymanki, zobaczcie co wyprawia Zuben w 1:00 hehe

https://www.youtube.com/watch?v=FjrGg7bjwzI

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może ktoś wyjaśnić jak ustawić ten programik Clean Up bo nie bardzo rozumiem co mam w nim zrobić.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Pod "Sprache" zmień język na "English", w "Pick G3 Data Folder" wybierasz folder Gothic III/Data, w "Pick Empty work folder" wybierasz jaki chcesz pusty folder, najlepiej poza folderami Gothic'a III (np. D:/mujfolder/work) i klikasz "Automatic" :) Tyle :) Chyba że chcesz się bawić w zaawansowane rzeczy, to najpierw Decompress'ujesz, potem Tweak'ujesz wg ustawionych opcji a na końcu Compress'ujesz to wszystko, ale już nie pamiętam co i jak się tam robiło, po Automatic gra ma i tak o wiele lżej :)

*Aha, z wersją 0.83 Alpha jest pewne ryzyko - podczas działania programu zawiesił i przestał działać mi ten programik 2 razy pod rząd, lepiej zrobić przed tym kopię zapasową folderu Data bądź od razu używać wersji 0.8.
*Pamiętaj też, że nie możesz doinstalowywać modów po zabawie z programikiem, albo przywrócisz kopię folderu "Data", albo całkowity reinstall

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zrobiłem tak jak napisałeś i rzeczywiście jest poprawa, dzięki.

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Jeśli można dopytać, ten QP w CM 3.0 też instaluje się od razu w wersji polskiej? Czy trzeba osobno zainstalować QP 4.2 PL?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Instalujesz osobno QP 4.2 PL i osobno CM 3.0. Content Mod 3.0 ani żadna inna wersja tego moda nie zawiera w sobie Quest Pack'a. Jak już coś, to CM 3.0 zawiera moda Consequences po polsku  :ok:

0 użytkowników
Do góry