Dyskusja na temat modyfikacji 773222 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 773222

Odpowiedzi 2122

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
czy są  do obecnej wersji moda tekstury zwykłego gothic

https://yadi.sk/d/Au2dPRtembmmM

Pobierasz ten plik, rozpakowujesz i wrzucasz do folderu data wtedy textury z returninga 2.0 zostaną podmienione na te ze zwykłego gothica 2 NK :) Dzięki temu znacznie ci wzrosną fpsy w grze :)

:D

bestia

bestia

Użytkownicy
posty27
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak wrzuciłem ten plik do data to pojawia się access violation

tom123456788M

tom123456788M

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, słyszałem, że niedługo ma wyjść jakiś duży patch do returninga, to prawda? Wie ktoś może jak długo jeszcze będą to patchować? Nie wiem czy zaczynać czy czekać na patche i spolszczenie :/

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Cześć, słyszałem, że niedługo ma wyjść jakiś duży patch do returninga, to prawda? Wie ktoś może jak długo jeszcze będą to patchować? Nie wiem czy zaczynać czy czekać na patche i spolszczenie :/

Lepiej poczekać, zwłaszcza ze nowe patche powodują nowe błędy jak crashe po użyciu zwoju przemiany :) Pewnie nawet po wyjściu spolszczenia nadal będą wychodzić patche do returninga 2.0 :)

tom123456788M

tom123456788M

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lepiej poczekać, zwłaszcza ze nowe patche powodują nowe błędy jak crashe po użyciu zwoju przemiany :) Pewnie nawet po wyjściu spolszczenia nadal będą wychodzić patche do returninga 2.0 :)

Ehh, to czekam na jakąś sprawną wersję póki co :/ Dzięki :)

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?

Fexo

Dyskusja na temat modyfikacji
#1005 2016-05-12, 00:48(Ostatnia zmiana: 2016-05-12, 01:04)
Wielu z Was myśli, że konsola jest wyłączona i nie da się jej włączyć - I bach tutaj was mam bo konsola żyje, działa i ma się dobrze i da się z niej korzystać. Jak to zrobić? Już tłumaczę.
1. Po pierwsze skopiujcie na wszelki wypadek na pulpit plik gothic.ini
2. Teraz otwórzcie gothic.ini w folderze system (Najlepiej notatnikiem) i wyszukajcie trzy takie ścieżki - "keyShowStatus=0"
3. Teraz jak macie te trzy ścieżki to w każdej zamiast zer wklepujecie to 30002e00
I macie konsolę kodów. Działającą w trybie BMARVINB i do wyłączenia komendą B42B. Czy są jakieś wady? Tak tylko dwie z tego co zauważyłem, a mianowicie :
-Gdy wyłączymy grę za każdym razem musimy zmieniać trzy te linijki keyShowStatus=0 na keyShowStatus=30002e00
-Gdy używamy konsoli nie wyświetla się nam menu statystyk

Z  wad to wszystko, miłej zabawy na kodach :D. A dla niedowiarków zarzucam zrzut ekranu żeby nie było, że ściemniam. Na pomysł wpadł chyba użytkownik Liori z worldofplayers.ru, a przynajmniej w jego poście znalazłem sposób na odpalenie konsoli.
Spoiler

COLORBLIND

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A nie lepiej w takim razie uzywać Gothic Console Hack by Chicken? Nie ma zadnych wad :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A ja Was jeszcze bardziej zaskoczę, mi konsola działa i jakoś nie muszę z niczym kombinować :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Ja mam tak samo. A zeby was jeszcze bardziej zaskoczyć (i wkurwić :D ) to nie znikają mi przedmioty z ekwipunku, mam wszystkich orków w kopalni i nie mam żadnych błędów. A gram w wersje jeszcze z marca, bez zadnych hotfixów itp itd hehe

#Król_GothicSite

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Ja mam tak samo. A zeby was jeszcze bardziej zaskoczyć (i wkurwić :D ) to nie znikają mi przedmioty z ekwipunku, mam wszystkich orków w kopalni i nie mam żadnych błędów. A gram w wersje jeszcze z marca, bez zadnych hotfixów itp itd hehe

Jak grasz na wcześniejszej wersji to pamiętam że na któreś był zbugowany 7 rozdział a mianowicie nie można było zapisać gry :) znikające przedmioty a także orkowie z kopalni to najpewniej wina albo textur 4k albo nowsze patche coś popsuły :) ja również na starszej wersji nie miałem problemu ze znikającymi przedmiotami aktualnie gram na wersji 051 i jak na razie nic mi z ekwipunku nie wywiało :) no ale coś mi jakoś retoryka nie zawsze działa chyba że to działa jak kradzież kieszonkowa że raź się uda a raz nie i trzeba wczytywać :)

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Nie no, mam tę wersję z naprawionym 7 rozdziałem.

A brak znikających przedmiotów i orków, to tak jak mówisz, pewnie problem z teksturami, bo ja gram na wgranym pliku z teksturami ze zwyklego NK i śmiga wszystko perfekcyjnie. A do tego dużo klatek :D

#Król_GothicSite

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Zainstalowałem dziś kopię returninga 2.0 na osobnym dysku ale teraz wersje 0.56 i nie da się grać? fpsy spadły mi ze stałych 35-40 fpsów do 10 fpsów w mieście na dodatek gra zaczęła mi lagować nie mówiąc że co kilka - kilkadziesiąt minut wywala access :) zdecydowanie pozostaje na wersji 051 jest jak na razie najbardziej grywalna :)

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja tak samo, straszne chujowo chodzi nowa wersja moda, a komp dobry  :ayfkm:

= D

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W ogóle jak sytuacja z patchami? Jakieś są w planach obecnie?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wyszedł fix numer 4

= D

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
W ogóle jak sytuacja z patchami? Jakieś są w planach obecnie?

Niby pod koniec maja ma wyjść następny patch, liczę że teraz Rosjanie go przetestują zanim wypuszczą do pobrania :)

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Jak macie problem z fps'ami to spróbujcie tego fixa - Jest do wersji 0056 + Hotfix 4
Nie wiem czy działa bo mi obecna wersja chodzi z drobnymi dropami fpsów - Tylko w Khorinis tak jest stabilnie i płynnie.

COLORBLIND

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Ja tam sobie odpuściłem tego Returning'a, co patch coś dodają, coś zmieniają - poczekam z rok, może dwa, może w końcu skończą tego moda.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ktoś sprawdzał czy na najnowszym patchu duale działają jak należy tzn. Mogę nałożyć duala prawego a potem lewego?

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siema, wie ktoś jak się nazywa muzyka podczas rozmowy z Xardasem?

0 użytkowników
Do góry