W sumie też sądzę, że Oscara nie będzie.
@Fareus nie przesadzajmy, Hobbit taki zły nie był

. Ale rozumiem, że fani LOTR mogli czuć się zawiedzeni. Według mnie Hobbity do dobre filmy, pod względem muzy, charakterystyki, strojów i aktorów poziom LOTR, ale tutaj Jackson miał za dużo pieniędzy za dużo poszło na efekty i sceny batalistyczne.
Nie widzę jednak powodów aby już na starcie skreślać nowego Wiedźmina. Jest to film Bagińskiego, gościa od świetnego intra do W1, W2. Owszem, głównie tworzy animowane co wychodzi mu świetnie. Mimo to sądzę, że klimat Wieśka odwzoruje bardzo dobrze. Bo on go czuje. Ma na dodatek cały Platige Imeage, jedno z najlepszych studiów w swej branży. O rzeczy typu efekty, stroje i plener się nie martwię. Muszą tylko wykorzystać piękno niektórych miejsc w Polsce. Martwią mnie tylko aktorzy. Geralta pewnie zagra ktoś klasowy, więc trochę pieniędzy na niego pójdzie. Jeśli jednak reszta to będą sami Polacy.... sorry, ale nie mamy odpowiednich aktorów do tego. Osobiście ( choć nie mam zielonego pojęcia w jakich rolach) zobaczyłbym takich aktorów jak Wentworth Miller, Robert Knepper, Wiliam Fitchner czy Tom Cavanagh. Nie są to wielkie nazwiska, ale aktorzy z nich są rewelacyjni. Ja trzymam kciuki i mam nadzieję, że wyjdzie z tego bardzo dobry film.