Pytania o edycję/zmianę świata. 851 1

O temacie

Autor AxeFighter

Zaczęty 7.11.2015 roku

Wyświetleń 851

Odpowiedzi 1

AxeFighter

AxeFighter

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Jak większość osób z tego forum jestem fanem Gothica i naszła mnie myśl na stworzenie własnego moda go G2NK. Jednakże jestem całkowicie zielony w tej kwestii (choć kilka innych gier modowałem). Zauważyłem w samouczkach sporo poradników, jednak jest ich strasznie dużo i nie wiem jak się w tym wszystkim połapać. Ale do rzeczy. Mam pomysł na modyfikację rozgrywającą się 10 lat po wydarzeniach z G3, dziejącą się w odnowionej Górniczej Dolinie, przez co musiałbym zedytować świat. I właśnie to jest moje pierwsze pytanie: jakich programów użyć, by stworzyć nowy świat? Słyszałem, że używa się Spacera, jednak planuję "zremontować" zamek (odbudować jedną z jego wież), przez co chyba będę musiał bawić się w Blenderze? Ogólnie to poradników kilka już tutaj przeczytałem i szukam tylko wskazówki od czego zacząć. Liczę na waszą wyrozumiałość. Pozdrawiam.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Witamy na forum. Jako moderator jednak, ostrzegam cie ze nazwa tematu nie ma nic wspólnego z twoimi pytaniami. Zmień ja proszę. Ma ona w skrócie opisywacz temat twojego problemu. "Jak modyfikować/stworzyć świat".

Sam sobie odpowiedziałeś na pytania. Spacer jest to wypełniania świata mniejszymi obiektami, obiektami użytku, waypointy po których się poruszają npc ..... Blender, lub inny program do oprawy grafiki, pomoże ci przy tworzeniu nowego modelu świata/naprawie starego. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry