obce cywilizacje w galaktyce drogi mlecznej 168839 516

O temacie

Autor Kazzmir

Zaczęty 22.10.2015 roku

Wyświetleń 168839

Odpowiedzi 516

Frizbick
  • Gość
Chwila, czekajcie. Naprawdę w XXI wieku mamy na tym forum ludzie, którzy swoją wiedzę opierają na książce napisanej kilka tysięcy lat temu przez żydowskich pasterzy jednocześnie odrzucając teorie poparte dziesiątkami lat badań naukowców? Takie zachowanie powinno się uznawać za objaw choroby psychicznej.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Widzieliście jak Sci-fun zmiażdżył płaskoziemców? :D
Tak  :cool:

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
@Kazzmir

Nie będę się rozpisywał. Proszę, przeczytaj od góry wszystko po kolei. Tam są wszystkie odpowiedzi.
http://biblia.webd.pl/forum/viewtopic.php?p=388247

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Historia wygląda tak jak jest zapisane w Biblii a nie jak jest to uczone w szkołach publicznych z masońskim programem nauczania.

xD

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
@Kazzmir

Nie będę się rozpisywał. Proszę, przeczytaj od góry wszystko po kolei. Tam są wszystkie odpowiedzi.
ok, ale to nie ma żadnego związku z wiarą w boga jako takiego. to że w usa zrobili z tego biznes i pseudonaukowcy robią z tego doktoraty to zupełnie inna historia. można wierzyć w boga ze starego testamentu, ale nie można twierdzić że świat ma literalnie 6000 lat i popierać to zdjęciami powiększonych szkieletów. nawet jest jeden kreacjonista w polsce, giertych się nazwa. to jest prawie jak twierdzić z przekonaniem że 2+2=6000 bo coś tam.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Pst, ale wiecie że jeśli nawet ziemia ma więcej niż 6000 lat to i tak nie zaprzecza istnienia Boga, prawda @Zireael ? :|

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Pst, ale wiecie że jeśli nawet ziemia ma więcej niż 6000 lat to i tak nie zaprzecza istnienia Boga, prawda @Zireael ? :|
którego?

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Nie zaprzecza.

Post połączony: 2017-02-12, 21:52
@Kazzmir

ok, ale to nie ma żadnego związku z wiarą w boga jako takiego. to że w usa zrobili z tego biznes i pseudonaukowcy robią z tego doktoraty to zupełnie inna historia. można wierzyć w boga ze starego testamentu, ale nie można twierdzić że świat ma literalnie 6000 lat i popierać to zdjęciami powiększonych szkieletów. nawet jest jeden kreacjonista w polsce, giertych się nazwa. to jest prawie jak twierdzić z przekonaniem że 2+2=6000 bo coś tam.

Może literalnie nie, ale w przybliżeniu.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
no dobrze, a odległości w kosmosie, światłu zajmuje dużo czasu żeby przebyć drogę od źródła do teleskopu astronoma lub oka obserwatora w nocy. 2 mln lat najbliższa galaktyka, jak to się ma do 6000 lat? sam fakt że ją widzimy oznacza że to światło leciało tak długo.

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty185
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
@Kazzmir

Czekaj czekaj xd ale gdzie sa te szkielety? Bo oprocz tych photoshopowych zdjec to cos o nich cicho.

"Ziemia z przed Wielkiego potopu. Warstwa wody wokół planety blokowała promienie uv. Ludzie żyli około 900 lat a gady osiągały rozmiary dinozaurów. " O tym sie nawet nie bede wypowiadal.

Pozdrawiam mame i tate

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
no dobrze, a odległości w kosmosie, światłu zajmuje dużo czasu żeby przebyć drogę od źródła do teleskopu astronoma lub oka obserwatora w nocy. 2 mln lat najbliższa galaktyka, jak to się ma do 6000 lat? sam fakt że ją widzimy oznacza że to światło leciało tak długo.

Wyjaśnij to dokładnie, chodzi Ci oto, ile czasu potrzeba aby światło dotarło do astronoma tak?
Na przykład.

Prędkość światła wynosi 300 000 km/s. Słońce oddalone jest od ziemi 150 000 000 km, a więc światło dociera do człowieka znajdującego się na ziemi w ciągu 8min 21sek.

Podobnie jest z najbliższą galaktyką oddaloną o 2 mln lat świetlnych, więc czas dotarcia światła do obserwatora będzie znacznie dłuższy.

Wiek ziemi nie ma nic z tym wspólnego. Jeśli się mylę, to mnie popraw.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zakładając że ziemia ma te 6000 lat to jak wytłumaczyć powolny proces ewolucji? W którym roku mamuty żyły a w którym dinozaury? W którym roku żyli majowie?
W którym roku rozwineli się homo sapiens?
To się kupy nie trzyma, okres ziemi jest zbyt krótki na takie zmiany w historii ziemi

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
do słońca 8 minut, do granicy obszaru wieku który ma 6 tysięcy lat widzimy wszystko, ale poza nim nie powinniśmy widzieć niczego bo światło nie miało czasu dotrzeć do nas bo zajmuje mu to dłużej niż 6000 lat, zgodnie z założeniem że wszechświat ma tyle ile mówisz, ale zachowuje swój aktualny rozmiar.

a przecież widzimy galaktyki które są oddalone o 14 miliardów lat. w tym kole nie mieści się nawet nasza droga mleczna a naukowcy mierzą ruch gwiazd dookoła czarnej dziury, bardzo dynamiczny ruch.

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty156
Propsy163
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chwila, czekajcie. Naprawdę w XXI wieku mamy na tym forum ludzie, którzy swoją wiedzę opierają na książce napisanej kilka tysięcy lat temu (...) Takie zachowanie powinno się uznawać za objaw choroby psychicznej.

Ty się śmiejesz, a ja w to wierzę
Moja wiara to wszystko, co mam

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
do słońca 8 minut, do granicy obszaru wieku który ma 6 tysięcy lat widzimy wszystko, ale poza nim nie powinniśmy widzieć niczego bo światło nie miało czasu dotrzeć do nas bo zajmuje mu to dłużej niż 6000 lat, zgodnie z założeniem że wszechświat ma tyle ile mówisz, ale zachowuje swój aktualny rozmiar.

a przecież widzimy galaktyki które są oddalone o 14 miliardów lat. w tym kole nie mieści się nawet nasza droga mleczna a naukowcy mierzą ruch gwiazd dookoła czarnej dziury, bardzo dynamiczny ruch.

Ale moment, gołym okiem jest to niemożliwe. Dzisiejsze współczesne teleskopy mają taką możliwość, że dostrzegamy światło znacznie wcześniej niż gdyby dotarło na ziemię. Największy Kosmiczny Teleskop Hubble’a, który znajduje się na orbicie, potrafi fotografować odległe galaktyki. Co tu ma do rzeczy wiek ziemi?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
bo światło z oddalonej od ziemi o 2 mln lat galaktyki nie miałoby czasu w 6000 lat dolecieć do ziemi, taki jest związek. dzisiejszy teleskop nawet największy nic nie zobaczy aż nie wpadną do środka fotony, taki jest związek z wiekiem ziemi. nie zobaczysz, albo nie poczujesz jak cię przypieprzy auto dopóki tego nie zrobi... dodam że gołym okiem widać galaktykę andromedy, muszą być dobre warunki, odpowiednio ciemno i trzeba wiedzieć gdzie patrzeć.

Wszechświat jest nieskończony, galaktyki będą się ciągnąć i ciągnąć. Po co nam obserwować galaktyki znajdujące się w odległości miliardów lat świetlnych? Wystarczy, że widzimy to co możemy widzieć, dzięki teleskopom.
nie po co, jak po co, dlatego że możemy, bo to wykonalne.

odpowiedz na pytanie: OK to inaczej, czyli ziemia ma 6000 lat a wszechświat ile liczy?

ale od jak dawna skoro ziemia ma 6000 lat, tyle samo czy więcej? dokładnie na tej samej zasadzie jak kreacjoniści wyliczyli 6000 lat oblicza się przybliżony wiek wszechświata. od punktu zero. ile?

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Wszechświat jest nieskończony, galaktyki będą się ciągnąć i ciągnąć. Po co nam obserwować galaktyki znajdujące się w odległości miliardów lat świetlnych? Wystarczy, że widzimy to co możemy widzieć, dzięki teleskopom.

Trudne pytanie, wszechświat żyje cały czas od momentu powstania i nigdy się nie skończy. Nie można określić ile.

Nie jestem Bogiem, wszystkiego nie wiem. Wszechświat mógł powstać wcześniej zanim powstała ziemia lub w tym samym czasie.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Nie jestem Bogiem, wszystkiego nie wiem. Wszechświat mógł powstać wcześniej zanim powstała ziemia lub w tym samym czasie.
ale tyle wiesz że ziemia ma 6000 lat, a gdzie w biblii o tym napisali? nie dawaj mi pośrednich dowodów.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Nie jest napisane jednoznacznie. Wynika to po prostu z dokładnych obliczeń. Nie chcę mi się obliczać, bo już zmęczony jestem. Jak chcesz to możemy gdzieś prywatnie dalej podyskutować.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Nie jest napisane jednoznacznie. Wynika to po prostu z dokładnych obliczeń. Nie chcę mi się obliczać, bo już zmęczony jestem. Jak chcesz to możemy gdzieś prywatnie dalej podyskutować.
z dokładnie takich samych cholernie dokładnych wyliczeń wynika że ziemia nie ma 6000 lat. w ciągu kilku ostatnich lat odnaleziono ślady cywilizacji starszych od sumeryjskiej, starszych nawet od tej z doliny indusu, ślady które mają więcej niż 6000 lat (ponad 10000 lat!). adam nie był żydem i nie istniał, żydzi nie byli pierwsi. homo sapiens jako gatunek istnieje od dobrych 200 tysięcy lat. zireael akceptuję twoje przekonania, ale ich nie rozumiem. the end.

jakaś samotna planeta daleko stąd

Left — This image, taken with the NASA/ESA Hubble Space Telescope, shows a near-infrared-light image of a brown dwarf located 170 light-years away from Earth. The object is no more than 30 times the mass of Jupiter, making it too small to sustain nuclear fusion to shine as a star.

Right — When the glow of the brown dwarf is subtracted from the image, a smaller and fainter companion object becomes visible. No more that four times the mass of Jupiter, this companion is dubbed a super-Jupiter. It has an estimated diameter as big as 40 percent greater than Jupiter's diameter. The world is 8 billion kilometres from the brown dwarf, nearly twice the distance between our sun and the planet Neptune.

Because the planet is only 10 million years old, it is so hot it may rain molten glass and iron in its atmosphere. Hubble has measured fluctuations in the planet's brightness that suggests the planet has patchy clouds as it completes one rotation every 10 hours.

0 użytkowników
Do góry