Filmiki w grze 2226 6

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 6.10.2015 roku

Wyświetleń 2226

Odpowiedzi 6

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Witam. Otóż chciałbym dodać parę filmików podczas dialogów ale mam problem i pytanie. Myślę że temat będzie prosty więc szybko otrzymam odpowiedź.
1.Czy filmiki muszą być w formacie .bik? Jeżeli nie to w jakich mogą jeszcze być ?
2.Jeżeli tak to  znacie jakiś konwenter obrazu mp4>bik  bo na internecie nie moge znaleść.
3.Czy funkcję odpalania filmiku mogę zrobić w pliku dialogu?
Z góry dzięki za pomoc.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
3. Możesz weź zaczerpnij funkcję z dialogu beziminnego z Xardasem.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
1. Tak muszą być takie w Gothicu
2. Od tego jest program Rad Video Tools/ Rad Tools Video (albo tak albo tak) i tam można mp4/avi itd na .bik i na odwrót.
3. Tak możesz w dialogu (podpatrz u Xardasa/Saturasa), możesz w danym miejscu (na trigger patrz tak jak jest w Górniczej Dolinie ze smokami) i tak dalej

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Wszystko działa jeszcze tylko jedno pytanko aby nie robić nowego tematu. Jakiej funkcji mam użyć w przedmiocie aby po jego użyciu npc teleportował się do wp zmienił czas na 7 i leżał jak pobity? wystarczy mi odpowiedz na tp i czas .

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Wszystko masz w skryptach. Wejdź w Externals.d (nie pamiętam gdzie się znajduje) i tam poszukaj funkcji. Używaj Notepad++, żeby łatwiej wyszukiwać gotowych skryptów i wzroruj się na nich.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Zauważyłem, że przy odpalaniu GothicSourcerem plików .d, wszystko jest jeszcze wyraźniej napisane.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Gites wszystko działa temat można zamknąć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry