[G½] Gothic DirectX 11 #2 142432 667

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 20.09.2015 roku

Wyświetleń 142432

Odpowiedzi 667

Splash

Splash

Moderator
posty3919
Propsy3125
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#40 2015-11-14, 00:20(Ostatnia zmiana: 2015-11-14, 00:25)
Cytuj
a) Gothic DirectX 11
Niestety, ale twoja karta to jeden z najsłabszych przedstawicieli swojej serii oraz nie obsługuje DirectX 11. Nawet GT 610 który jest desktopowy i znacznie lepszy od twojej karty oraz obsługuje DirectX 11, nie poradzi sobie w ogóle z tym modem.
Cytuj
b )L'HIVER Edition
W miejscach gdzie jest sporo trawy twoja karta będzie się dławić.
Cytuj
c) SweetFX
Nie ma DirectX 11 - nie ma SweetFXa.
Cytuj
d) Carnage Graphic Patch
:ok:
Cytuj
e) Texture Pack
Vurt's graphic overhaul.
 
Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...

Joshin

Joshin

Użytkownicy
posty55
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dege wrocil :) zrobil commit na githubie nowej wersji.

Ogolnie pomysl z nowym kodem nie wyszedl mu na dobre bo nowy kod okazal sie gorszy niz stary i teraz autor nie za bardzo wie  czy kontynuowac prace nad nowym kodem ktory jest narazie malo grywalny i potrzebuje jeszcze duzo pracy czy powrocic do rozwijania starego kodu. Czas pokaze :)
 

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty693
Propsy89
  • Użytkownicy
mam nadzieje że mój AMD Radeod HD 7700 podoła temu modowi :P
 

Buras

Buras

Użytkownicy
posty198
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na moim zestawie z wyłączonym dynamicznym oświetleniem i teselacją oraz całkiem przyzwoitą odległością rysowania Gothic jest grywalny. Po dobraniu odpowiednich ustawień L'Hiver trzymał 20-50 FPS (czasem spadało do 10 FPS), a podstawka utrzymuje spokojnie 60 FPS (VSync włączony). Co prawda niektóre mody powodują występowanie artefaktów spotęgowanych przez update sterowników do GPU, ale może z najnowszą wersją to się zmieni.

Specyfikacja:
 - CPU: Intel Pentium G840 (2,8GHz)
 - RAM: 4GB DDR3 1333MHz
 - GPU: Gigabyte GeForce GT640 (2GB)

Zawsze jakiś punkt odniesienia.

 

gothic1210
  • Gość
Ma ktoś tak, że w G1 nie widać u niego interfejsu? W sensie menu główne, statystyki itp. Tylko okno inwentarza u mnie działa poprawnie :( Próbowałem 7 ostatnich wersji wstecz i nic. 
 

patrxow

patrxow

Użytkownicy
posty36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Owszem ale ja tak mam w gothic 2 i różne inne "artefakty" które możesz zobaczyć parę postów wyżej XD w 1 nie grałem za długo bo jak widziałem że nie mogę na 2 to w jedynkę też grał nie będę :) trzeba czekać na jakaś ogar version
 

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
Szlachcic
posty2071
Propsy1040
ProfesjaSkrypter
  • Złote Wrota
  • Szlachcic
Witam. Otóż zainstalowałem dx11 według instrukcji i gdy włączam grę to pasek ładuje się do końca i staje muzyka się zmienia ale gra nie rusza. Czy ktoś wie co może być przyczyną tego błędu. Specyfikacje komputera :
GPU MSI Radeon R9 270x
CPU AMD a-6400k
Reszta chyba nie potrzebna.
 


Dodatkowo - odpłatnie pomagam przy zaawansowanych skryptach (AST, UNION, IKARUS).
Po więcej informacji zapraszam na PW na DISCORD.

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy30
  • Użytkownicy
Witam. Otóż zainstalowałem dx11 według instrukcji i gdy włączam grę to pasek ładuje się do końca i staje muzyka się zmienia ale gra nie rusza. Czy ktoś wie co może być przyczyną tego błędu. Specyfikacje komputera :
GPU MSI Radeon R9 270x
CPU AMD a-6400k
Reszta chyba nie potrzebna.

Sprawdź, czy na pewno wszystkie potrzebne składniki zainstalowałeś, bo ja miałem podobny problem i okazało się, że nie zainstalowałem jakiegoś fixa.

Ewentualnie pozostały jakieś śmieci po innych modyfikacjach.
 

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
Szlachcic
posty2071
Propsy1040
ProfesjaSkrypter
  • Złote Wrota
  • Szlachcic
Robiłem reinstall 2x i nic jedynego moda jakiego użyłem to najnowszy l'hiver. 
 


Dodatkowo - odpłatnie pomagam przy zaawansowanych skryptach (AST, UNION, IKARUS).
Po więcej informacji zapraszam na PW na DISCORD.

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty189
Propsy75
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przyczyną tego błędu jest albo L'Hiver (spróbuj bez), albo sam DX11. Sam miałem ten problem bardzo dawno temu. Trzeba było czekań na nowszą wersję, rób cofnąć się o kilka ładnych wersji.
 

Blake

Blake

Użytkownicy
posty13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wciąż nie mogę wyjść z podziwu i mam nadzieję że ta modyfikacja nie zakłóci ponurego i plugawego klimatu Gothic'a.
 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3737
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wciąż nie mogę wyjść z podziwu i mam nadzieję że ta modyfikacja nie zakłóci ponurego i plugawego klimatu Gothic'a.
No to się chyba zawiedziesz.
 

gothic1210
  • Gość
Cytuj
Cytat: Blake w Dzisiaj o 16:06Wciąż nie mogę wyjść z podziwu i mam nadzieję że ta modyfikacja nie zakłóci ponurego i plugawego klimatu Gothic'a.No to się chyba zawiedziesz.
chyba jednak nie
 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6141
Propsy2439
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytuj
Cytat: Blake w Dzisiaj o 16:06Wciąż nie mogę wyjść z podziwu i mam nadzieję że ta modyfikacja nie zakłóci ponurego i plugawego klimatu Gothic'a.No to się chyba zawiedziesz.
No tak, bo dobrze stonowane efekty, shadery i nowe opcje graficzne maja w chuj do klimatu... :facepalm:
 
http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3737
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie wiem czemu sie tak nie spinacie, skoro dla was gothic moze byc taki, siaki, owaki i dla was bedzie to samo. Po prostu zignorujcie takie posty, bo nie sa do was i  tak nie zrozumiecie mnie.
 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6141
Propsy2439
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
W takim razie po co sie spinasz, skoro gothic dla ciebie jest dobry bez dx11 bo klimat  itd. Po prosu zignoruj takie posty.
 
http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Splash

Splash

Moderator
posty3919
Propsy3125
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#56 2015-11-19, 18:37(Ostatnia zmiana: 2015-11-19, 20:07)
 
Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3737
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#57 2015-11-19, 18:48(Ostatnia zmiana: 2015-11-19, 19:28)
@Splash boli cię , że ktoś lubi co innego?

@ down - Jakie kurwa racje?  :facepalm: Napisałem tylko koledze czego ma się spodziewać.  :antyprops:
P.S Chujowo rysujesz w paincie  :F
 

Splash

Splash

Moderator
posty3919
Propsy3125
ProfesjaNierób
  • Moderator
Boli mnie głowa od twojego zbędnego wtrącania się w tematy tylko po to, by próbować wciskać wszystkim swoje racje.
 
Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...

gothic1210
  • Gość
Weź Mac Dun się już nie kompromituj, bo znowu się zachowujesz jak debil. Splash ma 100% racji. Trzymaj już lepiej swoją opinię tylko dla siebie. Ciągle się powtarzasz przy każdej możliwej okazji. Wklep sobie to w sygnaturę i nie truj na forum. 
PS: to nie paint tylko gotowy mem. 
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry