Problem z animacją. 1989 5

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 7.08.2015 roku

Wyświetleń 1989

Odpowiedzi 5

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1152
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Witam otóż po moich zmaganiach z dualami udało mi się zakończyć pracę nad nową walką. Ale teraz chciałbym dodać do mojej paczki animacje ogniska z G3. Na WoG'u znalazłem animację. Zrobiłem wszystko po kolei  jak jest w pliku
"Read Me" i gdy wchodzę do gry idę do mojego ogniska mam mięsko surowe i kijka ale gdy chce wywołać animacje bohater ruszy się na 0.001s i wraca do swojej poprzedniej pozycji (czyli stanie) nie wywołując przy tym animacji.Prosiłbym o pomoc. Jeśli jest gdzieś podobny temat to proszę o link.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Masz szczęście ze jestem autorem tego ogniska. Zgaduje ze twój humans.mds sie nie skompilował ponownie jak dodales skrypt nowych animacji. Sprawdź czy w anims/_compiled/ pojawił się nowy humans.msb . Jeżeli nie ma go tam od ostatniego usunięcia, to oznacza to ze gothic używa inny skompilowany już plik humas.msb (a dlatego twój edytowany humans.mds nie skompilował do formatu humans.msb). Taki plik często znajduje się w gothic/data/anims.vdf albo anims_addon.vdf

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Masz szczęście ze jestem autorem tego ogniska.
Akurat ten problem pojawia się zawsze, kiedy źle się zarejestruje animacje. W 90% jest to złe umiejscowienie rejestracji.
Rejestracja musi się pojawić PRZED ostatnią klamrą w HumanS.mds. Sprawdź, czy tak zrobiłeś (jestem prawie pewny, że nie). Oprócz tego zrób, to co napisał MarkK.
Nie rozumiem, jaki ludzie mają z tym problem; taka sama logika jak w skryptach, nie uzupełnia się skryptu przed jego końcem

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
@Zucklov narażałem raczej na to ze nie podał linku. Skąd ma kto wiedzieć co ściągnął i jak mu pomoc ...

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1152
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ja tego nie pojmę usuwałem pliki i zmieniałem pozycje w humans.mds i nie wychodziło teraz na forum popatrzałem i zrobiłem podobnie tylko że teraz działa normalnie :wstyd: no cóż ale wiem już na przyszłość co i jak. Propsy lecą oczywiście. Temat można zamknąć. A pytanie inne czy do tego będzie można napisać monolog? 

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Jak najbardziej 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry