Gra na tych screenach z 2016 wyglądała jak Morrowind z paroma modami graficznymi, jak złe studio by to nie było, trudno mi uwierzyć, że ta gra tak wyglądała naprawdę.
No patrz, większość gier tak wygląda na rok przed premierą, gdzie tekstury, obiekty, oświetlenie i inne efekty dopracowuje się na sam koniec. Chyba, że ktoś wierzy w te wszystkie fejkowe gameplaye w stylu Watch_Dogs, gdzie gra na kilka lat przed premierą wygląda lepiej niż po premierze.
Nie wydaje mi się, często jest na odwrót i trzeba robić downgrade (przykład: Wiedźmin 3 czy Watch Dogs). A nawet jeśli jest taka sytuacja to na pewno wyglądają o niebo lepiej niż ta kupka gówna zaprezentowana na tym filmiku. Zresztą nawet te screeny z 2017 wyglądają strasznie słabo, jak na rok 2017 to graficznie bieda jak chuj, 10 lat temu wychodziły gry o takiej grafice, więc tu już jest duży minus dla tej gierki i na pewno to odrzuci sporą część graczy. A ogólnie co do Elexa to jak dla mnie i dla wielu innych osób zapowiada się crap roku (sytuacja jak z Mafią 3, duży szum i oczekiwania a potem mega rozczarowanie). Oczywiście jeszcze nie grałem i nie mogę gry ocenić, aczkolwiek patrząc na to, co PB pokazała oraz opiniach osób, które już grały, jak i poprzednich grach PB (słabiutkich Risenach) to wniosek nasuwa się sam - zapewne będzie to gniot dla wąskiego grona fanów goticzka, którzy spuszczają się nad wszystkim co jest od PB (przykład: sebogothic). Aczkolwiek może się też zdarzyć, że jednak coś z tego wyjdzie i nie będzie takiej porażki jak z Risenem 2 czy 3. Muszę też wspomnieć, że bardzo propsuję polski dubbing, pykanie w gry PB bez PL dubba to chujnia a nie granie. Jednak to, co najbardziej mnie martwi i odpycha to te zjebane połączenie technologii z prostymi mieczami i magią, przecież to jest tak chujowe że aż szkoda gadać (prymitywny typek z toporem biegnie na jakiegoś zaawansowanego mecha czy kolesia z plazmowym karabinem
).
To tyle ode mnie, czekam na premierę (licząc, że jednak ta gierka zaskoczy mnie czymś pozytywnym).