ELEX 504408 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 504408

Odpowiedzi 1525

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No cóż, w Gothic przynajmniej wiedziałem że jest jakiś król, który toczy wojnę,bariera,więźniowie i te sprawy. W Risenie tylko zatopiony statek i jakiś czarodziejek, over.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Pierwszy screen z Gamescomu. Wydaje mi się czy twarz tego NPC wygląda lepiej niż zazwyczaj u PB?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To nie wygląda na screena z gry ... + dwóch cudacznych gości to kopiuj wklej ?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Bo noszą taki sam armor?  :facepalm:

Evgarr

Evgarr

Użytkownicy
posty62
Propsy36
Profesjabrak
  • Zbanowany
W Rajsenie nie mam pojęcia kim jestem,skąd jestem,po co jestem, z kim jestem,gdzie jestem? Nagle zaczynam grę i co? Mam sam sobie scenariusz wymyślać na wstępie?
To są standardowe pytania, które zadaje sobie gracz na początku każdej gry, jeśli nie jest ona kontynuacją lub twórcy nie wyjawili wszystkiego w filmiku promocyjnym.
To trochę dziwne... jedni się wkurzają, że wszystko wiedzą, a drudzy wkurzają, że nic nie wiedzą. Równie dobrze możesz powiedzieć, że książki są do bani, bo nie wiesz, kim jest bohater i po co autor wrzucił go tam, a nie gdzie indziej.

PS. Pozdrów babcię ;)

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo noszą taki sam armor?  :facepalm:

I mają tą samą posturę i wzrost ... skoro to scren z gamesconu mogli coś więcej pokazać i się postarać

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

ELEX
#626 2016-08-18, 15:55(Ostatnia zmiana: 2016-08-18, 17:32)
Hehehe, a spodziewałeś się po PB różnych modeli postaci? Przecież u nich każdy żołnierz, strażnik różni się co najwyżej twarzą. Weźcie się już tak wszystkiego nie czepiajcie.

Post połączony: 2016-08-18, 16:25
Kolejne:

Hmm, karabin nawet, nawet.

Piranhia bez Magicznej Bariery to nie Piranhia :D

Pod tą barierą ma być jedno z bardziej rozwiniętych miast....po tym screenie martwie się, że będzie rozmiarów tych z Risen 2 czy 3 :(

Post połączony: 2016-08-18, 17:32
https://www.youtube.com/watch?v=RLGUKth8vK4

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
kurwa i znowu miecze na magnesy :facepalm:

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

ELEX
Mechanika strasznie przypomina poprzednie gry.
Szczerze? Niezbyt to zachęcające (jak dla mnie oczywiście). Jedyny plus to te jetpacki.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Widać pewną poprawę odnośnie walki i animacji, ale skłamałbym twierdząc, że to jest dobre.

I choć graficznie nie ma szału, jakość (zwłaszcza roślinności) jest średnia to sam level design świata dla mnie jest bardzo, bardzo dobry. Tu całkowicie podtrzymuje swoją opinię po ujrzeniu tych kilku screenów. Póki co zbroje nie zachwycają, podobnie miecze które dla mnie wyglądają badziewnie. Modele postaci są natomiast poprawione, bez szału, ale jest okej.

Strzelanie wygląda dobrze, bałem się, że jakoś to sknąca, ale może to być na prawdę przyjemna część gameplayu. Walka z mechem wyglądała okej a i jetpack wydaje się bardzo fajnym urozmaiceniem.

Ciekawi mnie tylko zawartość merytoryczna, umówmy się, to najbardziej liczy się w grach Piranha Bytes. Jeśli ta będzie na poziomie Gothica, przeboleje resztę.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
oni sami znęcają się nad sobą, klasyczna samopodpierdolka xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Coś mi tu śmierdzi Falloutem...może się mylę.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
System walki wygląda jak połączenie Risena 3 z Soulsami -  niestety połączenie nietrafione, zapowiada się to chujowo. . Zatem już nie ma szans na reaktywację systemu walki z Risena 1,szkoda, jestem rozczarowany

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Właśnie, wystarczyło zaimplementować ten z Risena 1 i już jeden element byłby na duży plus.

Vincent93

Vincent93

Użytkownicy
posty103
Propsy82
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=PR4XDNqCZDE
Nowy filmik z Elex , prosto z trwających targów Gamescom.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Zdecydowanie nie zagram w tego Elexa. Twórcy gier komputerowych mają niebywałe szczęście, że graczy takich jak ja na świecie jest tylko jedna sztuka  :D

Gothic 3 w moich oczach to jedna wielka kpina i podstępna kradzież ciężko zarobionych pieniędzy mojej babci, więc najpierw powinni zapodać gdzieś oficjalne przeprosiny za poniesione straty moralne, to samo za Zmierzch Bożków. PB i wszystko co z tym związane jest u mnie całkowicie przekreślone. Nawet jakby zrobili najlepszą gre EVA to i tak nie zagram. Nie będą hejtował Elexa jakikolwiek by nie był. Nie chodzi mi o to by robić tu jakieś krucjaty.

Inna sprawa, że nie mam czasu zbytnio na granie bo robić też trzeba  :P

Wybczcie że spamuję tutaj nie do końca na temat, ale chciałem koledze powiedzieć że spierdolenie g3 to nie do końca wina PB a wina JoWood.

co do oficjalnych przeprosin, hmm można ich przyznanie do błędu uznać za lekkie przeprosiny :D

noo i tak jeszcze spójrz tutaj @Namiot

https://www.youtube.com/watch?v=e8N8JOqnA7k

Aa i btw. Koniec tematu, bo po co spamować więcej nie na temat.

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

BlackMagnat91

BlackMagnat91

Użytkownicy
posty41
Propsy6
  • Użytkownicy
Wiecie co panowie? Ja jako fan niegdyś Piranha Bytes , marzę o sytuacji w której studio wydaje oficjalne dodatki do gothic 1 oraz gothic 2 nk, projekty które były planowane zaraz po premierach tych gier i zostały anulowane. Dopracowali by je z pasją latami w tajemnicy przed fanami jako wielką niespodziankę np. Wyjaśniły by się wkońcu opuszczone lokacje z jedynki, dodano by questy i światy np w 4 rodziale po nk tak jak Jarkendar w drugim. Do Risen 1 też było by mile widziane rozszerzenie. Taka sytuacja z dodatkiem po latach do starego klasyka była nie dawno z Postalem 2 :) Mogło by to odnieść sukces ze świerzym dubbingiem przy zachowaniu tylko i wyłacznie tamtej technologi silnika itp. Jak to ktoś wcześniej wspomniał, fajnie że nadal tak duże forum jest aktywne o tematyce gothica podczas gdy inne fora niestety już wymarły. A co do Elexa to jest mi już szczerze wszystko jedno co z nim będzie, póki co cienizna, jak dwie ostatnie gry studia, puste jak wydmuszka, ale sprawdzę.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To jak już mówimy o dodatkach do klasyków to ostatnio wydano dodatek do Age of Mythology był... gówniany także tego.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Mogliby co najwyżej spierdolić a nie dopracować, niech sobie lepiej robią te SRAJseny 2, 2.5, 3(aka elex)  a od gothica z daleka, niech spoczywa w pokoju. Do szczęścia wystarczą mody

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sebogothic

ELEX
#639 2016-08-19, 09:32(Ostatnia zmiana: 2016-08-19, 09:52)
kurwa i znowu miecze na magnesy :facepalm:
W każdej grze są miecze na magnesy:

PS. Oczywiście to screen z modem na pochwy u NPC, więc w oryginalnym Wiedźminie 3 pochew nie ma. Chyba tylko w Wiedźminie 2 były pasy na miecze, a i tego nie jestem pewien czy nie tylko u Geralta. Poza tym w W3 często zdarzało się, iż miecze nie do końca przylegały do pleców Geralta.

Jeśli o ELEX chodzi to te screeny z gamescomu pozytywnie mnie zaskoczyły. Już wcześniej pisałem, kiedy wszyscy pomstowali na Piranie po screenach i gameplayach z wczesnej wersji, iż pewnie większość rzeczy zostanie poprawiona. Już widać lepsze oświetlenie, postawienie na konkretny styl, poprawę wielu tekstur. Modele postaci też nie wyglądają tak "risenowato". Nawet postać kobieca jest fajnie zrobiona, a to nigdy nie był mocny element PB. Walka wygląda lepiej niż na ostatnich filmach z rozgrywki, premiera za rok, więc może jeszcze ten element dopracują by nadać walce więcej mięsistości. Świetne jest wykorzystanie jetpacku podczas walki. Powinni wprowadzić inny styl poruszania się postaci w trybie walki w zależności od broni jaką walczy. Bo jednak trochę głupio wygląda kiedy nasza postać podczas strzelania biegnie truchcikiem. Powinni wzorować się na trzecioosobowych strzelaninach albo przynajmniej takich Mass Effectach.
Tutaj jeszcze fragmenty gameplayu wycięte z tego wywiadu jakby komuś nie chciało się całego oglądać:
https://www.youtube.com/watch?v=34xShii9opE

0 użytkowników
Do góry