[G2NK] Karaibska północ/Caribbean Midnight PL 7972 14

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 13.06.2015 roku

Wyświetleń 7972

Odpowiedzi 14

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

Twórca modyfikacji: Feldrauber (BandiuGo)

Opis modyfikacji:
Karaibska północ nie jest modem w którym zaznamy walki. Skupia się on na śmiesznej i niedorzecznej fabule kompletnie niezwiązanej z grą Gothic. Wcielamy się w bohatera, który korzystał z komputera i nagle, w dziwnych okolicznościach znalazł się w wirtualnym świecie, na małej wyspie. Twoim zadaniem jest dowiedzieć się, dlaczego się tam znalazłeś i wrócić do rzeczywistości.

Mod oferuje:
- nową lokację
- 4 nowych NPC
- oswojone zwierzęta i potwory
- nowe dźwięki
- nowe tekstury i modele
- ponad godzina gry

Prezentacja świata:
https://www.youtube.com/watch?v=LVzQ-WLtXOo

Screeny z moda:
Spoiler

Download wersji PL:
http://www.mediafire.com/download/3u5x0acb3shw218/Karaibska+p%C3%B3%C5%82noc+PL.exe

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
No wreszcie! Na to czekałem!

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pograłem trochę, i powiem szcerze, że mod polega na lataniu z jednego końca mapy na drugi, jednak podoba mi się modderski klimat  :)

Znalazłem także 2 błędy:
- nie da się wejść po drabinie na wieżę w obozie Harwooda
- na plaży jest taki dół, jakby po meteorycie i po wskoczeniu tam nie da się wyjść

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
To błędy w zenie, których poprawa zawsze była bardzo problematyczna dla nas, jako teamu tłumaczącego.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To błędy w zenie, których poprawa zawsze była bardzo problematyczna dla nas, jako teamu tłumaczącego.

Problem z drabiną da radę zapewne naprawić w spacerze. Pewnie jest ustawiona jako vob a nie mob, albo nie ma odpowiedniej funkcji wpisanej przez co nie da się na nią wejść.

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Problem z drabiną da radę zapewne naprawić w spacerze. Pewnie jest ustawiona jako vob a nie mob, albo nie ma odpowiedniej funkcji wpisanej przez co nie da się na nią wejść.

Nie o taki błąd chodzi. Da się jej użyć, ale postać samoczynnie idzie na dół albo spada po kilku szczebelkach.

PanSreberko

PanSreberko

Użytkownicy
posty394
Propsy63
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie należy szukać tego gościa który przyprowadza nas do obozu?Chodzi o te zadanie gdzie mamy go odszukać.

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zależy kiedy. Zwykle stoi on przy kamiennym kręgu, jednak gdy masz zadanie ze znalezieniem go, to jest on niedaleko przejścia na plażę pod takim kamieniem.

PanSreberko

PanSreberko

Użytkownicy
posty394
Propsy63
Profesjabrak
  • Użytkownicy

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Fajny modzik :)

Lutek

Lutek

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Biorę się do pobierania i zaraz sobie trochę popykam. :P

Już tak przeszedłem moda, zajęło mi to jakąś godzinkę i 10 minut. Bym przeszedł tego moda szybciej, gdybym później szybciej znalazł chrząszcza i tego Medved'a. Ogólnie questy dziwnie zrobione, tutaj pisze żebym załatwił to ale nie ma żadnych szczegółów np. Chrząszcz powiedział: "Przynieś mi pizzę" i nic więcej. Przez to musiałem się domyślać co, gdzie i jak. A samo szukanie sprawiało mi kłopoty bo był w jednym miejscu a nagle nie ma go w żadnych w których bardzo często przebywa, jakby się rozpłynął. Dialogów mogło być więcej oraz powinny być bardziej rozwinięte.

Jest tam również wiele niewykorzystanych miejsc takich jak taka jedna chatka czy "świątynia" w której na środku jest piedestał z kamieniem ogniskującym, mod mógłby mieć więcej zadań oraz trochę więcej postaci w tych miejscach a są one nie wykorzystane, nawet w chatce do której nikt nie chodzi jest skrzynia której nie da się otworzyć bez Marvina poprostu nie można się nauczyć otwierania zamków, nie ma wytrychów ani klucza do niej. Mod byłby o wiele lepszy gdyby był bardziej rozwinięty a jego mapa była by lepiej wykorzystana.

Daję ocenę 5/10 za niewykorzystanie potencjału tej mapy oraz fabuły, mod powinien być trochę bardziej rozbudowany. Ende...

okociskoko

okociskoko

Użytkownicy
Screenshooter Recovery Team
posty29
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Screenshooter Recovery Team

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie ma, musisz obejść całą wyspę i wrócić do Chrząszcza. W modzie jest kilka takich przypadków, że musisz tak zrobić.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Prawdę mówiąc to i tak mod testujący możliwości Gothica. Tak jak modem testowym była Wyspa, a właściwym Diccuric. Tak tutaj Karaibska północ jest modem testowym, a właściwym Cienista północ. Może kiedyś spolszczymy.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mod dodany na Steam.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry