Fallout 4 92655 248

O temacie

Autor Paser

Zaczęty 3.06.2015 roku

Wyświetleń 92655

Odpowiedzi 248

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Przecież to było pewne, że to będzie f3 w innym papierku, jakby nikt nie znał bethesty  :F

No to było do przewidzenia. Też pograłem trochę i chujstwo. Szkoda czasu na pobieranie tego i kasy na zakup. Nigdy mi się ich gry nie podobały i raczej tak zostanie.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Przecież to było pewne, że to będzie f3 w innym papierku, jakby nikt nie znał bethesty  :F
To nie jest Fallout 3 w innym papierku. To coś gorszego, zwłaszcza pod względem  dialogów, które nie dość, że zostały upośledzone to jeszcze najczęściej niezależnie od wyboru nie wpływają na decyzję.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O gustach się nie dyskutuje a mnie się F4 podoba. Grałem m w F3 i FVW i nie widzę powodów do gówno-burzy bo jak ktoś wymyśla sobie Bóg wie co to potem jest tylko rozczarowanie a jak nie liczy się na gwiazdkę z nieba to potem nie ma nieprzyjemności. Mnie bije jedynie cena bo tak ogólnie nie mam zastrzeżeń.

Przypomnijcie sobie jaka była fala hejtu na odejście od koncepcji z F1/F2/FT ?? że zabijanie lore, że fallout tylko izometrycznie, pełne 3D zabije grę... itp a okazało się że ludzie pokochali F3.

Proszę bardzo niech ktoś dokończy Projekt Van Burena i będziecie mieli fallouta jakiego sobie wymarzyliście.
https://www.youtube.com/watch?v=cSQH2feb16Q

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dla mnie Fallout poki co jest zajebisty. Lepszy niz 3, gorszy niz NV (ale dopiero mam przegranych chyba 10-12 godzin :P Zgadzam sie z tym co powiedzial narybek - dialogi są chujowo zrobione. Trzeba bylo zostawic tak jak byly w F:NV albo trójce - rozbudowane, ciekawe, dlugie. Tutaj owszem, są ciekawe i dlugie - ale w menu wyboru charakteryzuja sie tylko ,,tak" ,,nie" "sarkazm" itd przez co gdy klikne cos co chce, to bohater mowi zupelnie nie to, co mialem na mysli. Questy poboczne tez wkurwiaja, jest kilka fajnych, ciekawych, ale poki co dużo mam takich jak byly w Skyrimie - powtarzalne jak np. z polowaniem na bandytow. Fakt, ze pewnie malo na nie trafiam bo tylko rozbudowywuje swoje osady :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
O gustach się nie dyskutuje
A tam pierdolisz.

że zabijanie lore, że fallout tylko izometrycznie, pełne 3D zabije grę... itp a okazało się że ludzie pokochali F3.
Dopiero Fallout NV pokazał czym może być Fallout w 3D. Ale nadal F3>F4.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Potem jest niesławny metacritic - średnia krytyków 87/100, wliczając recenzje takich uznanych marek jak Hooked Gamers, Hardcore Gamer i ofc IGN
Tak kurwa @Aztek, szczegolnie, ze na tym meta z tego co mówią pół godziny po premierze było prawie 1000 negatywnych opinii. Po prostu siedzi tam taka skurwiala grupa fanów starego falauta którym sie nowe nie podobają i od razu wypierdalają, bez zagrania, negatywne opinie ,,bo to nie stary falaut w izometrii" kurwa.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Fallout 4
#106 2015-11-13, 16:15(Ostatnia zmiana: 2015-11-13, 16:34)
A ty nadal jesteś głąbem, że nie rozumiesz, że rzut izometryczny jest tutaj najmniej ważny. Cała gra jest zjebana pod względem fabularnym.  Z klasycznego rpg, bethesda zrobiła obliviona/skyrima w post apo, które te gry jedyne co dobrego mają, to sandbox. Sam sobie przyznałeś że F:NV jest lepszy, więc logiczne że ludzie oczekują od gry czegoś lepszego niż f;nw, a nw jest bliższy duchu fallouta, niż 3.

Peace  :ok:  To już prędzej bioware by zrobiło lepszego fallouta, bo przynajmniej dobrze fabułę i npc robi.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Peace  :ok:  To już prędzej bioware by zrobiło lepszego fallouta, bo przynajmniej dobrze fabułę i npc robi.
Gówno prawda. Zmiana studia nigdy nie wpływa dobrze na grę. I zwróć uwagę że właśnie tutaj leży problem z nowymi falloutami, gra jest po prostu inna. Zgadza się tylko setting i nie mówię tutaj tylko o przejściu z izometrii na 3D, gracze którzy grali w 1&2 po prostu wyczuwają te różnice i jak widać mimo upływu lat dalej im to przeszkadza. Swoją drogą Black Isle Studios zostało zreformowane (chociaż tylko dwie osoby ze starego składu w nim pracują) i pracują nad nową grą - czekam na więcej info odnośnie V13, które miało być falloutem online, ale Bethsheda wygrała proces.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Tak kurwa @Aztek, szczegolnie, ze na tym meta z tego co mówią pół godziny po premierze było prawie 1000 negatywnych opinii. Po prostu siedzi tam taka skurwiala grupa fanów starego falauta którym sie nowe nie podobają i od razu wypierdalają, bez zagrania, negatywne opinie ,,bo to nie stary falaut w izometrii" kurwa.

Ech, pajacu. A sprawdziłeś chociaż jakie są oceny pozostałych Falloutów w pełnym 3D bez izometrii?
http://www.metacritic.com/game/pc/fallout-new-vegas
http://www.metacritic.com/game/pc/fallout-3

Tak, to jest ten moment w którym powinieneś skulić ogon i przestać szczekać bez sensu.

Gówno prawda. Zmiana studia nigdy nie wpływa dobrze na grę. I zwróć uwagę że właśnie tutaj leży problem z nowymi falloutami, gra jest po prostu inna. Zgadza się tylko setting i nie mówię tutaj tylko o przejściu z izometrii na 3D, gracze którzy grali w 1&2 po prostu wyczuwają te różnice i jak widać mimo upływu lat dalej im to przeszkadza. Swoją drogą Black Isle Studios zostało zreformowane (chociaż tylko dwie osoby ze starego składu w nim pracują) i pracują nad nową grą - czekam na więcej info odnośnie V13, które miało być falloutem online, ale Bethsheda wygrała proces.
A tam marudzisz. Przecież F:NV był robiony przez Obsidian, a nie Bethestę i jest zajebisty.
Co do V13- on nie powstanie. Jednak Brian Fargo zarejestrował "Van Buren" więc coś może powstanie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Van Buren to nazwa robocza Fallouta 3 przed upadkiem BIS, a NV było robione w większości przez stary skład pod inną nazwą :| 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ech, pajacu. A sprawdziłeś chociaż jakie są oceny pozostałych Falloutów w pełnym 3D bez izometrii?
http://www.metacritic.com/game/pc/fallout-new-vegas
http://www.metacritic.com/game/pc/fallout-3

Tak, to jest ten moment w którym powinieneś skulić ogon i przestać szczekać bez sensu.
Tak, tam tez bylo to, że mnostwo zlych ocen po paru godzinach od premiery. Fakt, że teraz Fallout 4 zebral ich wiecej, ale to nie oznacza, ze wtedy ich nie bylo. Pewnie rośnie grupka niezadowolonych fanów fallauta starego, ktorym nowy nie przypada do gustu, oh jej :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Werek, zacznij oceniać gry po kupieniu ich. Zapłacisz za grę, spojrzysz na nią bardziej krytycznie. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Werek, zacznij oceniać gry po kupieniu ich. Zapłacisz za grę, spojrzysz na nią bardziej krytycznie. 
No i tak robie. Teraz gram w Fallouta sciagnietego z neta, ale od razu zaznaczylem, ze zamierzam go kupić, wiec Twój argument to inwalida.

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Fallout 4
#113 2015-11-13, 19:15(Ostatnia zmiana: 2015-11-13, 19:25)
Nie kupiłem i nie grałem w Fallout 4 i szczerze mówiąc nie mam zamiaru wydawać na tą grę pieniędzy. Byłem mocno sceptycznie nastawiony do tytułu a po przeczytaniu recenzji, opinii i obejrzeniu gameplayów tylko upewniłem się w tym przekonaniu. Najbardziej odstraszyła mnie informacja o błędach. Grafika nadal jest brzydka. A gamplay to właściwie bez sensowna i pusta strzelanka do wszystkiego co się rusza z wybuchającą wszędzie krwią. A fabuła? Najbardziej rozwala mnie to, że nasz bohater ma wywalone na to, że obudził się 200 lat po apokalipsie i od razu żyje tak jak wszyscy, żadnych rozterek, nic. Wychodzi z Krypty jak gdyby nigdy nic. A kiedy przeczytałem gdzieś o tożsamości głównego złego....:facepalm: Bardziej orginalnym być się nie dało co Bathesda? I o ile budowanie osad wygląda fajnie i z chęcią tym bym się pobawił to jednak raczej nie kupię Fallouta.

Post połączony: 2015-11-13, 19:24
Zresztą masa ludzi jest bardzo niezadowolona z Fallouta. I to głównie na zachodzie gdzie przecież Fallout ma prawie rangę bożyszcza. To też raczej nie przekona ewentualnych nowych graczy. I szczerze mówiąc Fallout na pierwszy rzut oka kompletnie nie wygląda jak bogate RPG na miarę Gry Roku 2015. Zamierzam obejrzeć gdzieś cały lets play aby zobaczyć czy z fabułą jest tak tragicznie jak podejrzewam.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A gamplay to właściwie bez sensowna i pusta strzelanka do wszystkiego co się rusza z wybuchającą wszędzie krwią. A fabuła? Najbardziej rozwala mnie to, że nasz bohater ma wywalone na to, że obudził się 200 lat po apokalipsie i od razu żyje tak jak wszyscy, żadnych rozterek, nic. 
I mowi to ktos kto nie zagrał :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:x1000000

Ja gram i zapewniam Cie, ze fabula glownego watku jest lepsza od NV (tylko w sumie w tym) i bohater ma rozterki. A teraz jakby to powiedzial liroy - uwal sie na pizde, bo nie grales i gowno wiesz. 

Wychodzi z Krypty jak gdyby nigdy nic
Wychodzi z krypty z hukiem, fajerwerkami i rozterkami.

Zresztą masa ludzi jest bardzo niezadowolona z Fallouta
A jeszcze wieksza ilość jest bardzo zadowolona.

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
https://www.youtube.com/watch?v=FRlbnfZel0U

Rzeczywiście bardzo epickie wyjście :ok: Nie chcę cię martwić, ale gościu patrzący na to co on raczej nie pomachał by rękoma nie rzucił jakiegoś tekstu i nie odszedł sobie radośnie dalej.

@Werewolf. Czy mój tekst uwaga cytuje "a po przeczytaniu recenzji, opinii i obejrzeniu gameplayów (..)" nie nasunął ci wniosku, że mimo, że nie grałem mogę wyciągnąć wnioski jak wygląda rozgrywka?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rzeczywiście bardzo epickie wyjście  Nie chcę cię martwić, ale gościu patrzący na to co on raczej nie pomachał by rękoma nie rzucił jakiegoś tekstu i nie odszedł sobie radośnie dalej.
Wychodzi z krypty z hukiem, fajerwerkami i rozterkami.

Akurat to była ironia, choc bardziej sarkazm, ale jak widac nawet tego nie potrafisz zalapac.

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Po prostu nie brałem cię za osobę która umie się ironią i sarkazmem posługiwać :D. Zwłaszcza, że nie raz rzucałeś jeszcze bardziej hm.... dziwnymi tekstami :hmmm:.

Post połączony: 2015-11-13, 20:07
Przynajmniej już wiem, żeby w konwersacji z tobą mieć się na baczności i czytać między wierszami ;) 

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przynajmniej już wiem, żeby w konwersacji z tobą mieć się na baczności i czytać między wierszami ;) 
lolololololololol

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Wie ktoś jak zrobiona jest walka bronią białą? Coś na wzór Oblivion/F3/F::NV czy Skyrim? Nie ma żadnego gameplayu bezpośrednio z walki na yutube (tylko z VATS'a), a jestem ciekaw czy Bethesda dalej ciągnie ten kurewski system walki ze Skyrima?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry