Błędy i bugi w wersji 1.4 119499 298

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 15.05.2015 roku

Wyświetleń 119499

Odpowiedzi 298

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
Znalazłem sposób na ominięcie błędu przy zadaniu "Orle Gniazdo". Po prostu za pomocą kodów zabiłem wszystkich strażników, przeszedłem przez ten dialog, zabiłem Znamię i Georga, a potem wskrzesiłem wszystkich oprócz Znamienia :P Jednak po przejściu całego wątku, zadanie pozostaje w zakładce aktualne.  Brakuje chyba wpisu do dziennika kończącego zadanie podczas rozmowy z Krisem lub Wisielcem.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie, zadanie się kończy później. :P Jeszcze wątek Hrabiego.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

Błędy i bugi w wersji 1.4
#202 2015-06-02, 08:22(Ostatnia zmiana: 2015-06-02, 09:46)
@Adanos, planujesz kolejnego patcha?
wiem, że się deklarowałem pomóc przy update dla CZ, ale w sezonie letnim nie zabiorę się jeszcze za to - pogoda nie pozwala. Ty dużo lepiej znasz te skrypty.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Pasowałoby, ale na razie nie mam czasu.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#204 2015-06-02, 11:18(Ostatnia zmiana: 2015-06-02, 11:59)
Pasowałoby, ale na razie nie mam czasu.
ty wiesz najlepiej co i gdzie poprawić, po kolejnych poprawkach mógłbym ewentualnie spróbować zająć się dodatkowym patchem do CZ.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Kto zrobi dla mnie pancerz z futra czarnego trolla ? W którym r ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Carlson, gdy już dostaniesz futro od Kiry.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
Właśnie przeszedłem CZ po raz 2. Ciekawiło mnie jak działa odbicie w siedzibie nekromanty. Teraz już wiem, ale całkowicie nie mam pojęcia co robią kładki z Bezimiennymi ustawione w nicości poza ścianami tejże siedziby xD A przez ściany podziemia zamku widać klasztor Innosa z GII xD Same podziemia są dziwnie podobne do tych z klasztoru w GII. Ciekawi mnie ile jeszcze takich "ciekawostek" znajduje się w grze xD Nekromanta mówi nam że nauczy nas robienia trucizn, więc można by dodać u niego opcję nauki alchemii. Znalazłem też przepis na sztabkę złota, ale jak się domyślam w grze nie ma bryłek złota. Po walce z "Józkiem" czasem wywala access violation po rozmowie z Nekromantą.  Końcowy etap zadania "Hrabia", po pokonaniu Kruka, aby ten do nas zagadał trzeba wczytać grę, o ile go się wcześniej nie zabiło :P Orle Gniazdo powinno mieć jakąś bramę, czy kratę, bo wszyscy mówią, że jest zamknięte i nie da się tam wejść, a kucharz Ash w tego gniazda, kotuje stojąc w miejscu, bo nie ma garnka.  W końcowym biegu do SO, Cavalorn "zakręcił się" na schodach w Wieży Mgieł. W czasie walki z Czarnym Magiem (to chyba nie ten sam koleś co Nekromanta) ten przyzywa demona, który go atakuje. I nie ma to jak nieoceniona pomoc Beziego, który przyjmuje na siebie wszystkie ciosy Bossa, jeśli się odpowiednio nim pokieruje :P Ewentualnie można wykorzystać zasadę działania kuli ognia, co zamyka końcową walkę w jakiś 5 sekundach :( Jeśli chcecie umieścić w grze resztę duali, to zamiast umieścić je wszystkie w Klasztorze, to znalazłem parę ciekawych miejsc. Niecki skalne tuż przy przepaści gdzie prawie nikt nie zagląda są idealnym miejscem na trupa z mieczami. Wydaje mi się też, że trochę mało run jest w grze. Nie znalazłem żadnej 5 poziomowej, albo innych takich jak bryła lodu. Nowych run też mało ale są zwoje. Znalazłem 1 zwój uzdrowienie innych. Może po prostu za słabo przeszukałem świat. Ale grało się fajnie z uśmiechem i skaczącą kamerą po zielsku Lestera :)

Xsant

Xsant

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pewien problem, mianowicie od jakiegoś czasu grafika w grze wygląda tak:
Spoiler
Wcześniej wszystko było w porządku, ale teraz naprawdę ciężko jest przez to grać. Wiem, że nie są to żadne efekty pogodowe, bo nieważne czy słońce, czy deszcz, zasięg widzenia jest taki sam. W ustawieniach nic nie grzebałem, wszystko jest ustawione na maks. Ma ktoś pomysł co trzeba zrobić, aby gra wyglądała tak jak przedtem?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wiem, że nie są to żadne efekty pogodowe
Właśnie, że są. Mglista pogoda ma to do siebie, że ogranicza widoczność i dość długo się utrzymuje.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Xsant

Xsant

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Xsant

#211 2015-06-04, 11:20(Ostatnia zmiana: 2015-06-04, 11:37)
Właśnie, że są. Mglista pogoda ma to do siebie, że ogranicza widoczność i dość długo się utrzymuje.

C̶z̶y̶t̶a̶j̶ ̶u̶w̶a̶ż̶n̶i̶e̶.̶ ̶N̶a̶p̶i̶s̶a̶ł̶e̶m̶,̶ ̶ż̶e̶ ̶n̶i̶e̶w̶a̶ż̶n̶e̶ ̶c̶z̶y̶ ̶ś̶w̶i̶e̶c̶i̶ ̶s̶ł̶o̶n̶c̶e̶ ̶c̶z̶y̶ ̶p̶a̶d̶a̶ ̶d̶e̶s̶z̶c̶z̶,̶ ̶t̶a̶k̶a̶ ̶"̶m̶g̶ł̶a̶"̶ ̶j̶e̶s̶t̶ ̶c̶a̶ł̶y̶ ̶c̶z̶a̶s̶.̶
W̶ ̶d̶z̶i̶e̶ń̶ ̶i̶ ̶w̶ ̶n̶o̶c̶y̶,̶ ̶o̶ ̶k̶a̶ż̶d̶e̶j̶ ̶p̶o̶r̶z̶e̶,̶ ̶n̶i̶e̶w̶a̶ż̶n̶e̶ ̶i̶l̶e̶ ̶b̶y̶m̶ ̶n̶i̶e̶ ̶s̶p̶a̶ł̶.̶

Edit. Zwracam honor. Po przespaniu tygodnia widok wraca do normy. Trzeba przyznać, że to dość nietrafiony pomysł, bo mgła utrzymująca się przez dwa tygodnie po jakimś czasie denerwuje.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Czy będzie możliwość zdobycia innych szat niż szata maga ? Dodam, że dostaje się 2 szaty jedną ma się założąną, a drugą w eq. Bug mały ale jest :D .

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Trzeba mieć MDK, czy czysty Gothic i plejerkit?

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Bez GMDK będzie cię wywalało jak będziesz próbował wejść do głębi.

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dziękował. Jest to ważna informacja, powinna być w 1. poście.

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
Cóż, ja za pierwszym razem grałem bez GMDK i właściwie nie miałem żadnych innych problemów z grą, gdy grałem z GMDK.

Araxus1995

Araxus1995

Użytkownicy
posty117
Propsy10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem z grą czas zapłaty gdy grałem doszedłem do misjii z bestią i nagle chciałem zapisać i był problem bo wystąpił crash przy zapisywaniu i save się uszkodził i co teraz nie moge ukończyć wątku.

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć lub kupić mapę koloni?

Jebać pierdoloną schizofremie :P

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry