[G2NK] Mroczny Legion/Dark Legion v1.2 PL 30596 50

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 30596

Odpowiedzi 50

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Mario ma siedzieć w karczmie Kardifa ?

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie lubię krytykować czyjejś roboty, jeśli sam się na tym nie znam, ale w przypadku tej modyfikacji inaczej się nie da. Czas poświęcony na tłumaczenie tego moda to czas zmarnowany. Kiepska, infantylna fabuła, bezsensowne, proste (wręcz prostackie) dialogi, duży, pusty świat., respawn mobów po każdym wczytaniu gry (kilka wczytań w GD i mamy stada 50 zębaczy albo wargów lub 20 smoczych zębaczy albo trolli), NPC ganiaj nas po całym świecie w tę i z powrotem (najbardziej żenujący sposób na wydłużenie czasu gry) . Przykład: Hagen każe nam zdobyć 5 przedmiotów do wytworzenia superekstrawyjebanej zbroi. 3 z nich są w GD. Ale zamiast kazać nam zdobyć wszystkie 3 naraz, to my po każdym musimy meldować się u niego. I potem znowu do GD.  Zresztą o poziomie moda najlepiej świadczy fakt, że ma tylko jeden element na poprawnym poziomie - spolszczenie. Ale to też jedyny element, przy którym twórcy nie maczali palców. A szkoda, bo początek był nawet niezły. Osłabieni, jako jedyni jesteśmy w zajętym przez orków Khorinis. Chodzimy po domach, zbieramy co się da. Możemy też pozwiedzać  świat i pozabijać trochę potworów (ale tylko do karczmy Orlana, dalej pustka). To byłby fajny motyw na modyfikację. Napad orków lub inny kataklizm, np. inwazja nieumarłych, tsunami lub wybuch wulkanu, dziesiątkuje mieszkańców wyspy. Nieliczni uciekają w dzicz, by tam próbować przetrwać. Coś jak "Survival sztuką życia", tylko większy i z fabułą. Może ktoś coś takiego kiedyś zrobi.

Gorn12345

Gorn12345

Użytkownicy
posty6
Propsy4
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę smocze jajo ?? Szukałem przy legowiskach smoków, ale tam same skarby -.-
Przecież Hagen jasno posłał Cię do Gorna, który z kolei powiedział, że masz iść do łowców smoków z kamiennej fortecy.

O ile dobrze mi się kojarzy to nie wysyła nas do Gorna tylko Garonda. Mimo to, poszedłem do Gorna, ale poza nauką nie miałem żadnej opcji dialogowej, szukałem Garonda na zamku, ale nie znalazłem, poszedłem do kamiennej fortecy, ale tam z żadnym z łowców nie mam opcji dialogowej.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Faktycznie, mój błąd. Ze smoczym jajem pogadaj z Garondem, ale on znajduje się wiezy Xardasa, zaraz koło Lee/Miltena itp.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nadal, gdy instaluje tego moda w pliku z G2 NK(dokładnie określam położenie docelowe) to po instalacji nadal brak pliku exe. Porady jakieś ?

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Eh kolejny gówniany mod spolszczony przez was, dobra to był ostatni raz jak gram z jakiegokolwiek moda spolszczonego przez was. I tym samym już mnie nic nie trzyma na tym forum. Zegnam.

PS: Najlepiej zignorujcie ten mój post bo i tak tu już więcej tu nie zajrzę. Tak tak, wiem to głupie. Ale już tak mam, pa.

Gówniany to ty jesteś bo Recovery Team naprawdę się napracowało żeby spolszczyć te mody a przychodzi taki debil i obraża osoby, którym nie dorasta do pięt....
A to że odchodzisz z forum....
Tym lepiej ....
Ja zagrałem w moda bardzo fajny, spolszczenie stoi na wysokim poziomie ( no może poza tym napisem do trzeciego rozdziału ale nikt nie jest idealny  :lol2: ), rozgrywka bardzo mi się podoba, zawsze czekałem na takiego moda...
Ale jeszcze bardziej czekam na '' W Poszukiwaniu Skarbów PL '' .

P.S. Pisząc to,nie liczę na propsy  :D

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nadal, gdy instaluje tego moda w pliku z G2 NK(dokładnie określam położenie docelowe) to po instalacji nadal brak pliku exe. Porady jakieś ?
Końcówkę masz "...\JoWood\Gothic II\"? I co nie pojawia się ikonka na pulpicie? Może przez Startera spróbuj, chociaż niewiele tracisz :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie.... dzięki za cynk ;p

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie.... dzięki za cynk ;p
A robicie patcha do tego moda? Jak tak to mogę parę bugów podać.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Na pewni nie zaszkodzi. Tak, łatka jest konieczna poprawiająca nieprzetłumaczone nazwy i inne duperele 

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to macie to co znalazłem.
Spoiler
- Nieprzetłumaczona notatka o krwiopijcach w zamku w starym obozie,
- nieprzetłumaczone nazwa zadania "Stara chata Cavalorna", w ogóle chyba najlepiej je wywalić, bo i tak go nie zrobimy,
- plansze z nazwami 3. i 5. rozdziału są po angielsku,
- opisy jabłek, piwa i ostryg są po niemiecku (chodzi o to "nawet na surowo smakuje dobrze", "świeże i soczyste" czy jakoś tak, informacje o przywracanym HP i manie są po polsku),
- "Dampfende Fleischsuppe" w ekwipunku, to chyba jakaś specjalna zupa rybna bo dodaje siłę,
- wpis "Besonderes" w dzienniku, w sekcji informacje ogólne,
- w zadaniu "Do wieży Xardasa" jest taki wpis: "(...)w celu sprawdzenia. Mam tam sprawdzić(...)". Jak dla mnie to pierwsze jest niepotrzebne,
- "Lee posłał mnie bym znalazł jego medycynę", powinno być chyba lekarstwo albo medykament,
- Garond po tym, jak zgodnie z "fabułą" moda udaje się do GD, w Khorinis pojawia się koło jaskini Segitty. pewnie chodziło o usunięcie NPC z obszaru gry, coś jak ciała w jaskini za palisadą w NK, ale lepiej przestawić go gdzieś, gdzie nie da się wejść normalnie,
- w jaskini z orkowym pułkownikiem i tej z notatką Halvora nadal są bandyci, nie wiem czy to niedokładnie oczyszczony świat czy tak miało być. Samą notatkę też chyba można wywalić, bo i tak nie ma z niej pożytku,
- po użyciu teleportów dostajemy wpis w dzienniku, a przecież tego zadania też nie wykonamy.
tyle pamiętałem, może jeszcze coś dopiszę, jak sobie przypomnę.

VorgPL

VorgPL

Użytkownicy
posty26
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na pewni nie zaszkodzi. Tak, łatka jest konieczna poprawiająca nieprzetłumaczone nazwy i inne duperele
Nie warto, cały balans trzeba by było poprawić.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To nie jest kwestia tłumaczy, a balans jest w porządku względnie. Szczególnie ta epicka walka z Inubisem na 5 poziomie ;D

VorgPL

VorgPL

Użytkownicy
posty26
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To nie jest kwestia tłumaczy, a balans jest w porządku względnie. Szczególnie ta epicka walka z Inubisem na 5 poziomie ;D
Ta  :), a reszta leży i kwiczy, mi ten mod się nie podoba.
Niedopracowany, dialogi drętwe a patrząc po tym co poprawiliście to nie opłacało się robić spolszczenia.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
W sumie mógłbym się rozpisać na temat moda ale można dużo krócej opisać problem tego moda a wiec do rzeczy
Niewykorzystany potencjał no i w sumie wszystko jasne :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Cytat: gothicman w Dzisiaj o 17:23To nie jest kwestia tłumaczy, a balans jest w porządku względnie. Szczególnie ta epicka walka z Inubisem na 5 poziomie ;DTa  , a reszta leży i kwiczy, mi ten mod się nie podoba.
Niedopracowany, dialogi drętwe a patrząc po tym co poprawiliście to nie opłacało się robić spolszczenia.
Jak już napisałem, to nie kwestia tłumaczy, byśmy się takimi rzeczami zajmowali. 
Przynajmniej Polacy jako jedyni mają w pełni grywalną wersję tego moda.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie warto, cały balans trzeba by było poprawić.

Nie tykamy takich rzeczy w modach. Zajmujemy się tylko tłumaczeniem, grafiką i poprawą bugów.

VorgPL

VorgPL

Użytkownicy
posty26
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: gothicman w Dzisiaj o 17:23To nie jest kwestia tłumaczy, a balans jest w porządku względnie. Szczególnie ta epicka walka z Inubisem na 5 poziomie ;DTa  , a reszta leży i kwiczy, mi ten mod się nie podoba.
Jak już napisałem, to nie kwestia tłumaczy, byśmy się takimi rzeczami zajmowali.
Przynajmniej Polacy jako jedyni mają w pełni grywalną wersję tego moda.
Wiem że to nie wina tłumaczy, po prostu chciałem powiedzieć ( a raczej napisać), że gra w tego moda to czas stracony.Zadania opierają się na schemacie Pewnie ten ma TO ale żeby tamten dał TO trzeba pomóc tamtemu.
Nie ma żadnych dialogów w zasadzie o "niczym" wszystkie dialogi są wskazują na to co chcemy usłyszeć.
Do tłumaczy w waszym Teamie nic nie mam, miło że się zajmujecie tłumaczeniem modów i odpisujecie na posty.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gothicman nie przetłumaczyliście ekranu wstępu do 3 rozdziału. Jak dalej nwm bo jeszcze nie doszłem. Co do tej runy to niezauważyłem tego posągu i na piechotę z tej farmy jak głupi wracałem. :facepalm: . I ciągle nierozumiem co za idiota wpadł na pomysł, żeby tą paczkę z bronią na mur położyć.

doszedłem*

A tak w ogóle to co to za pretensji co paczki z bronią skoro gothicman jest tłumaczem.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zabawne, że jak się chce to w jeden dzień można wszystko wyłapać ; D
Nowy patch is out:
http://www.mediafire.com/download/6bpndee0yc6sklk/Mroczny_Legion_PL.exe

To chyba ostatecznie powinno zamknąć sprawę tego moda. Jeśli nazwy rozdziałów dalej będą po angielsku to już nic nie poradzę (co ciekawe, znalazłem aż dwa pliki z listą rozdziałów, lol). 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry