[G3] CSP Mod Wielkanocny PL 14130 29

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 14130

Odpowiedzi 29

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

[G3] CSP Mod Wielkanocny PL
2015-04-06, 17:15(Ostatnia zmiana: 2018-07-23, 09:27)
Tajemnicze gniazda wkoło Ardei, duże dziwne zwierze, które skacze po polanie oraz brak ryb. Jak to się skończy? Stań się częścią tegorocznego specjału Wielkanocnego i wypracuj własne zdanie o CSP. Zacznij od poszukiwania jajek a skończ na ekskluzywnym zadaniu z CSP „Świeże ryby”. Wszystko czego potrzebujesz to Gothic 3 z zainstalowanym patchem 1.75.14 i darmowy CSP Mod Wielkanocny 2015. Modyfikacja jest dostępna w wersji: polskiej, niemieckiej, angielskiej, rosyjskiej i włoskiej. Download dostępny jest na World of Gothic. Mamy nadzieję, że modyfikacja umili wam te święta i pokaże czym będzie CSP. Chcemy również podziękować zespołom Gothic UP i Gothic Italia za tłumaczenie modyfikacji na język polski i włoski.
Dużo zabawy w czasie gry życzy cały Community Story Team!
http://www.g3csp.de/release-csp-easter-mod-2015/?lang=en
Modyfikacja w sumie składa się tylko z 1 zadania ale fajnie ,że coś dalej robią.
Znalazłem 41 jajek ale ostatniego za chiny nie umiem znaleźć ,pewnie jest pod zającem.
Ps: Źródło Gothic up

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć drewno dla rybaków?:facepalm:

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Nic szczególnego, zadanka typu przynieś-zanieś. Mimo to, dialogi są rozbudowane (przeciwieństwo tych z Gothica 3) i widać że twórcy kładą nacisk na rozbudowanie wiedzy o świecie. Co do jajek, telekineza pomaga, a co do drewna, to pominąłem, gdyż przypadkowo przez cheaty miałem od razu opcję dialogową z gwoździami hehe

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ciekawe jak tam prace nad Community Story Project...

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Ciekawe jak tam prace nad Community Story Project...

Niestety, tego od twórców się za bardzo nie dowiesz... Niby coś cały czas majstrują...

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cóż, nie ma sensu ich popędzać. Nie mniej jednak czekam niecierpliwie, bo G3 w obecnym stanie (nawet z patchami) nie zamierzam nawet kijem dotykać. 

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Moim skromnym zdaniem to z Gothica 3 i tak będzie ciężko coś wykrzesać, zmiany typu fabuła i świat jedną drogą, ale mechanika gry, a w szczególności system walki, AI i rozwój postaci pozostawiają wiele do życzenia i wręcz odpychają od gry. A CSP w tychże klimatach niestety nie grzebie, nacisk na fabułę, świat, klimat, zadania, postacie. Pewien użytkownik z WoG.de zajmował się, min. modernizacją systemu walki, ale niestety jak na razie cisza-głusza.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A nie dało by się importować systemu walki z G3 Zb? Tam to miało ręce i nogi, a przecież to praktycznie te same gry.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
A nie dało by się importować systemu walki z G3 Zb? Tam to miało ręce i nogi, a przecież to praktycznie te same gry.

Chłopie że co? Czym się różni system walki ze ZB? Tym, że są dodane uniki zrobione na odpierdol, które na dodatek są nieprzydatne i NPC nie mogą ich używać? Reszta pozostaje tak samo, niestety, chyba że myk z wytrzymałością, lecz w jednym modzie do Gothica 3 lepiej to zostało rozwiązane, tzn. ne mając wytrzymałości można zadawać jedynie ciosy lekkie (PPM). Risen 1 jest również na tym samym silniku (Genome Engine).

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli porównać walkę z G3 do G3ZB, to w G3Zb jest o niebo lepiej.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Jeśli porównać walkę z G3 do G3ZB, to w G3Zb jest o niebo lepiej.

Podaj różnice ; -)

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dawno nie grałem, więc jakiejś konkretnej różnicy Ci nie podam, ale pamiętam że było lepiej.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Dawno nie grałem, więc jakiejś konkretnej różnicy Ci nie podam, ale pamiętam że było lepiej.

Takie plecenie 3 po 3 to wiesz... Bez obrazy

Dodam że system walki się nie różni, gdy mamy:
- Gothic 3 bez patchy i ZB bez patchy (poza unikami, wytrzymałością i gorszą AI w ZB)
- Gothic 3 od 1.74-1.75.14 i ZB Enchanched Edition (tylko uniki, system wytrzymałości wyrzucony)

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A gothic 3 z Quest Packiem i tymi Content modami też taki zły? Sam grałem i świetny.

Kelten

Kelten

posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Drewno można kupić u Urkrassa za 5000 (masakryczna cena) albo ukraść złote puchary i kupić je za 2000szt. złota od Seruka podobno jest jeszcze 3 sposób (darmowy).
Gwoździe kupujemy u żony Bof'a za 20 szt. złota.
Jako nagrodę oczywiscie wybrałem wiedzę od premierze CSP ale odpowiedź nie była satysfakcjonująca :D
Bill mówi co jeszcze o jakimś wulfie ale nie wiem czy to się jeszcze zalicza do tego mod'a.
PS:Zając wygląda groźniej od wszystkich poczwar razem wziętych :)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
A gothic 3 z Quest Packiem i tymi Content modami też taki zły? Sam grałem i świetny.
Rdzeń gry pozostaje ten sam, to też niestety tak,  też taki zły. Ze składaka (o rower chodzi, rzecz jasna)  Lamborghini ciężko zrobić...

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą

Chłopie że co? Czym się różni system walki ze ZB? Tym, że są dodane uniki zrobione na odpierdol, które na dodatek są nieprzydatne i NPC nie mogą ich używać? Reszta pozostaje tak samo, niestety, chyba że myk z wytrzymałością, lecz w jednym modzie do Gothica 3 lepiej to zostało rozwiązane, tzn. ne mając wytrzymałości można zadawać jedynie ciosy lekkie (PPM). Risen 1 jest również na tym samym silniku (Genome Engine).
Z tym, że wersja Dżenoma w Risenie 1 jest bardzo spoko. I byłbym bardziej ku przeniesieniu G3 na silnik Risena 1. Możliwość obrony tarczą przed zwierzętami czy picie mikstur w biegu to bardzo przydatne elementy, których w G3 brak... :(

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
przeniesieniu G3 na silnik Risena 1

Pomarzyć dobra rzecz, wielka szkoda, że Pirahnie poszły w złym kierunku po świetnym Risenie 1, kto wie, moglibyśmy mieć nawet coś lepszego niż Gothic 2.

Możliwość obrony tarczą przed zwierzętami

Co do obrony tarczą przed zwierzętami, takowy mod istnieje do Gothic'a 3

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Z tym, że wersja Dżenoma w Risenie 1 jest bardzo spoko. I byłbym bardziej ku przeniesieniu G3 na silnik Risena 1. Możliwość obrony tarczą przed zwierzętami czy picie mikstur w biegu to bardzo przydatne elementy, których w G3 brak... :(

jak chcesz to przenoś, nie powinno być z tym problemu, narzędzia do moddowania całego risena 1 są dostępne od 3 lat i ma się bezpośredni dostęp do silnika gry w c++, czyli można więcej robić niż aktualnie w gothicu 2 i 1

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
To jest pełna wersja? Tego moda jeśli niepełna to czekam na pełną :c.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zanim ten mod wyjdzie to z 10 lat pewnie minie ; )

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No dokładnie. Po sześciu latach pracy nad modem mogliby podać przynajmniej orientacyjną datę premiery. Mam nadzieję, że będziemy mogli cieszyć się polską wersją w dniu wydania(o ile taki dzień w ogóle nastąpi).

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Będzie przykro jak wyjdzie z tego moda jeden wielki kupsztal

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak będą wciąż rozdrabniać się na szczegóły to z tego prędzej czy później nie wyniknie nic dobrego. A tak poza tym nie ma powodów do obaw.:)

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Możliwość obrony tarczą przed zwierzętami

Co do obrony tarczą przed zwierzętami, takowy mod istnieje do Gothic'a 3
DZIE?! DZIE?! Dajcie mi to!

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Cały artykuł     themodders.org/index.php?topic=23510.0

Sttark

Sttark

Użytkownicy
posty52
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyskakuje mi błąd Error saving Shader. Ktoś miał coś takiego i wie jak to rozwiązać? 

Kelten

Kelten

posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Jak shader to pewnie coś z kartą(może zaktualizuj sterowniki).
Masz zainstalowany patch 1.75.14?

Sttark

Sttark

Użytkownicy
posty52
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak mam. O dziwo, teraz odinstalowałem moda i sam gothic 3 mi nie działa, mimo iż wcześniej nie było żadnego problemu. Mam zainstalowany patch i konsekwencje PL. 

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Tak mam. O dziwo, teraz odinstalowałem moda i sam gothic 3 mi nie działa, mimo iż wcześniej nie było żadnego problemu. Mam zainstalowany patch i konsekwencje PL.
Nie dziw sie że masz errory, jak instalujesz inne mody,  na czystego Gothica instalujesz tylko patch CP 1.75.14.  Co do problemów technicznych, najtrafniej zadaj pytanko na forum wog.de,  w odpowiednim dziale.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry