Inne > Forum

Ambicje modderów

(1/15) > >>

Thoro:
Znowu wyjdę na hipokrytę, znowu wyjdzie na to że moralizuje a do tego ktoś mi wypomni że marudzę zamiast działać i znowu nic z tego wszystkiego nie wyniknie. Trudno.

Poczytałem sobie o projektach które powstają na forum. Nie chce nikogo obrażać, urażać i co tam sobie chcecie ale większość z nich to dno. No wybaczcie ale jeśli to jest ta inwencja tówrcza theModders to chyba jednak dobrze że żadnego z tych modów nie udaje się dokończyć. Wszystko jest takie same, monotonne, nudne i porośnięte metrem mułu. Zero jakiego kolwiek polotu i błyskotliwości. Mamy orków, złego nekromantę i standardowo zaczynamy jako zagubiona postać która zawsze jest wybrańcem i stopniowo z łachmyty zamienia się w paladyna. Dla mnie ok, tylko to już było w oryginalnym gothicu i wielu innych grach. Za nic tego nie rozumiem, po co produkować się nad czymś co w ogóle nie zachęca i nie ma żadnej energii.

Wystarczy trochę pogłówkować i posiedzieć nad fabułą kilka dni, tygodni a nawet miesięcy. Pozwolić aby pomysły dojżały i spojrzeć na to jeszcze raz obiektywnie. Większość zarzuca że Diccuric jest idiotyczny. Im przynajmniej udało się wykreować własne niezalnerzne uniwersum i stworzyć specyficzną historię która luźno trzyma się tego całego gówna ze złymi magami i orkami na czele. Nawet jeśli uda Wam się ukończyć swoje projekty to co z tego, to wszystko już było. Nie wiem jak inni, ja nie jestem zainteresowany kolejnym modem w identycznej konwencji co oryginalny gothic i kiladziesiąt innych modyfikacji. Nawet bez grania i zgłębiania się w szczegóły fabularne nie trudno przewidzieć że wasz super hero poraz kolejny zabije maga albo uratuje świat.

Może pieprze od rzeczy a może jednak warto się zastanowić. Choćby dla samego siebie i odpowiedzieć sobie na pytanie czym się wyróżnia Wasz mod od innych oprócz tego że ma czerwone strzały i dwie nowe sklejki. Takie projekty nic nie wnoszą i jak dla mnie to tak jakby ktoś po raz 2 próbował wynaleźć koło (nigdy nie byłem dobry w porównaniach). A może "jak to nie dla Was robota to się za nią nie bierzcie", z reszta odpowiedzcie sobie sami.

Licze na merytoryczną.

Alien:

--- Cytat: Thoro\' ---Może pieprze
--- Koniec cytatu ---
Tak i nie :D
Każdy robi to co chce i co uważa za słuszne
Każdy ma własną wole :/
A co do tego, że takie żałosne mody nic nie wnoszą do fabuły to masz racje
Nic taka modyfikacja nie wnosi bardziej wartościowego do rozgrywki gry
Ktoś się cieszy, że wydał moda, a ty ba! Nie podoba się;)
Negatywne komentarze mobilizują i prowadzą do powstawania  coraz to lepszych modów;)
Ja jestem dopiero początkujący i dopiero uczę się modować, więc dlatego dalej nie skomentuje :P

Retsked:
Każdy ma prawo mieć własne zdanie. Powinienem teraz powiedzieć: "skoro taki mądry to sam tak zrób!", ale nie powiem, bo moim zdaniem nie trzeba umieć czegoś zrobić, aby móc to skrytykować. Osobiście to fabularnie trzymam się GerranHeart, bo po prostu nie interesują mnie inne mody zbytnio (nie chce mi się czytać tematu "fabuła"). Nie uważam, że GH wymiata. Jest taki, jak napisałeś - to już było. No trudno - ja moda zamierzam dokończyć. Mam kilka planów i uważam, że ostateczne wydanie nie będzie takie monotonne. Będą zwroty akcji, których się nie będziemy spodziewać, a zakończenie będzie co najmniej zaskakujące.

Poza tym z kolegą mamy tak niesamowity projekt, że moim zdaniem fabularnie to bije on na głowę wiele innych modów (bez obrazy dla innych, ale GerranHeart to on bije bez problemów). Projekt jest ogromny. Zapewne gówno z tego będzie, bo plany mamy tak wielkie, że nie zdołamy tego raczej zrealizować, ale próbować warto (plany są takie, że mod będzie większy od takich wielkich modów jak Czas Zapłaty, Mroczne Tajemnice, Diccuric czy Die Bedrohung). Mamy masę pomysłów, planów, szkiców, mamy świetnych grafików (nie mówię tu o ludziach, którym wymodelowanie świata to wielki problem, oni są naprawdę świetni). Brakuje nam skryptera, ale cóż... Coś się wymyśli. Planujemy stworzyć niesamowity klimat, wszystko ma być po prostu szare, wszędzie mgła itp.

Ja po prostu modduję, bo to moje hobby. Nie robię tego, aby pobić innych. Tworzę dla własnej przyjemności, a przy okazji pomagam innych. Same dobre strony.

Thoro:

--- Cytuj ---Ale jak masz kompleksy to się wyżalaj tongue.gif
--- Koniec cytatu ---

Nie mam kompleksów forumowy psychologu, mistrzu charakterów, zwierciadle dusz, druidzie rozgryzający oblicza na podstawie postów na forum. Z fusów też wróżyć umiesz?

Nikomu niczego nie narzucam więc nie wiem skąd te głupie wnioski. Liczę jedynie na merytoryczną dyskusję z ludźmi którzy wykażą się większą błyskotliwością od Ciebie i zechcą rozwinąć temat zamiast zadawać do niczego nie prowadzące pytania retoryczne, na dodatek strasznie głupie.

Klark Cent:
Tylko prosze ja was nie rbmy kolejnego moda z przed bariery i wielkiego forumowego projektu bo to nie bedzi emiało sensu :/ .

A i nie planujmy zebrania super tajnej ekipy najlepszych speców od wszystkiego tak jak to miało miejsce przy "Górze" bo znów coś huj strzeli moi mili :D .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej