Grafika komputerowa > Grafika 3D

Konkurs Model Market 3D

(1/4) > >>

Żadna Głupia Spółgłoska:
Kogoś może zainteresować:

http://modelmarket3d.com/pl/#

Nie chodzi tu o wykonanie modelu z teksturami, mapami i super renderem, a o zrobienie samego modelu, ale poprawnego technicznie i spełniającego odpowiednie wymogi, a więc całkiem ciekawa sprawa :)

mgr Fartuess:
Nagrody nie powalają, ale z drugiej strony konkurs też nie wygląda na jakiś wielce skomplikowany

Kelten:
Fajna sprawa ,tylko nie podali wymiarów ale pewnie nie więcej niż 20x20x10.
Co do ich pomysłu(ukradną zrobione przez uczestników modele)  oni na tym intersu nie zrobią, w Polsce branża druku 3D ostro kuleje i nie wyglada na to aby miało być lepiej ale fajnie ,że ktoś poruszył ten temat.

Żadna Głupia Spółgłoska:

--- Cytat: Kelten w 2015-02-04, 11:38 ---Fajna sprawa ,tylko nie podali wymiarów ale pewnie nie więcej niż 20x20x10.
--- Koniec cytatu ---
Przecież taki model można dowolnie zeskalować nawet na życzenie klienta...

--- Cytat: Kelten w 2015-02-04, 11:38 ---(ukradną zrobione przez uczestników modele)
--- Koniec cytatu ---
LOL, ale dojebałeś. Oni tworzą nowy serwis na podobnej zasadzie działania co jakieś repozytoria modeli - tam też się wrzuca modele i potem klienci płacą. Konkurs ma na celu ZNALEZIENIE grafików, którzy byliby chętni jako freelancerzy na identycznej zasadzie swoje modele umieszczać. Kto co komu kradnie?

--- Cytat: Kelten w 2015-02-04, 11:38 ---oni na tym intersu nie zrobią, w Polsce branża druku 3D ostro kuleje i nie wyglada na to aby miało być lepiej
--- Koniec cytatu ---
Tu też dojebałeś :D Branża kuleje, więc jej nie rozwijajmy?

Kelten:

--- Cytuj ---LOL, ale dojebałeś. Oni tworzą nowy serwis na podobnej zasadzie działania co jakieś repozytoria modeli - tam też się wrzuca modele i potem klienci płacą. Konkurs ma na celu ZNALEZIENIE grafików, którzy byliby chętni jako freelancerzy na identycznej zasadzie swoje modele umieszczać. Kto co komu kradnie?
--- Koniec cytatu ---
Chodzi mi o modele konkursowe każdy przesłany do nich model mogą wykorzystać do celów komercyjnych.
Nagrody są dość lipne a ich wartość jest niska , za to ciekawy model można sprzedaż za konkretne pieniadze.
Ew. współpraca niby fajnie wygląda ale nikt tutaj jej nie gwarantuje(a przynajmniej nikt nie podaje konkretnych liczb).
Śmierdzi mi to na kilometr ale jestem mocno przewrażliwiony po ty co zrobili z Secret Service.

--- Cytuj ---Tu też dojebałeś  Branża kuleje, więc jej nie rozwijajmy?
--- Koniec cytatu ---
Branża rozwija się sama mimowolnie z naszym udziałem czy też bez, ale w polsce po ostatnim roku w którym było wiele prób zarobku za pomocą drukarek 3D ludzie powoli od tego odchodzą po prostu to nie wypaliło.
W polsce na produkty niepowtarzalne  jest bardzo mały popyt a "reszta świata" nie będzie bulić z przesyłkę.
W Stanach też jest mały zastój ale z innego powodu tam planują usprawnić(bo podobno istnieje ) drukarkę wielomateriałową która drukuje z kilku materiałów jednocześnie(po co komu telefon lepiej poczekać na smartfon).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej