Problemy techniczne 167442 336

O temacie

Autor

Zaczęty 19.01.2015 roku

Wyświetleń 167442

Odpowiedzi 336

grimmy

grimmy

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To może dodanie do wyjątków DEP pomoże? :F

niestety nie pomogło ;/

Nekux

Nekux

Użytkownicy
All eyez on me
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • All eyez on me
Po wypiciu eliksiru szybkości, postać podczas trzymania pochodni biega normalnie, a nie ze zwiększonym tempem.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Gratuluję, właśnie odkryłeś jeden z wielu znanych błędów Gothica. To nie ma nic wspólnego z tym modem.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Nekux

Nekux

Użytkownicy
All eyez on me
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • All eyez on me

Nekux

Problemy techniczne
#303 2019-05-22, 18:35(Ostatnia zmiana: 2019-05-22, 22:22)
Gratuluję, właśnie odkryłeś jeden z wielu znanych błędów Gothica. To nie ma nic wspólnego z tym modem.

No tak, jakbym znał wszystkie błędy Gothica :v

Anyway. Przed chwilą wywalił mi się save, tzn. zapisałem sobie przed Starą Kopalnią gdzie stoi Patrick żeby z nim pogadać, wczytywałem save kilka razy bo ginąłem w obozie i za którymś razem po prostu gra się nie wczytuje, tylko na tym konkretnym zapisie. Plik SAVEINFO.SAV jest kompletny, tzn. jest w nim zapis linijek ale nie mam pojęcia co to jest za błąd. Żadnego komunikatu nie wyświetla gra, po prostu ładuje 3/4 paska ładowania i nagle wywala do pulpitu i tyle. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić? Nie wczytam drugiego zapisu ponieważ tam jestem 10 godzin do tyłu.

Post połączony: 2019-05-22, 22:22

No tak, jakbym znał wszystkie błędy Gothica :v

Anyway. Przed chwilą wywalił mi się save, tzn. zapisałem sobie przed Starą Kopalnią gdzie stoi Patrick żeby z nim pogadać, wczytywałem save kilka razy bo ginąłem w obozie i za którymś razem po prostu gra się nie wczytuje, tylko na tym konkretnym zapisie. Plik SAVEINFO.SAV jest kompletny, tzn. jest w nim zapis linijek ale nie mam pojęcia co to jest za błąd. Żadnego komunikatu nie wyświetla gra, po prostu ładuje 3/4 paska ładowania i nagle wywala do pulpitu i tyle. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić? Nie wczytam drugiego zapisu ponieważ tam jestem 10 godzin do tyłu.

Robi się coś takiego - https://i.imgur.com/LJ8zdAs.jpg

krutki341

krutki341

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy

krutki341

Problemy techniczne
#304 2019-06-16, 13:46(Ostatnia zmiana: 2019-06-18, 15:38)
Witam.
Ktoś coś?
Wykrzaczyło mi tekstury itemów.
ER-1.4.9.1
SP-Najnowszy
PK-1.8k
dx11-Deinstalacja nie pomogła...
SCREEN:
https://imgur.com/a/OeTTPTE

EDIT:
Problem rozwiązany, wystarczyło zainstalować GMDK.

outlander

outlander

Moderator działu
posty461
Propsy231
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
Ludzie, słuchajcie. W zadaniach od Quentina na I rozdział jest taki bug, że jak się wygada wcześniej dialog np. z rudą (2 tys.) za zlecenie w Bractwie, albo z dokumentami z placu wymian (nie mając wszystkich od razu) to później tych dialogów nie można ponownie wygadać. Są tak jakby jednorazowe, a powinny być kilkukrotne. Musicie na to uważać. Nie nadpisujcie save'ów, żeby w razie pomyłki uniknąć zaczynania gry od nowa, albo wczytywania starego save.

Jakiś patch kulminacyjny pojawi się może zimą 2019/20 także musicie na to uważać, bo na razie nie będzie fixa!!

Pro tip dla skrypterów:
To działa:
DIA_Quentin_GOLDY.permanent = false;
ale to:
DIA_Quentin_GOLDY.permanent = true;
już nie. Także pamiętajcie, żeby ustawiać permament na 1 od razu w parametrach dialogu a nie zmieniać tego w skrytpach. Najlepiej to w ogóle nie używać nawet tego .permanent = false; tylko zmiennych.

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam podczas wczytywania gry, bo w polowie wczytywania, wywala mi access volation! mam najnowszego update'a, system pack 1,7, player kit i dx 11 :(

outlander

outlander

Moderator działu
posty461
Propsy231
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
Punkt 10 z pierwszego posta. Spróbuj.

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
działa, ale nie widzę ani menu, ani kwestii dialogowych :/

outlander

outlander

Moderator działu
posty461
Propsy231
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
w ogóle menu głównego? masz dx11 mod?

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wczytuje się, gra działa, tylko nie pokazuje mi ani nazwisk postaci, kwestii dialogowych, i menu na esc...problem pojawia mi się z dx 11

outlander

outlander

Moderator działu
posty461
Propsy231
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
Jaką masz wersję? Podaj info z gothic startera.

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam tą najstarszą 1.4.5

outlander

outlander

Moderator działu
posty461
Propsy231
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
no to masz odpowiedź

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miał ktoś przypadek, że wywalało z gry, gdy ktoś podchodził w okolice wodospadu niedaleko starej kopalni? I to z każdej strony czyli np jak sie idzie z NO do starej kopalni, nie ma szans przejść. Poza tym wszystko ok, ktoś wie co to?

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

outlander

outlander

Moderator działu
posty461
Propsy231
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
Wyskakuje jakiś błąd? Jeśli tak to zapodaj screena.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wyskakuje błąd, gra się zamraża na 3 sekundy po czym wyłącza do pulpitu.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Kassian

Kassian

Użytkownicy
posty30
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, gram w najnowszą wersję Bandy Quentina i mam problem z niezaczepiającymi strażnikami. Chodzi o strażników pilnujących wejścia do Magów Wody oraz do YBeriona. Mogę normalnie przejść, nie zaczepiają mnie. Ktoś się z tym zetknął?

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja do YBeriona mogę wejść i on mnie tam zabiją jak blisko podejdę. Natomiast do magów wody mnie nie wpuszczają. Mogłem też przejść do magów ognia. Thorus nie zwracał na mnie uwagi po pewnej chwili.

Kassian

Kassian

Użytkownicy
posty30
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mogłem wejść też bez problemu do zamku oraz do siedziby Magnatów. Nikt mnie nie zaczepiał. Zaczepili mnie dopiero jak już zostałem wpuszczony prawowicie przez Thorusa na rozmowę do Gomeza.
To jakiś globalny problem?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry