Developing > Unity
Kurs 1 - Interfejs, teren, niebo, woda itd.
tajemniczy695:
Siemka :),
chciałem wrzucić całość do kanału, ale widzę, że tematy są o poszczególnych lekcjach to dodam każdy po kolei :).
Tak na wstepie sorki za kiczowata jakosc, ale to byly poczatki i nie wiedzialem za bardzo nic o modyfikacji audiowizualnej i przez pare odcinków jakosc jest jaka jest:).
Unity3d (16.10.13)
Kurs 1 - Interfejs, teren, niebo, woda itd.
1. Omówienie ogólne interfejsu
2. Utworzenie terenu, nadanie tekstury, dodanie slonca.
3. Kreowanie terenu, jeziora, drzew, trawy.
4. Dodanie do sceny charakter kontrolera.
5. Dodanie blokady dla drzew.
6. Dodanie nieba
7. Zapisanie projektu i sceny
Sorki za byki slowne:).
https://www.youtube.com/watch?v=tH-ENRXPuoE
Sawik:
--- Cytat: tajemniczy695 w 2015-01-19, 06:27 ---Siemka :),
chciałem wrzucić całość do kanału, ale widzę, że tematy są o poszczególnych lekcjach to dodam każdy po kolei :).
--- Koniec cytatu ---
Mogłeś zrobić po prostu temat zbiorczy. Tematy są o poszczególnych "lekcjach" ponieważ nie były pisane w formie kursu tylko żeby pokazać jakiś sposób robienia danej czynności.
Obejrzałem wyrywkowo parę filmików. Niezbyt dobre wrażenie. Często gubisz wątek, wydajesz się samemu nie być pewnym co robisz, tak jakbyś pracował z scenariusza którego w dodatku zbyt dobrze nie zapamiętałeś.
tajemniczy695:
chciałem w jednym, ale zobaczyłem na resztę to zrezygnowałem, bo mieli po jednym temacie, więc i ja tak zrobiłem. Jeśli chodzi o świadomość to wiedziałem co mówię, do każdego odcinka się przygotowywałem by wiedzieć co mówię, czasami mogło wyjść coś niespodziewanego bo nie czytam tego wszystkiego z kartki (kodu itd.). Widzom odpowiada to w jaki sposób prowadzę kursy :), co do jakości to na początku dupna bo to początki były i nie wiedziałem jak się obrabia plus do tego youtube psuło jakość (przez format mp4).
kaczka:
W sumie to ja mam Unity 5.0.0f4 (32-bit) i mocno różni się rozkład tych wszystkich modeli, tekstur itd. Np jak chciałem wstawić FirstPersonController, to u mnie nie ma czegoś takiego. Jest jakiś Ethan, ale bez widoku z pierwszej/trzeciej osoby. A oprócz tego, jak daję plaja to mi się pause wciska i nie widzę fali jeziora i ruchów tego Ethana :D
tajemniczy695:
Uuu nie ma assetu a charakterem?. W sumie nie instalowałem jeszcze 5 i nie wiem jak to tam wygląda, no ale w samej tej nowszej 4 sporo się zmieniło. Teraz tam może ta cała animacja polega na mecanimie i całym tym łączeniu animacji, teraz niestety nie odpowiem, w tym tygodniu jak się uda to spróbuję zainstalować, aaaa jedno pytanko, ta wersja 5 to już wersja stablina? czy raczej jakaś beta?? bo jak beta to jednak się wstrzymam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej