O temacie
Autor pawbuj
Zaczęty 15.12.2014 roku
Wyświetleń 35611
Odpowiedzi 87
Splash Moderator
A nie można tak?Kod: [Zaznacz]func void ChangeConversationColor (){ var zCView view; view = MEM_PtrToInst (MEM_Game.array_view[0] || (MEM_Game.array_view[1] || (MEM_Game.array_view[2] || (MEM_Game.array_view[3]); var zCList list; list = MEM_PtrToInst (view.textLines_next); var zCViewText viewtext; viewtext = MEM_PtrToInst (list.data); if (viewtext.color != -256) { viewtext.color = kolor czcionki, gdy postać się wypowiada } else { viewtext.color = kolor czcionki, gdy npc się wypowiada }; viewtext.colored = true;};Zakładam, że [1] to numery linii
func void ChangeConversationColor (){ var zCView view; view = MEM_PtrToInst (MEM_Game.array_view[0] || (MEM_Game.array_view[1] || (MEM_Game.array_view[2] || (MEM_Game.array_view[3]); var zCList list; list = MEM_PtrToInst (view.textLines_next); var zCViewText viewtext; viewtext = MEM_PtrToInst (list.data); if (viewtext.color != -256) { viewtext.color = kolor czcionki, gdy postać się wypowiada } else { viewtext.color = kolor czcionki, gdy npc się wypowiada }; viewtext.colored = true;};
enum oTGameDialogView{ GAME_VIEW_SCREEN , //0 GAME_VIEW_CONVERSATION , //1 GAME_VIEW_AMBIENT , //2 GAME_VIEW_CINEMA , //3 GAME_VIEW_CHOICE , //4 GAME_VIEW_NOISE , //5 GAME_VIEW_MAX //6}
kaczka RaveN Studio
Kod: [Zaznacz] GAME_VIEW_CINEMA , //3
GAME_VIEW_CINEMA , //3
/* enum oTGameDialogView { GAME_VIEW_SCREEN , //0 GAME_VIEW_CONVERSATION , //1 GAME_VIEW_AMBIENT , //2 GAME_VIEW_CINEMA , //3 GAME_VIEW_CHOICE , //4 GAME_VIEW_NOISE , //5 GAME_VIEW_MAX //6 }*/
Nie mam pojęcia dlaczego, ale od razu przyszedł mi na myśl mało znany mod do g1.. jakieś nołnejmy robili. To chyba był.. Czas Zapłaty
Jak chcesz paseczków kinowych, to pobaw się zmiennymi cinemaScopeEnabled i cinemaScopeColor w klasie zCCamera :x Ork to jakoś dziwnie zrobił
Sawik Moderator działu
Cytat: Splash w 2015-03-17, 18:16Jak chcesz paseczków kinowych, to pobaw się zmiennymi cinemaScopeEnabled i cinemaScopeColor w klasie zCCamera :x Ork to jakoś dziwnie zrobił No i mam robotę
carelion RaveN Studio
Ja to zrobiłem tak, ale problem jest taki, że zmienia kolor tylko ostatniej linijki Kod: [Zaznacz]func void ChangeConversationColor (){ var zCView view; view = MEM_PtrToInst (MEM_Game.array_view[1]); var zCList list; list = MEM_PtrToInst (view.textLines_next); var zCViewText viewtext; viewtext = MEM_PtrToInst (list.data); if (viewtext.color != -256) { viewtext.color = kolor czcionki, gdy postać się wypowiada } else { viewtext.color = kolor czcionki, gdy npc się wypowiada }; viewtext.colored = true;};
func void ChangeConversationColor (){ var zCView view; view = MEM_PtrToInst (MEM_Game.array_view[1]); var zCList list; list = MEM_PtrToInst (view.textLines_next); var zCViewText viewtext; viewtext = MEM_PtrToInst (list.data); if (viewtext.color != -256) { viewtext.color = kolor czcionki, gdy postać się wypowiada } else { viewtext.color = kolor czcionki, gdy npc się wypowiada }; viewtext.colored = true;};
var zCList list2; list2 = _^(list.next);var zCList list3; list3 = _^(list2.next);var zCList list4; list4 = _^(list3.next);var zCList list5; list5 = _^(list4.next);
Jeśli chcesz by zmieniało ci też pozostałe linijki, musisz stworzyć kolejne zmienne zCList zawierającą pole next wcześniejszej linii np.
pawbuj
Bogdan Zwei
rozumiem, że tego skryptu nie inicjujemy poprzez FrameFunc. mi po kilku wypowiedzianych kwestiach wywala do pulpitu.
Cytat: pawbuj w 2015-03-17, 21:34rozumiem, że tego skryptu nie inicjujemy poprzez FrameFunc. mi po kilku wypowiedzianych kwestiach wywala do pulpitu.Dajesz po prostu do Startup.d w odpowiedniej linijce. Skrypt nadpisuje stary kolor na nowy.
Cytat: Bogdan Zwei w 2015-03-17, 21:57Cytat: pawbuj w 2015-03-17, 21:34rozumiem, że tego skryptu nie inicjujemy poprzez FrameFunc. mi po kilku wypowiedzianych kwestiach wywala do pulpitu.Dajesz po prostu do Startup.d w odpowiedniej linijce. Skrypt nadpisuje stary kolor na nowy.Kolory są resetowane co nowe okno, więc najlepiej to zrobić Hookiem albo Triggerem/FrameFunctions.
Teraz przy lego wszystko lepiej inicjować z FF
W startupie : FF_Apply (ChangeConversationColor);
if (viewtext.color != -256)
co oznacza niby ten warunekKod: [Zaznacz]if (viewtext.color != -256)
if (viewtext.color != -256)
Kod: [Zaznacz] if (viewtext.color != -256) { viewtext.color = kolor czcionki, gdy postać się wypowiada }
if (viewtext.color != -256) { viewtext.color = kolor czcionki, gdy postać się wypowiada }
if (viewtext.color != -256) { viewtext.color = RGBAToZColor(255,255,255,255); //czerwony } else { viewtext.color = RGBAToZColor(255,255,255,255); //czerwony }; viewtext.colored = true;};[code]