Gothic 1 Nie da się zainstalować 4668 8

O temacie

Autor Halk_Hogan_PL

Zaczęty 13.11.2014 roku

Wyświetleń 4668

Odpowiedzi 8

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Witam.

Robiąc przerwę od modowania chciałem sobie zainstalować Gothica 1 i popykać (z Content Modem  :lol:), oryginała gdzieś zaposiałem chuj wie no i ściągnąłem pirata. Problem jest taki gdyż odpalam autorun czy setup to wyskakuje logo Piranhy i installshield który dochodzi do 99%, przez około minutę czekam a potem wszystko znika i nic się nie dzieje, proces setup.exe znika a zostaje jakiś _isdel.exe oraz _ins5576._mp.
Spoiler
Próbowałem zainstalować z 10 razy, wyłączyłem również antywirusa i nic, dalej lipa. Wie ktoś o co chodzi i jak to naprawić? Bo szczerze mówiąc to nieźle napaliłem się żeby troszkę pierdalnąć sobie w G1 jak w chuj dawno kiedyś. :D

Pozdro

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Najwidoczniej pobrałeś uszkodzoną wersje, spróbuj ściągnąć gothica z innej strony.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Wyjdź na dwór, spotkaj się ze znajomymi, wróć i zastanów się czy dalej chcesz marnować życie na gothiczka. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
ale on chce grac nie modować chyba ze to ta sama kategoria marnowania czasu na gothica :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio

chicken
RaveN Studio

Gothic 1 Nie da się zainstalować
#4 2014-11-14, 08:10(Ostatnia zmiana: 2014-11-14, 10:26)

ale on chce grac nie modować chyba ze to ta sama kategoria marnowania czasu na gothica :P
tak

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Z WoGa ściągnij

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Najwidoczniej pobrałeś uszkodzoną wersje, spróbuj ściągnąć gothica z innej strony.
Ściągnąłem inną wersję z innej strony i jest dokładnie to samo.

Wyjdź na dwór, spotkaj się ze znajomymi, wróć i zastanów się czy dalej chcesz marnować życie na gothiczka.
Chuj cię to obchodzi.

Z WoGa ściągnij
Gdzie jest na WoGu do ściągnięcia? (chodzi mi oczywiście o wersję PL, niemiecką czy inną to pierdolę, nigdy)

Panowie pomocy, MUSZĘ zagrać w legendarną jedyneczkę i przypomnieć stare czasy napierdalania. :)

MaGoth

MaGoth

Użytkownicy
WoG.ru Admin
posty129
Propsy205
  • Użytkownicy
  • WoG.ru Admin
Halk_Hogan_PL
You have installed TeamViewer?
Install it and send me your ID and password ..

|: WOG.de :|: WOG.en :|: WOG.ru :|: WOG.ro :|||: MAGIC-Team :|

|: WOR.de :|: WOR.en :|: WOR.ru :|: WOR.ro :|||: Piranha-Bytes :|

Дитетка ночи... погибель миров... светильник Теней... сокроет света покров... (Песнь MaGoth'a)

-=GOTHIC UND DIE FREUNDSCHAFT FÜR ALLE ZEITEN!=-

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Dobra rozwiązałem problem: zainstalowałem Gothica na innym PCie (na windzie XP zadziałało), po instalacji skopiowałem folder z Gothiciem na pena i potem na swojego PCta dałem i wszystko śmiga pięknie. Napierdalam z Content Modem i jak na razie jest kozacko. :D
Temat można zamknąć :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry