[G1] Content Mod 123779 243

O temacie

Autor

Zaczęty 8.11.2014 roku

Wyświetleń 123779

Odpowiedzi 243

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie można znaleźć gwoździe ? Znalazłem dwie sakiewki w starym obozie ale potrzebuje jeszcze 10 gwoździ. Szukałem po całej koloni i żaden handlarz ich nie ma.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Poszukaj w okolicach chaty Cavalorna :)

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi ten gust nie przypadł do gostu, gdyż jak dla mnie CM to gorsza wersja ER.  Moja ocena CM to 6/10.

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

gothic1210
  • Gość
Gorsza? Pod względem jakości CM jest o niebo wyżej niż Er 1.2. Jest po prostu mniejszą modyfikacją, ale na pewno nie gorszą. 

Wulfgar

Wulfgar

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się zmienić w tej modyfikacji, aby używała Freddy Textur Pack? Te użyte w modyfikacji w niektórych miejscach wyglądają jak rozpixelowane bloki z minecrafta! Jak dotąd nic nie przebiło Freddy, więc błagam was! Jak już zmieniacie wygląd gry to dajcie wybór graczowi!

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zawsze możesz zainstalować opcjonalnie :)

Wulfgar

Wulfgar

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam zainstalowane, ale domyślnie używa Tekstur z Moda,  a sam nie wiem, jak zrobić, żeby było odwrotnie!

gothic1210
  • Gość
Jest to opisane w pierwszym poście, jak i pliku pomocy. 
Jak dotąd nic nie przebiło Freddy, więc błagam was! Jak już zmieniacie wygląd gry to dajcie wybór graczowi!
!Nikt! Żadnego!!! !! Wyboru! Nikomu nie!! Zabrał ! !

Wulfgar

Wulfgar

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To wytłumacz mi, jak mam zrobić to, o czym pisałem? Jeśli się da to spoko, nie będę miał wtedy pretensji ;-D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Da się zmienić w tej modyfikacji, aby używała Freddy Textur Pack?

To są org textury gothica, a sama gra jest już stara  :facepalm:

gothic1210
  • Gość
To wytłumacz mi, jak mam zrobić to, o czym pisałem? Jeśli się da to spoko, nie będę miał wtedy pretensji ;-D

Rozwiązywanie problemów technicznych:
1. W razie wystąpienia migotania obiektów animowanych (ludzi i przeciwników) należy zapisać stan gry, oraz ją wyłączyć, po czym uruchomić ponownie. Jeżeli problem występuje dalej, upewnij się czy żadne aplikacje nie działają w tle (potwierdzone: Google Chrome, oraz Media Player mogą powodować ten problem!). Jeżeli mimo to problem nie ustąpił należy wejść w katalog gry Gothic, odnaleźć folder system, a w nim plik G1_ContentMod.ini. Plik otwórz notatnikiem i dokonaj zmiany w linijce:

vdf=CM_files.mod  CM_GraphicPatch.mod  CM_Worlds.mod  CM_Scripts.modna
vdf=CM_files.mod  CM_Worlds.mod  CM_Scripts.modSpowoduje to wyłączenie paczki tekstur modyfikacji.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 Co do modyfikacji za łatwa! Denerwuje mnie to,że miałem takie misje w których praktycznie nic nie robisz np. Baal Lukor ( Fajnie że go dodaliście, podoba mi się to ) ale idziemy z nim zabić wilki i nic nie musimy robić tak samo jak w przypadku tych rabusiów , kolejną rzeczą jest poziom trudności o którym, wspomniałem  na początku.
Trzeba zmienić poziom trudności w kolejnym patchu (o ile będzie) np. trening bronią  np. jednoręczna , bo w Gothic 1 normalnie nabijasz 3 poziomie i możesz  mieć Mistrza na 1H bądź w Łukach, bo kusze i 2H jak się nie mylę  można trenować później.Ja widziałbym tu sposób wbijania "%" na 1H,2H itd , ponieważ wtedy byłoby trudniej No i dla przykładu podam moje statystyki na chwilę obecna : Siła : 31 . Zręczność : 10 1H: Mistrz i nic więcej . Mam do tego spodnie kopacza i nie mam problemów z zabiciem potworów nawet dzików, które w MT były, a raczej są OP bo na małym poziomie ich nie zabijesz, a tu 2 hity i padają tak samo zębacze, orkowie myśliwi, wilki , czarne gobliny. TO jest to co mi się nie podoba, wszystko inne jest wręcz zajebiste : myśliwi to z obozem  Quentina (czy jak on tam ma ), i reszta misji, nowych lokacji.

Mam problem z Sarkofagami, nie wiem jak je otworzyć, ktoś pisał że z jakieś strony dobrej ja próbowałem i dupa. Proszę o jakieś wskazówki, z góry dziękuję. :)

Czytałem że podobno ta modyfikacja będzie połączona z innymi to jest bardzo dobry pomysł, i mam pytanie : Czy już coś z tym robicie czy dopiera planowanie ?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Do tego połączenia raczej nie dojdzie, bo osoby które to planowały opuściły team mający w planach spolszczyć moda z którym Content Mod miał zostać połączony.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Do tego połączenia raczej nie dojdzie, bo osoby które to planowały opuściły team mający w planach spolszczyć moda z którym Content Mod miał zostać połączony.

Dziękuję za info AhnBael  :)

Pomógłbym mi ktoś z sarkofagami , a raczej z tym 2 od ściany bo z pierwszym dałem rade )potka na siłe miecz i tablica).

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Ej gdzie znaleźć nowych szwaczy dla świstaka i gdzie znajdę gwoździe?

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Spoiler
Szwaczami dla Świstaka są znudzony myśliwy i jeden z kopaczy w obozie przed kopalnią. Co do geoździ, to znajdziesz je przy chacie Cavalorna i zawalonej wieży w SO.

gothic1210
  • Gość
Sarkofagi są zbugowane. Są złą strona ustawione. Trzeba włączyć kody i nacisnąć Caps Lock (tryb chodzenia), ustawić się przodem do sarkofagu i nacisnąć K żeby się wsunąć w ścianę i od jej strony otworzyć. Przed premierą ER do CM wyjdzie jeszcze update poprawiające tego buga, oraz buga nauki u Draxa, 

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hmm mówisz że sarkofagi są zbugowane ?  :hmmm: Cóż według mnie tylko jeden od ściany (na pewno wiesz który) ten pierwszy która ma miecz itd nie jest, otóż wystarczy się za nim stanąć , no i teraz ustawic sie w idealnym miejscu jeżeli chodzi o drugi to nie wiem, ale ja nie będę używał kodów chociaż korci mnie , ponieważ chcę itemki  :lol:
Może jednak jakoś da się to obejść.

JaNóż

JaNóż

Użytkownicy
posty30
  • Użytkownicy
Można tu zostać guru?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie można. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry