[G1] Content Mod 128872 243

O temacie

Autor

Zaczęty 8.11.2014 roku

Wyświetleń 128872

Odpowiedzi 243

Mayonezorro

Mayonezorro

Użytkownicy
Niewiedza jest błogosławieństwem.
posty85
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Niewiedza jest błogosławieństwem.
Drużyna Spolszczenia chce połączyć moją modyfikację z tłumaczoną przez nich "Ludzie z Górniczej Doliny + Golden Mod". Co myślicie o takim połączeniu? Wstępnie wyraziłem zgodę.

Jak najbardziej na tak, możliwość oderwania się od głównego wątku i porobienia zadań, eksploracja z tym związana to to czego tak bardzo mi brakowało w jedynce, a co było tylko częściowo wprowadzone w G2 (1 rozdział masa questów, a potem to zwykłe ochłapy). Dlatego dobrze by było, cały ten content równomiernie podzielić między rozdziałami - a przy takim połączeniu różnych modyfikacji będzie co dzielić. Aby tylko to wszystko było w miarę spójne fabularnie, a nie zadania wyrwane z kontekstu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Toż przeciez Ludzie z Gorniczej Doliny jak i Golden Mod wprowadzaja duzo zadan dla Quentina (popsutyych lub niezbyt fajnych fabularnie de fakto), tak jak i Twoje, tyle tylko, ze Twoje są o wiele lepsze.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

bak

bak

Użytkownicy
posty18
Propsy2
  • Użytkownicy
Drużyna Spolszczenia chce połączyć moją modyfikację z tłumaczoną przez nich "Ludzie z Górniczej Doliny + Golden Mod". Co myślicie o takim połączeniu? Wstępnie wyraziłem zgodę.
To bardzo dobry pomysł.

gothic1210
  • Gość
Wrzuciłem instalator wersji 1.01 na chomika http://chomikuj.pl/gotik1210/Gothic+Recovery+Team/Instaluj_ContentMod_1_01,4394933104.exe(executable)
Instalator zawiera całą modyfikację, w tym również patch 1.01. Nie trzeba pobierać osobno. Postaram się później wrzucić też na inny hosting.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
będzie planowany 1.02 lub coś w deseń patcha ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gothic1210
  • Gość
Modyfikacja jest pozbawiona błędów :D łatki już nie będą potrzebne :D Ale mam kilka drobnych pomysłów:
  • dodać pszczelarza i wykorzystać plastry miodu - ukryty przedmiot z G1
  • ulepszyć zadanie z morderstwami w Bractwie
  • Rada Najemników na czwartym rozdziale
  • Wolna Kopalnia od pierwszego rozdziału (dużo pracy, więc raczej nie)
  • nowe znajdki w świecie

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
wiesz mi chodzi o inna kwestia arto i blizna są ok ale ogólnie ta kwestia jest rozległa, gdyż jest więcej npc z imiennymi brońmy wiec ich tez pasuje pobłogosławić czasowo nieśmiertelnością do wybranych rozdziałów :P żeby to to nie było dostępnych broni z r5 już w r1 :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Mayonezorro

Mayonezorro

Użytkownicy
Niewiedza jest błogosławieństwem.
posty85
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Niewiedza jest błogosławieństwem.
Pszczelarz brzmi na pewno hm ciekawie :D. Mógłbyś jakoś zapełnić pustki w kolonii, jest wiele pustych jaskiń, obszarów. Przykładowo jacyś zbiegowie, jakiś szalony pustelnik coś właśnie w deseń obozu myśliwych. Bo jak się poczyści kolonie np w 1 i 2 rozdziale, to podróżowanie po niej staje się uciążliwie nudne. Kiedyś jak się grało to było okej, ale teraz gdy biegnę z Sekty do Starej Kopalni to zasypiam w drodze. :D

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mógłby ktoś wrzucić plik na inny hosting ??? a po za tym dzięki wielkie czekałem na to !!!

gothic1210
  • Gość
mógłby ktoś wrzucić plik na inny hosting ??? a po za tym dzięki wielkie czekałem na to !!!
Tutaj znajdziesz aktualne linki:
http://gothic-edycja-rozszerzona.cba.pl/showthread.php?tid=24&pid=254#pid254
Możesz pobrać modyfikację w wersji 1.0 i potem ją spatchować do wersji 1.01, albo pobrać instalator do wersji 1.01. Z nią nie będziesz musiał już nic robić. Azara przygotował własny skrypt instalacyjny. Link jest z mediafire. Mój instalator jest na chomikuj, ale będzie także na ModDB i Mediafire.

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dzięki wielkie już ściągam mam takie małe pytanko jeszcze jest jakaś solucja do tego albo cuś ?? :D i czy jeśli dołączę do starego obozu do do obozu Quentina nie będę mógł wejść/robić zadań  ??? 

gothic1210
  • Gość
Tak, jak dołączysz do Starego Obozu to nie możesz robić zadań u Szkodników z kryjówki Quentina, bo to są wrogowie. Napadają na konwoje. 

Arthas19

Arthas19

Użytkownicy
posty31
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Mam pytanie w związku z nauką wycinania sadła kretoszczurów u Draxa, mimo że nauczyłem się tą umiejętności to w dzienniku mam wpis jakoby bym nauczył się wyciągania pazurów a po zabici kretoszczura jest w nim tylko mięso. Jest to bug czy ta umiejętności jest niepotrzebna.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Bug.
A przynajmniej tak mi się wydaje.
Miałem identyczny problem.

gothic1210
  • Gość
Hmm. Zapomniałem o tym. Poprawi się i wyda może w jakimś patchu. Teraz z cały czas poświęcam na ER 1.4. 

Koniak

Koniak

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy po instalacji patcha 1.01 będą działać zapisy z 1.0?
Podczas handlu bryłki rudy dodają się bardzo wolnie, to jakiś bug czy ,można je dodawać szybciej?

OS: W7 HomePremium 64bit; CPU:Amd fx-4130 3.8GHz;GPU:Gigabyte Radeon r7 260x 2gb; MOTHERBOARD:MSI 760g-p43; RAM:2x4GB GoodRam1333MHz; HDD:500GB WB; PSU:Thermaltake LP500W

gothic1210
  • Gość
System Pack to zmienia. Jest kombinacja klawiszy, która pozwala szybciej przerzucać. Chyba trzeba Shift trzymać. 

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Mam takie pytanie. Która z gildii podstawowych została najbardziej rozbudowana? W sensie, gdzie jest najwięcej questów?

Koniak

Koniak

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z misją antidotum dla Clawa, daje mu antidonum i nic się nie dzieje, brak hud itp.

OS: W7 HomePremium 64bit; CPU:Amd fx-4130 3.8GHz;GPU:Gigabyte Radeon r7 260x 2gb; MOTHERBOARD:MSI 760g-p43; RAM:2x4GB GoodRam1333MHz; HDD:500GB WB; PSU:Thermaltake LP500W

gothic1210
  • Gość
Mam problem z misją antidotum dla Clawa, daje mu antidonum i nic się nie dzieje, brak hud itp.
Dajesz mu antidotum, on je pije i jest koniec questa. Może bug gry? Jeszcze raz spróbuj.
Mam takie pytanie. Która z gildii podstawowych została najbardziej rozbudowana? W sensie, gdzie jest najwięcej questów?
Najemnik.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry