Life is Feudal! - Połączenie Mount&Blade'a oraz Rusta! Minecraft z grafiką! 8726 30

O temacie

Autor Werewolf

Zaczęty 21.09.2014 roku

Wyświetleń 8726

Odpowiedzi 30

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=22601

Gra z gatunku MMORPG, wyprodukowana przez niezależne, rosyjskie studio deweloperskie Bitbox. Akcja toczy się w epoce średniowiecza, a gracze wcielają się w role ludzi, którzy starają się przetrwać w pełnym zagrożeń świecie. Rozgrywka skupia się na przekształcaniu terenu, pozyskiwaniu surowców, produkcji przedmiotów, wznoszeniu budynków i walce z przeciwnikami.
Akcja gry toczy się w niewielkim, średniowiecznym królestwie o powierzchni około 450 kilometrów kwadratowych. Na jego terenie znajdują się m.in. złoża cennych surowców, lasy oraz siedliska zwierząt. Bohater kreowany przez gracza musi zapewnić sobie przetrwanie w niegościnnym otoczeniu, zbudować schronienie, obronić się przed drapieżnikami i napastnikami, wyprodukować narzędzia pracy itd.
Rozgrywka nie posiada wyraźnie zarysowanej fabuły i związanych z nią zadań, cechuje się także pełną swobodą w eksplorowaniu rozległych lokacji. Zabawa skupia się na przekształcaniu terenu (m.in. drążenie tuneli, kopanie dołów, usypywanie wzniesień), pozyskiwaniu surowców, wznoszeniu zabudowań, produkcji przedmiotów i walce z przeciwnikami.
Postać bohatera można rozwijać w oparciu o drzewko 25 umiejętności rzemieślniczych i tyle samo związanych z walką. Ich uzupełnienie stanowią umiejętności poboczne - po 5 dla rzemiosła i wojaczki. Mechanika pojedynków wykorzystuje zaawansowany silnik fizyki. Brak systemu celowania sprawia, że gracz kontrolujący postać musi samodzielnie wyprowadzać ciosy i unikać ataków przeciwnika. Jedynym ułatwieniem jest możliwość zmiany perspektywy pomiędzy widokiem pierwszo- (FPP) i trzecioosobowym (TPP).
Trójwymiarowa oprawa graficzna Life is Feudal wyraźnie odstaje od konkurencyjnych gier i wskazuje na niskobudżetowy charakter produkcji. Twórcy zadbali jednak o takie detale jak cykl dnia i nocy oraz zmieniające się warunki pogodowe.
Uwaga: gra dystrybuowana jest w oparciu o model biznesowy free-to-play. Oznacza to, że w Life is Feudal zagrać można za darmo, jednak niektóre opcje, przedmioty i udogodnienia mogą wymagać uiszczenia opłaty.

https://www.youtube.com/watch?v=y70CfH_1y0U

Zapowiada sie nieziemsko.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hahah rzeczywiscie, wymagania wziete z kosmosu :lol2: To chyba wymagania GTA V z najbardziej podrasowanymi modam ENB series :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

gothic1210
  • Gość
To chyba wymagania GTA V z najbardziej podrasowanymi modam ENB series
Nie. GTA V na pewno będzie wymagać do max detali czegoś więcej niż GTX 650. Kompletnie nie rozumiem co tu jest takiego śmiesznego...

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Core i7 3.5 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 650 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows 7(SP1)/8

Ja pierdolę :F Optymalizacja to dla nich pojęcie obce?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
[img width=16,height=16]http://themodders.org/Themes/Inferno/images/icons/assist.gif[/img]This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1280x800.
[img width=750,height=468]http://images9.gry-online.pl/galeria/galeria_duze3/517591723.jpg[/img]

Core i7 3.5 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 650 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows 7(SP1)/8

Ja pierdolę Optymalizacja to dla nich pojęcie obce?
Nie, optymalizacja jest dobra. Po prostu ktos pojebany pisal te wymagania, bo one takie nie są.

KOMPUTER:
Spoiler

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Wymagania nie są kosmiczne. Dziś granie w komputer jest bardzo popularną rozrywką, coraz częściej niestety wśród dzieci i gimbusów. Ta gra także jest do nich skierowana i do ich najnowszych komputerów, które dostali na komunię. Pod tym względem to się dobrze sprzeda. Przecież tak samo było z Minecraftem, TF2 itd. (choć jest F2P to obniżenie poziomu wśród graczy jest aż nadto widoczne)

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wymagania nie są kosmiczne. Dziś granie w komputer jest bardzo popularną rozrywką, coraz częściej niestety wśród dzieci i gimbusów. Ta gra także jest do nich skierowana i do ich najnowszych komputerów, które dostali na komunię. Pod tym względem to się dobrze sprzeda. Przecież tak samo było z Minecraftem, TF2 itd. (choć jest F2P to obniżenie poziomu wśród graczy jest aż nadto widoczne)

:facepalm:

Są kosmiczne, gdyż ta gra nie ma takiej grafiki i nie ma TAKICH wymagań. Admin na oficjalnym forum gry napisal:

Hello. There is no full OpenGL support yet, so no Linux or Mac, sorry. But we plan to have it sometime later during later stages of development.
As about other specs - we had no real tests so far, but we're making it possible, that our game with ugly graphics settings could run on the modest PCs. Something like DualCore CPU, 2-4 Gb RAM, relatively old Video card on DirectX 9 on Windows Vista/7.

Czyli moj procesor smialo bedzie git, a nie kurwa jakies Core i7 3.5 GHz

KOMPUTER:
Spoiler

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Czekam na oficjalne wymagania. Jeśli mój komputer da radę, zagram. Może do tego czasu załatwię sobie Intel Core 2 Duo E8600 (3,3 GHz) :D

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

:facepalm:

Są kosmiczne, gdyż ta gra nie ma takiej grafiki i nie ma TAKICH wymagań. Admin na oficjalnym forum gry napisal:

Hello. There is no full OpenGL support yet, so no Linux or Mac, sorry. But we plan to have it sometime later during later stages of development.
As about other specs - we had no real tests so far, but we're making it possible, that our game with ugly graphics settings could run on the modest PCs. Something like DualCore CPU, 2-4 Gb RAM, relatively old Video card on DirectX 9 on Windows Vista/7.

Czyli moj procesor smialo bedzie git, a nie kurwa jakies Core i7 3.5 GHz

Mój komputer jest sprzed dwóch lat, niemodyfikowany i ma identyczne parametry jak te podane na GOL (no dobra, mam 3.4 GHz). Ja oceniam przez ten pryzmat; parametry takie jak te dziś nie są jakimiś wziętymi z kosmosu. Dziś są komputery zdolne wyciągnąć Crysisa 3 na najwyższej rozdzielczości, max detalach i z modami i nie jest to żadna niespodzianka.
Choć gierka z pewnością ciekawa i pewnie sobie w nią zagram. Mam tylko nadzieję, że autorzy nie będą zrobią że kosztem przeniesienia i zoptymalizowania gry na konsole wprowadzą jakieś makabryczne ograniczenia w silniku (vide Bethesda i jej limit używania 3 GB RAM w grze).

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Że takie wymagania istnieją - oczywiscie, ja o tym wiem. Nie są kosmiczne, ale to juz górna półka. Ale ta gra NIE MA takich wymagan, jakie opisane na gry-online.

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
To wy nie wiece ze gry online podaja zawsze wymagania jakie trzeba spelnic aby gra smigała na ultra w 60 fps, dla nich to sa minimalne, GO zawsze tak podaje :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
:lol2: Tizgar, ale zeby spelnic ultra hd w 60fps w tej grze to nie trzeba miec takiego kompa jak tam opisali :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tego nie wiem i niema jak tego sprawdzić, ale wiem żeby im ogólnie nie ufać w wymaganiach, chociaż o dziwo podawane przez nich wymogi w większości przypadku sprawdzają się jako istotnie realne wymagania na ultra hd w 60 fps

Gdyby ta gra była testowana na PC labie to wtedy znałbym minimalne wymagania

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Wystarczy jeden dzień pograć w Mount&Blade, żeby powiedzieć "Jaka ta grafika w 'Life is Feudal!' jest piękna!".

Serio. Dziś grałem w Dzikie Pola...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co najlepsze - na gry online jest napisane, że to FreeToPlay, w ich FAQ też, a gra kosztuje 120zł xD

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
I to jest racja, Diablo 3 tez jest F2p w ich znaczeniu.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
World of Warcraft jest w ogóle perełką w tym modelu. Płacisz abonament za możliwość gry, ale zawsze możesz sobie dopomóc mikrotransakcjami - czy to kupując postać na max levelu, czy wierzchowca, czy jakiś hełm za 15$ (yup). 
Pamiętacie czasy, kiedy kupowało się grę tylko raz?

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Pamiętacie czasy, kiedy kupowało się grę tylko raz?
Ja pamiętam nawet jak się wcale nie kupowało :lol2:.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry