[G½] Gothic DirectX 11 #1 620456 989

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 4.09.2014 roku

Wyświetleń 620456

Odpowiedzi 989

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Witam wgrałem d11 do The Returning i w Świątyni Śniącego wywala mi tekstury
Da rade to naprawić ?
Podałem ci prosta odpowiedz jak naprawić wywalone textury. Jest to znana rzecz ze kombinacja Dx11 i Returning powoduje problemy, miedzi innymi czarne ekrany. A wiec dla twojego problemu jest to raczej jedyna solucja.

Edit: Nie będę posądzał go wedle rok starych postów. Ale raczej się nie zmienił. Przeczyściłem od postów nie na temat.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe

Pawlak673

[G½] Gothic DirectX 11
#941 2015-08-14, 01:58(Ostatnia zmiana: 2015-08-14, 02:06)
Podałem ci prosta odpowiedz jak naprawić wywalone textury.

Nie, zaproponowałeś mi żebym wywalił dx11, a nie jak go naprawić .

Edit: Nie będę posądzał go wedle rok starych postów. Ale raczej się nie zmienił. Przeczyściłem od postów nie na temat.

Oceniasz ludzi względem forum ? Interesujące

Wracając do tematu i by nie robić spamu nie pozostaje mi nic innego jak poczekać, może za jakiś czas będzie w pełni działał ze wszystkimi (lub większości) modami . Dzięki wszystkim

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Podałem ci prosta odpowiedz jak naprawić wywalone textury.

Nie, zaproponowałeś mi żebym wywalił dx11, a nie jak go naprawić .

Oceniasz ludzi względem forum ? Interesujące

Wracając do tematu i by nie robić spamu nie pozostaje mi nic innego jak poczekać, może za jakiś czas będzie w pełni działał ze wszystkimi (lub większości) modami . Dzięki wszystkim

Napisz na forum woga o tym błędzie i wrzuć tam screena, szybciej tam ci ktoś pomoże(sam twórca np to naprawi) niż tutaj ktoś.....

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Yulen

Yulen

Użytkownicy
posty5
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
W moim przypadku wyłączenie SMAA w opcjach dx11 całkowicie załatwiało sprawę zanikających tekstur.

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam!
Zainstalowałem:
1. Gothic 2 Noc Kruka Złota Edycja
2. gothic2_fix-2.6.0.0-rev2
3. gothic2_playerkit-2.6f
4. g2notr-systempack-1.1
5. GD3D11-X17_1

I wywala mi błąd 0xc000007b, nie mogę włączyć gry. Próbowałem i z system packiem i bez system packa, i zawsze to samo. Karta napewno obsługuje DX11. (GTX 460) Instalowałem i odinstalowywałem wszystkie wersje (chyba) MSVC++ i nie ważne ile ich mam i które mam, nic to nie daje.
Dodam, że z ciekawości zainstalowałem na netbuku i tam taka instalacja chodzi. Z tym, że na netbuku mam kartę ATI Radeon, a na PC nVidia GeForce... Myślicie, że to wina sterowników od grafy?
Co robić?
Mam podobny problem. Po zainstalowaniu https://www.microsoft.com/pl-pl/download/confirmation.aspx?id=48145 wołało jeszcze http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?msvcp140 oraz http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?vcruntime140. Uruchomiłem nawet grę, ale po włączeniu nowej gry wywala do pulpitu, bo przepełnia się sterta. Napisane jest jeszcze, że moja wersja jest niezgodna, nawet po zainstalowaniu PakietuSystemowego.
Dodam, że wcześniej zainstalowałem do G1. Nie było żadnych problemów. Gra się uruchomiła i działa prawie poprawnie, nie widać pasków kinowych z CZ, więc odpada granie. Więc bardzo dziwna sprawa. :P

Jakiś czas temu znalazłem rozwiązanie. Mianowicie przekopiowałem całą instalkę z netbooka, która działała spoko na pendrajwa i z pendrajwa na PC. O dziwo to zadziałało. Naprawdę stary, nie wiem co tu się odpierdala, ale póki co chodzi ładnie i nie ma jakiś większych problemów oprócz tego z ikonkami w ekwipunku, ale to da się trochę zniwelować carnagepatchem :>
Zainstaluj na innym kompie, wgraj to wszystko co chcesz i przekopiuj cały folder na swojego kompa. ;>

Pozdrawiam

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Susdam

[G½] Gothic DirectX 11
#945 2015-08-19, 19:43(Ostatnia zmiana: 2015-08-19, 20:14)
Cześć, mam problem z fps na dx11, myślę że zainstalowałem wszystko tak jak trzeba może to mój komputer? Co sądzicie?

Spoiler

// poprawiłem linki

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Czy przypadkiem ktos wczesniej nie wspominal, że pod AMD Gothic DX11 chujowo dziala?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ja mam AMD i żadnych problemów nie mam, pozdro.

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Masz starego jak świat GCN'a (do tego po prostu słabą kartę, nie wiem dokładnie która to z serii R7, nie byłeś łaskaw powiedzieć, ale najmocniejsza R7 265 jest słabsza od gtx'a 660'tki w Crysisie 3, a co dopiero w tym modzie, gdzie jest masa teselacji), gdzie tesselacja chodzi wyjątkowo chujowo (jak we wszystkich poprzednich radeonach). Nowsze wersje tej architektury działają lepiej, ale ciągle szału nie robią.
Wyłącz teselację w opcjach. Jak za mało, to suwaczki w dół. Rozdzielczość cieni bym dał na maksa, ale to sam zobaczysz.

gothic1210
  • Gość
@Susdam Wyłącz synchronizację pionową. 

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja mam pytanie z nieco innej beczki - nie macie przypadkiem problemów z wczytywaniem na Reshade SweetFX? Bo u mnie jest tak, że pierwszy loading po uruchomieniu gry - spoko. Loading po pierwszej śmierci - ok. Loading po drugim zgonie - Access Violation :(
I tak zawsze, w nieskończoność, do usrania. Aż musiałem zrezygnować ze sweetFX, żeby móc normalnie grać :/

maciex333

maciex333

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy

maciex333

[G½] Gothic DirectX 11
#951 2015-08-23, 14:58(Ostatnia zmiana: 2015-08-23, 15:48)
Mam zainstalowane:
gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe
Gothic2_PlayerKit-2.6f.exe
g2notr-systempack-1.1.exe
L'Hiver PL
D3D11

W obszarze, który pomalowałem na czerwono gra mi się zawiesza.
Dlatego nie mam jak pomóc Diegowi, ani nie wiem, czy tak samo zawieszać się będzie w lodowej krainie, co uniemożliwi mi przejście gry.
Miał albo ma ktoś taki problem?

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Radze chwilowo wyłączyć Dx11, które jest ciągle niestabilne a potem włączyć s powrotem jak pójdziesz na inny obszar mapy :) . 
Wystarczy zmienić nazwę pliku Gothic\System\ddraw.dll na cokolwiek innego.

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej. Mam problem, bo cały czas coś i nie mogę pograć z DX11 :'(
Zaczęło się tak: Podczas ładowania gry zatrzymuje się przy końcu wczytywania. Słychać już muzykę z gry, ale jest ekran wczytywania. Kombinowałem trochę, ale stwierdziłem, że zajmę się tym po reinstalacji windowsa, bo taki miałem zamiar. Mam już czystego windowsa 7 ultimate x64. Dalej ten sam problem :/ Zainstalowałem Microsoft Visual C++ 2005,2008,2010,2012,2013 i 2015 w wersjach x86 i x64. Zaktualizowałem DX11. Zainstalowałem Service Pack'a 1 do Windowsa. Zrobiłem reinstall .NET Framewoork. Skanowałem różnymi programami rejestr i szukałem brakujących plików .dll. Dalej to samo :(
Instalowałem tak:
1. Gothic 2NK
2. Gothic 2.6 (fx)
3. Player Kit
4. System Pack
5. DX11 17.1 - próbowałem ręcznie i instalką, to samo cały czas.
Pomóżcie ;c

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A jaki masz sprzęt ? Jakieś inne nakładki odpalone w tle ?

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

TheKarrypto!

[G½] Gothic DirectX 11
#955 2015-08-30, 14:06(Ostatnia zmiana: 2015-08-30, 14:29)
AMD Phenom II X4 965 3,4GHz
8 GB RAM
Gigabyte Radeon HD 7770 1GB OC.

Post połączony: 2015-08-30, 14:17
Historii ciąg dalszy...
W tle wszystko wyłączyłem, nawet antywirusa. Próbowałem zainstalować starczą wersję (X15), ale dalej to samo. Przy uruchamianiu gothica wyskoczył jakiś komunikat dotyczący normalmapów, był jakiś link. Wpisałem go i pobrało mi "replacements_dds". Wrzuciłem to do folderu replacements i dalej to samo.

Post połączony: 2015-08-30, 14:20
PS Na razie próbuję na normalmapach oryginalnych, nie do vurts'a/ L'hivera.

Post połączony: 2015-08-30, 14:25
Teraz mi wyskakuje przy odpalaniu Gothica komunikat o treści:
Something has changed...
 Normalmaps are now handled differently. They are now stored in GD3D11/Textures/replacements/Normalmaps_MODNAME and will automatically be downloaded from uor servers in the game.

The old normalmaps will be moved to the new location. You should gowever go and delete everything in the replacements-folder if you have installed normalmaps for any Mod (Like L'Hiver) and let GD3D11 download them again for you.

Post połączony: 2015-08-30, 14:29
Po kliknięciu OK wyskoczyło CMD, coś tam szybko przeleciało i włączył się Gothic. Dalej to samo, zatrzymuje się przy końcu wczytywania :v

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Hmmmm słyszałem plotki że ten mod ma być połączont z the returning 2.0 prawda to ?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O to zapytam o moje problemy. Tesalacja sprawia że nie które drzewa i kamienie wyglądają jak pokryte rogowymi łuskami takie małe kolce gęsto usiane. Czasami znika npc, bohater lub potwór. Po prostu staje się niewidzialny i pomaga tylko wczytaj albo rozpoczęcie dialogu, Dodam że znika tylko sam widzialny model, jeśli npc coś je to żarcie nie znika i wisi w powietrzu. Mój Komputer nie jest najnowszy ale grając w mody i zwykłego gothica gra chodzi płynnie oprócz miejsc z żółtawym światłem, zaczyna wtedy klatkować np. wnętrze domu lobarta. To normalnie występujące problemy ?

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A mi nikt nie wie jak pomóc ? ;v

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Uprawnienia admina, zgodność z XP SP3, wywal wszystkie normal mapy, wszystko związane z DX11 i wgraj DX11 jeszcze raz. Normal map nie pobierasz, pobiorą się same, automatycznie.
Włączenie DSR w panelu NVidii robiło jakieś problemy z Gothiciem, spróbuj wyłączyć analogiczną funkcję w swoim sterowniku.
Zaktualizuj sterownik?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry