Kingdom Come: Deliverance 34506 87

O temacie

Autor theblues

Zaczęty 9.07.2014 roku

Wyświetleń 34506

Odpowiedzi 87

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zakupię zapewne i przysiąde w trakcie wakacji, wcześniej kiepsko z czasem a wciąż ogrywam dwa inne, świetne i wielkie tytuły.
Ale nada się jaram, kibicowałem temu projektowi od pierwszej zapowiedzi na GOLu jakieś 3 lata temu, śledziłem każdy news, każdy dziennik deweloperski. Nie była to może aż taka przygoda jak w przypadku oczekiwania na W3 (nie ma i nie będzie lepszej kampanii i budowania hypu), ale mam nadzieje, że było warto tyle czekać :D

Gry Rockstara też budują hype :P

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No niby umieją, ale cóż...sam wiesz najlepiej jak wielki był mój poziom ekscytacji na W3 :P Dla mnie nigdy już nie będzie takiej kampanii, choć tu dużo zależy od rodzaju samej gry, sympatii do serii/materiału źródłowego.

Na pewno Bethesda może się od nich wszystkich uczyć.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Optymalizacja jest ok akurat. Na GTX 760 przy wysokich detalach i FullHD wyciągam jakieś 30-40 fps, więc to chyba nie jest źle.
Nie powiedział bym, optymalizacja to jakaś kpina, na wysokich/ultra FullHD 50-60fps ciśnie GTXa 980Ti praktycznie w 100% grzejąc go niemiłosiernie, żeby zejść do optymalnej temperatury to muszę grać na niskich/średnich przy użyciu 60-70% mocy, dla przykładu AC: Origins praktycznie na ultra w 60fps wytwarza dużo mniejsze ciepło GPU niż na średnich w KC:D. Do tego ekrany ładowania to też jakieś nieporozumienie, żeby porozmawiać z jakimś NPC to muszę czekać kilka sekund aż się załaduje dialog. Pierdolę takie granie, dopóki nie poprawią tej tragicznej optymalizacji to ja nawet tego gówna nie tykam i innym też nie polecam, chyba, że lubicie smażyć sprzęt. :pokerface:
A grafika jako tako też dupy nie urywa, niektóre tekstury są tragicznej jakości.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Paradoxal

Kingdom Come: Deliverance
#63 2018-02-14, 20:37(Ostatnia zmiana: 2018-02-15, 20:15)
A grafika jako tako też dupy nie urywa, niektóre tekstury są tragicznej jakości.

A tak na serio to nie wiem co sie tak spinasz. Gra ma dostać podobno mocarnego patcha, obecnie pod względem technicznym ssie pałsona bo jest sporo bugów ale jestem przekonany o tym że to naprawią. Prawda jest taka że pomimo tych mankamentów gra jest (podobno- bo sam nie grałem) bardzo dobra i zbiera całkiem dobre noty od recenzentów. A tak nawiasem mówiąc to opinia ze strony piractwa nie jest brana pod uwagę :lol2:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Rozstrzał recenzji jest od 4-9 wiec dobrych to nie zbiera.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Metascore
76

Generally favorable reviews based on 16 Critics

User Score
8.2

Generally favorable reviewsbased on 442 Ratings

Ta szczelajom jak pod stalingradem. Zresztą to 4 dał portal dla casuali mający naprawde bardzo dużo wspólnego z dobrymi recenzjami. A prawie 90% ocen wacha sie pomiędzy 70-90 więc nie pitol że słabe zbiera.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Póki co czytając recenzje widze sporo narzekań, ale znacznie więcej pochwał, przechodzących płynnie w zachwyt. Głównie dlatego, że czytałem/słuchałem opinii których oczekiwania KCD spełnił w 100%

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

xD

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

xD

Kingdom Come: Deliverance - Reworked MOD.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Póki co czytając recenzje widze sporo narzekań, ale znacznie więcej pochwał, przechodzących płynnie w zachwyt. Głównie dlatego, że czytałem/słuchałem opinii których oczekiwania KCD spełnił w 100%

Bo od początku było mówione, że ta gra nie będzie dla każdego. Ktoś kto kupił tę grę z przeświadczeniem, że to będzie typowy rpg, tylko z wybajerowaną walką, w chuj się zdziwi. A potem napisze recenzję, że hurr durr gra za trudna, bo kupiłem w ciemno spodziewając się TESa.

Jedynie system zapisu gry jest trochę przesadzony i ten sznaps powinien być tańszy jednak. ~70 groszy to nie tak mało w tej grze.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Na save to już są mody które to usuwają widać pomysł tak nie trafiony ze w parę godzin mod powstał, chociaż wróć gra ma mega nacisk na realizm wiec  z tej strony ma to sens ale nie dla graczy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Wiem o tym i sam zainstalowałem, przynajmniej na razie będę korzystał dopóki nie zaznajomię się ze strzelaniem z łuku na przykład
Btw otwieranie zamków nie jest wbrew pozorom takie trudne. Trzeba sobie wyrobić koordynację mocno

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Skończyłem właśnie główny wątek. Historia niby mało obiecująca na początku, ale niesztampowo się rozwija, a postacie są bardzo dobrze napisane. Zakończenie pozostawia furtkę dla dodatków fabularnych, na jakie mam osobiście nadzieję, bo końcówka to ogromny cliffhanger.
Co do optymalizacji to punkt dla panów wyżej jednak - gra ma totalnie spierdolony mipmapping, tekstury i modele nagminnie doczytywały się przed moimi oczami. Działo się to tak często, że przestało w pewnym momencie kłuć w oczy xD
Na szczęście w grze jest co robić w międzyczasie, więc patrzę w przyszłość z nadzieją na jakieś dodatki fabularne.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Wątpie w dodatki fabularne, Warhorse zapowiedzieli, że tona poczatek serii i będzie druga odsłona. A ze gra sie chyba sprzeda i ma dobre/bardzo dobre recki powinniśmy sie spokojnie sequela doczekać.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
No nic, w takim razie mam nadzieję na działanie sceny modderskiej, która już i tak sporo robi, przykładowo jest już mod przywracający halabardy i piki jako pełnoprawne bronie. Oby nie spierdolili kwestii z narzędziami jak Redzi przy Wiedźminach.
Spoiler
Do tego jakoś nie widzi mi się do końca gry mieć rozjebany i opustoszały Talmberk xD miałem też nadzieję na powrót do Skalicy

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Myślę, ze oni akurat to ogarna ;) Redzi mieli gigantyczna wpadke z tym REDkitem i sadze ze Czesi tego nie powtórzą.

A drugiej czesci spodziewałbym sie w maks 2 lata bo coz...maja mechaniki, teraz pewnie je po prostu rozwina i wrzuca w nowy świat. Nie spodziewałbym sie nic gameplayowo szczegolnie innego od jedynki.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Zucklov
A jak przy większych bitwach? bo na to narzekają wszyscy ze klatki to lecą w dol jak skurwysyn, gra wtedy jest niemal na granicy grywalności podobno.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Bez przesady. Same bitwy są ok, raczej loading screeny przed nimi to katorga.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bitwy? Faktycznie są na reklamowaną skalę?
https://www.youtube.com/watch?v=ZOkd-Lmmcb4

1:50

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ten trailer jest sprzed 3 lat, nie ma tam nawet wśród dowódców znajomych postaci, więc podchodziłbym do tego z przymrużeniem oka xd ale faktycznie są w grze razem 3 duże bitwy i fajnie to wyszło.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry