Problemy z instalacją 12114 40

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 11.05.2014 roku

Wyświetleń 12114

Odpowiedzi 40

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Scenarzysta
posty746
Propsy1040
Nagrody
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Scenarzysta
Jeśli macie jakieś problemy z instalacją tutaj można szukać pomocy :)

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5492
Propsy2409
ProfesjaTester
  • Moderator
  • online
  • Dark Sun
Zainstalowałem wszystko jak trzeba, ale gdy ładuje grę z dubbingiem to pojawia się błąd vdfs i tyle z grania. Sam mod bez dubbingu działa. 
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



polskilajt

polskilajt

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam dokładnie taki sam problem, próbowałem w trybie zgodności, nie pomogło. Podmieniałem też ten pliczek vdfs32g ale to też nie pomogło. Gdy odinstalowałem dubbing wszystko śmiga tak jak przed instalacją.
 

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1495
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
jakiś linuksiarz instalował już pod winem? działa?
 
makin' bacon

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5492
Propsy2409
ProfesjaTester
  • Moderator
  • online
  • Dark Sun

Simen
Moderator

Problemy z instalacją
#4 2014-05-11, 12:15(Ostatnia zmiana: 2014-05-11, 12:27)
Wybacz, ale nie zrozumiałem trochę Twojego slangu. Możesz jaśniej? xd
EDIT: Dobra, czaję. xD Myślałem, że to do mnie wiadomość, ale nie xd.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



Trivv

Trivv

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy chce odpalić ZłoteWrota-1.0 wszystko się nagle ścina bez żadnego komunikatu, jakieś rady co zrobić?

Musze wtedy resetować komputer bo nic sie nie da zrobić
 

Seinnt47

Seinnt47

Tester Złotych Wrót
posty4
ProfesjaReżyser
  • Tester Złotych Wrót
Ja mam Access Violation po naciśnięciu nowa gra i pasku ładowania xD
 

ModziarzPL

ModziarzPL

Użytkownicy
posty35
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

ModziarzPL

Problemy z instalacją
#7 2014-05-11, 15:47(Ostatnia zmiana: 2014-05-11, 15:52)
Ja mam problem z dubbingiem. Mianowicie bez niego gra się włącza, a z nim mam błąd vdfs'em. Bardzo proszę o pomoc bo chciałem zagrać z dubbingiem.
 

Idehowen

Idehowen

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to dobry temat nie mam czasu szukać innego.
Mam mały problem.Instalowałem już gothic 2 noc kruka ze sto razy ale teraz po zainstalowaniu gothica 2  nie chce mi noc kruka
zainstalować.Może mi ktoś podać strony z których pobiorę gothic 2 noc
kruka oraz dokładnie jak to zainstalować bo już nie wytrzymuje
Nie wiem co jest nie tak , jak ktoś ma czas to proszę niech mi opisze krok
po kroku , także instalacje złotych wrót ale to nie jest tak potrzebne jakoś z tym już dam rade ,  chce zagrać w tego moda ale wiadomo bez nocy kruka nie można  ;)
Instalowałem dziś z tych stron co ostatnio , ale tym razem nie udaje się.
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5492
Propsy2409
ProfesjaTester
  • Moderator
  • online
  • Dark Sun
To może kupisz grę? 10 złotych kosztuje...
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



ModziarzPL

ModziarzPL

Użytkownicy
posty35
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dosłownie może nawet mniej. 
PS, Gothicman masz ten sam problem co ja tak?
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5492
Propsy2409
ProfesjaTester
  • Moderator
  • online
  • Dark Sun
Taaa, dałem nawet screena w innym temacie, ale tutaj też dam: http://zapodaj.net/a4bc40a2dc275.jpg.html
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



ModziarzPL

ModziarzPL

Użytkownicy
posty35
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

ModziarzPL

Problemy z instalacją
#12 2014-05-11, 16:04(Ostatnia zmiana: 2014-05-11, 16:11)
No to samo, jak przed czyszczeniem miałem Velaye to to samo miałem.

Edit1:
Może ktoś zna odpowiedź na nasze pytanie co z tym (nie powiem jakim) vdfs'em zrobić?
 

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam problem z  vdfs'em odpalam jako admin ładuje sie z ok min i ch*j mam jeszcze zainstalowanego globala czy reinstal coś da?
 
Jebać pierdoloną schizofremie :P

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty215
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuj może na czyściutko zainstalowanego Gothiczka 2  NK wgrać moda i dubbing...
 
LET'S ROCK!

rads617

rads617

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu i kliknięciu nowa gra nie działa gra. Błąd acces Violation.
Pomocy!
 

Garret

Garret

Użytkownicy
posty143
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam to samo cl rads617
Edit - teraz się zorientowałem, że pobrałem sam dubbing  :facepalm: myśląc, że "całość" oznacza całego mdoa wraz z dubbingiem :D
Poprawię i dam znać czy działa
 

rads617

rads617

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

rads617

Problemy z instalacją
#17 2014-05-11, 20:28(Ostatnia zmiana: 2014-05-14, 16:53)
Może ktoś mądry nam pomoże :D

Edit - ja mam i grę i dubbing ...
 

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Z tym vdfs'em to już sobie poradziłem :lol2:
Wystarczy odinstalować gothica z modami i zainstalować czystego nie na C bo maże łapać crashe.
Nie instalujemy gothic starter.
Podczas instalacji moda klikamy 1 i 3 kropke druga ze starterem pozostaje nieodznaczona, instalujemy dub i naparzamy cały dzień:D
Jak pomogłem daj propsa.
 
Jebać pierdoloną schizofremie :P

rads617

rads617

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poradziłem dziś z tym sobie!
okazało się że DEP blokował!
oto jak dodać  np. gothic.exe do wyjątków
Jak dodać wyjątek do DEP
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5492
Propsy2409
ProfesjaTester
  • Moderator
  • online
  • Dark Sun
Niestety u mnie obydwa sposoby dalej nic nie dają... Czy Złote Wrota Team może stworzyć jedną instalke z modem i dubbingiem? Podejrzewam, że rozwiązałoby to moje problemy....
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



Freshu

Freshu

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,pobrałem mod,dubbing i patch z strony twórców moda,i wszystko ładnie zainstalowałem,i chce włączyć grę za pomocą gothic startera,odpalam złote wrota i włącza mi się gothic 2 noc kruka.
Gra rozpoczyna się jakby po przejściu przez portal do jarkendarku i moja postać automatycznie umiera,powstałem na kodach i przeleciałem po świecie,to jest normalny gothic 2 nk ;/.
Jak to naprawić? spotkał się ktoś z takim problemem?
 

Darsis

Darsis

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z  modem Złote Wrota 
Zainstalował moda i wszystko wygląda dobrze ale gdy wchodzę do gry przez Gothic Starter to odpala mi się normalna dwójka Noc Kruka gdy klikam nowa gra to spadam z sufitu i umieram gdy włączam Marvina i klikam f8 to okazuje się że jestem na początku Jarkendaru i gdy wyjdę ze świątyni Saturas do mnie zagaduje że nie było mnie kilka dni itd. (czyli tak jakbym w zwykłej grze dopiero co wszedł do Jarkendaru....
Co robić ?
 

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam nietypowy problem. Zainstalowałem Złote Wrota z dubbingiem i patchem. Wszystko przebiegło pomyślnie, lecz gdy gram to mam straszne zawiechy. W opcjach jest ustawiona jakaś dziwna karta graficzna, której nie można zmienić. Sprzęt mam dobry a przynajmniej na tyle, żeby spokojnie udźwignąć taką grę. Również rozdzielczość mam źle ustawioną lecz gdy próbuję zmienić gra mi się wyłącza i wyświetla komunikat o problemie. O co tu chodzi??? Jeśli ktoś wie proszę o pomoc
 

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Scenarzysta
posty746
Propsy1040
Nagrody
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Scenarzysta
Mam problem z  modem Złote Wrota
Zainstalował moda i wszystko wygląda dobrze ale gdy wchodzę do gry przez Gothic Starter to odpala mi się normalna dwójka Noc Kruka gdy klikam nowa gra to spadam z sufitu i umieram gdy włączam Marvina i klikam f8 to okazuje się że jestem na początku Jarkendaru i gdy wyjdę ze świątyni Saturas do mnie zagaduje że nie było mnie kilka dni itd. (czyli tak jakbym w zwykłej grze dopiero co wszedł do Jarkendaru....
Co robić ?
Sprawdź czy w folderze Gothic2\Data\ModVDF jest plik Zlotewrota.mod, jeśli nie ma to instalujesz do złego folderu.

firanazkupa123

firanazkupa123

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z  modem Złote Wrota
Zainstalował moda i wszystko wygląda dobrze ale gdy wchodzę do gry przez Gothic Starter to odpala mi się normalna dwójka Noc Kruka gdy klikam nowa gra to spadam z sufitu i umieram gdy włączam Marvina i klikam f8 to okazuje się że jestem na początku Jarkendaru i gdy wyjdę ze świątyni Saturas do mnie zagaduje że nie było mnie kilka dni itd. (czyli tak jakbym w zwykłej grze dopiero co wszedł do Jarkendaru....
Co robić ?
Sprawdź czy w folderze Gothic2\Data\ModVDF jest plik Zlotewrota.mod, jeśli nie ma to instalujesz do złego folderu.
No i  mam te 3 pliki w tym folderze: gra, dubbing, patch
I nadal jest to samo, że gram w normalnego gothica tyle, że zaczynam w jarkendarze z 0 lvl :D Te pliki przez jaki program mają być obsługiwane? Bo mi domyślnie wybrało media windows player, a chyba z innego powinny być mi się zdaje
 

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty295
Propsy27
  • Użytkownicy

Kyubie

Problemy z instalacją
#26 2015-07-05, 13:21(Ostatnia zmiana: 2015-07-05, 13:26)
Jak się okazało nie działa mi ten mod ze względu na zmienianie rozdzielczości. Można grać tylko na 800x600. Przy jakiejkolwiek próbie zmiany nawet w ustawieniach, czy gothic.ini. Jest Acces coś tam. Ten błąd.

@Edit
 Teraz jeszcze wywala przy starcie gry. Do niczego sie to nie nadaje...
 

Crd

Crd

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy mod działa z wersją gold (z GoGa?) Nie mogę zainstalować gry, bo instalator nie widzi pliku rozszerzalnego z Nocy Kruka...
 

Parvels

Parvels

Użytkownicy
posty1
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem gdy uruchamiam gothic 2 nk złote Wrota to nic mi się nie włącza tylko ścina gdy czekam aż się uruchomi to nic się nie dzieje mój sprzęt to:
Windows 7 64 bity
karta to nVidia GeForce (czy jakoś tak)
jest to komputer który ma 2 rdzenie

próbowałem reinstalowałem grę i nic.
I tylko dodam że nie mam zainstalowanego Dubingu!! HELP!!!! ;( ;( ;( ;( ;(
 
Pamiętaj abyś pisał tylko prawdę o grach.

A jak się nie znasz to nic nie pisz

Andarel

Andarel

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, trochę odświeżę temat ponieważ w końcu mam trochę więcej czasu i wzięło mnie na zagranie jakiegoś moda do gothica. No więc pobrałem sobie dwa pliki z oficjalnej strony  "ZloteWrota-1.05.5" "ZloteWrota_Dubbing-1.05" i tak jak w napisali w instrukcji zainstalowałem najpierw pierwszy plik później dubbing na całkowicie czystą wersje nocy kruka 2.6(fix). Po odpaleniu i kilknięcia nowa gra na sekundę pojawia mi się normalnie gra po czym wyłącza i wywala ten błąd.   Proszę dobre rady co mogę zrobić żebymod dziala jak trzeba bo odwiedzilem pelno foum i nic nie znalazlem. Pozdrawiam Andarel :)
 

Kynek

Kynek

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie mogę zainstelować w momencie wyboru folderu   nacisk  zainstaluj jest na szaro nie można go wcisnąć
 

johny_123

johny_123

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

johny_123

Problemy z instalacją
#31 2016-01-03, 22:57(Ostatnia zmiana: 2016-01-04, 19:12)
po instalacji gothica 2 i NK - ktore dzialaly bo sprawdzilem instaluje ZloteWrota-1.01 i ZloteWrota_Dubbing-1.0 i tu wywala mi taki blad

http://zapodaj.net/460905c32ab04.jpg.html

ps win 7 64 b


Post połączony: 2016-01-04, 19:12
po instalacji gothica 2 i NK - ktore dzialaly bo sprawdzilem instaluje ZloteWrota-1.01 i ZloteWrota_Dubbing-1.0 i tu wywala mi taki blad

http://zapodaj.net/460905c32ab04.jpg.html

ps win 7 64 b

ktos pomoze ??
 

Babka95

Babka95

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z zainstalowanie. Pobieram to z waszej str i po chwili mam na pulpicie plik. problem jest taki ze nie wiem co z nim zrobić. czy go instalować czy co.  a jeśli instalować to jak bo klikając na niego wyskakuje mi wyszukaj pomoc w WEB czy cos takiego. Postanowiłem wiec poszukać tego gdzie indziej i z gry online pobrałem zip.
Rozpakowałem i mam 3 foldery data system i _work. podmieniałem je nic dodawałem to z nich do odpowiadających im folderów z podstawki tez nic. o dziwo dubbing jest w formie exe i spokojnie mogę go instalować (oczywiście ten z gry online) bo ten ze strony twórców choruje na to samo co i instalka moda. bladego pojęcia nie mam co z tym zrobić gry kupuje wiec nie jestem ekspertem od mod-ów itp. 
Z Góry dzięki za pomoc
 

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5145
Propsy3754
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jeśli masz archiwum zip, to wypakuj do odpowiednich katalogów, a potem uruchom moda przez GothicStarter.

mikisz181

mikisz181

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.Mam zamiar pograć sobie w g2 złote wrota lecz mam pewien problem otóż posiadam g2 nk na steam, kiedy odpalam złote wrota przez starter packa w folderze gothica to na steamie mi się nie wyświetla,że jestem w grze proszę o pomoc.
 

mikisz181

mikisz181

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mój problem polega na tym,że zainstalowałem moda (na steam) lecz gdy wciskam nową gre pojawia mi się rozmowa z takim magiem wody mertens czy coś takiego potem napisy końcowe.
 

Nexus1997

Nexus1997

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z instalacja otoz mam zainstalowen gothic 2 ale gdy instaluje zw i chce odpalic to sie wogole nie wlacza zmieniam nawet zgodnasc i tez nic to nie daje jakies rady jak to zrobic?
 

lee27

lee27

Użytkownicy
posty71
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z instalacja otoz mam zainstalowen gothic 2 ale gdy instaluje zw i chce odpalic to sie wogole nie wlacza zmieniam nawet zgodnasc i tez nic to nie daje jakies rady jak to zrobic?
napisałeś że masz gothic 2, a noc kruka i wszystkie wymagane dodatki
 

Nexus1997

Nexus1997

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tez mam noc kruka i wymagane dodatki i dale sie nie chce odpalic albo wyskakuje blad albo wogole sie nie odpala
 

SeVeN

SeVeN

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Również miałem ten problem, że gra bez dubbingu działa, lecz z dubbingiem wyskakuje access violation i znalazłem rozwiązanie. Mianowicie odinstalowałem dubbing, rozpocząłem nową grę pograłem chwilę, zapisałem grę, wyszedłem z gry, zainstalowałem dubbing, a następnie uruchomiłem grę i wczytałem zapis (nawet nie wyobrażacie sobie jaka była moja radość gdy usłyszałem ludzki głos podczas dialogu :D). Nie mam 100% pewności, że u każdego to pomoże, lecz w moim przypadku to zadziałało.
Pozdro.
 

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End WebDev
posty647
Propsy161
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End WebDev

MajkeI

Problemy z instalacją
#40 2018-03-13, 21:27(Ostatnia zmiana: 2018-03-14, 17:11)
Zainstalowałem najnowszą wersję + dubbing. Po starcie gry jestem w Jarkendarze i Bezi od razu ginie + świat addonworld jest niezmieniony. Paczka nie działa?

Dodam że wcześniej zainstalowałem fixa 2.6 + playerkit + systempack 1.7.

EDIT: Pomógł tryb zgodności z XP
 
"So I was taking a walk the other day..."


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry