Błędy, bugi 56923 316

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 10.05.2014 roku

Wyświetleń 56923

Odpowiedzi 316

Usktai

Usktai

Użytkownicy
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie pomogło i do tego jakiś błąd mi wyskakuje
 


Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty358
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam problem z odpaleniem moda. Zainstalowałem wszystko tak jak trzeba. Mam czystego gothica + noc kruka. Nagrałem na to pierw moda
ZloteWrota-1.05.4, następnie ZloteWrota_Dubbing-1.05, a na koniec
ZW_Patch-1.05.4. Tak jak pisało to na głownej stronie. po odpaleniu gra
włącza się tylko w rozdzielczości 800x600, każda zmiana skutkuje
wyrzuceniem do pulpitu z błędem. a kiedy już gram na tej najmniejszej
rozdzielczości, gra wyłącza się zaraz kiedy po wciśnięciu "nowa gra"
jest 3/4 paska ładowania. Ktoś coś poradzi?
 

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty189
Propsy75
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Instalacja moda wymaga myślenia (czytanie ze zrozumieniem wystarczy). Skoro mod jest już spatchowany, to patcha nie ruszasz.
Ew. spróbuj odpalić z uprawnieniami admina i w zgodności do XP SP3.

Uwaga! Patch jest dla poprzednich wersji moda
 

MaKopaTaKawa

MaKopaTaKawa

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MaKopaTaKawa

Błędy, bugi
#264 2015-07-19, 00:10(Ostatnia zmiana: 2015-07-20, 15:56)
U mnie też wystąpił błąd z areną, a po rozpoczęciu nowej gry, postanowiłem sprawdzić czy jest tak nadal i o dziwo nie?
Ale skąd mam pewność, że jeśli znowu po wykonaniu większości misji z 1 rozdziału, nie napotka mnie to samo z tą areną ;/ Mam teraz inny rodzaj buga z tą nieszczęsną areną tym razem drzwi są zamknięte (gdy nie trwa żadna walka), ale przeciwnicy dają rade przechodzić przez te "dziurawe" boki, a walka jest normalna.
 

Myszax

Myszax

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Myszax

Błędy, bugi
#265 2015-08-28, 10:09(Ostatnia zmiana: 2015-08-28, 20:31)
Po pokonaniu Vam'a na arenie traci on towary do handlu. Pokonałem go w pierwszym rozdziale. Teraz jestem w drugim i do sprzedania ma tylko bełty i strzały. Potrzebuję zębów błotnego węża i żądła krwiopijcy. Nie chcę tracić PN na naukę tego.

Edit:
Karras to samo.
 

Kilometr

Kilometr

Użytkownicy
posty1
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Ja z kolei mam taki błąd graficzny polegającym na tym że po rozpoczęciu nowego aktu (bitwa orków z piratami) obraz co sekundę klatkuje / laguje nie jest to wina ustawień graficznych ani systemu bo sprawdzane na minimalnych ustawieniach oraz na windows xp. Dodatkowo wywaliłem wszystkie itemy z ekwipunku i nadal to samo aha i przy obozie magów często gra łapie kilkusekundowe lagi. Co ciekawe jak się odpali gre od nowa, lub stary save problem nie występuje załączam save i moja konfigurację

Złote wrota v1.05.5

Core i3 530 2,93ghz
GTS 450
6gb ram
120gb SSD + 3 HDD
8.1 64bit

LINK DO SAVE
 
Dubbing Złote Wrota -  Generał Lee & Lockhar

tekkeno

tekkeno

Użytkownicy
posty19
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema.
Mam pewien problem, otóż zainstalowałem sobie owego moda, i myślę sobie - przejdę go sobie, co mi tam i tak nie mam nic do roboty.
Dobra zainstalowałem Złote Wrota + Dubbing i odpalam grę, klikam nowa gra oglądam filmik, po obejrzeniu filmiku wyrzuca mnie z gry z takim errorem:
Zainstalowałem system patcha, nie pomogło, reinstalowałem gre z 10 razy, nie pomogło - ustawiałem ją w trybie zgodności w win xp nie pomogło.
Posiadam windowsa 8.1 kiedyś już grałem w tego moda na moim PC z tym windowsem, i wszystko działało bez zarzutów.
 

Diego123

Diego123

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odpalam Złote Wrota, nowa gra i wywala mnie do menu głównego. Komunikat coś jak Acces Violation tylko tam są 3 wyrazy, jednym z nich jest Zero.
 

dada354d

dada354d

Użytkownicy
posty76
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z tą misją co Garon każe nam uwolnić ludzi z obozu  piratów, po jego podbiciu, uwalniam miltena i ide gadać z obywatelami żeby wyszli na zewnątrz. Obywatel mówi "Chodźmy",a t wywala do pulpitu z komunikatem o błędzie. Reinstal nic nie daje,inna wersja g2 nk też nic nie daje,kolejność uwalniania też nic nie zmienia. Pomocy proszę
 

Verchi

Verchi

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy kupię już kamień szlifierski od Bonzo i wszystkie info na temat obozu złodzieji i jak podchodzę do andre to on nie ma tego dialogu który kończy misję i wtedy mogę iść do garonda po nową
 

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty545
Propsy30
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie mogę rozpocząć zadania Choroba Thorbena. Mam przywołać portal mam wszystkie tabliczki i mam wybudować Kapliczkę Innosa. Jednak nie mogę w żaden sposób rozpocząć zadania z chorym Thorbenem. Ponadto już dużo wcześniej nie mogłem zakończyć zadania Nawiedzony dom mimo iż już dawno je wykonałem tzn Larissa już była w chacie sprawdzić co i jak ale nie było później dialogu. Czy to ma jakiś związek z tym iż nie mogę rozpocząć zadania Choroba Thorbena ? Czy opórcz rozmowy z Larissą jest alternatywny sposób by je rozpocząć ? Bez tego nie mogę kontynuować gry
 
Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty139
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Nie mogę rozpocząć zadania Choroba Thorbena. Mam przywołać portal mam wszystkie tabliczki i mam wybudować Kapliczkę Innosa. Jednak nie mogę w żaden sposób rozpocząć zadania z chorym Thorbenem. Ponadto już dużo wcześniej nie mogłem zakończyć zadania Nawiedzony dom mimo iż już dawno je wykonałem tzn Larissa już była w chacie sprawdzić co i jak ale nie było później dialogu. Czy to ma jakiś związek z tym iż nie mogę rozpocząć zadania Choroba Thorbena ? Czy opórcz rozmowy z Larissą jest alternatywny sposób by je rozpocząć ? Bez tego nie mogę kontynuować gry

A zagadałeś do Gritty o Thorbenie? Chyba wtedy wszystko się odblokowuje.
 
KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty545
Propsy30
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie mogę rozpocząć zadania Choroba Thorbena. Mam przywołać portal mam wszystkie tabliczki i mam wybudować Kapliczkę Innosa. Jednak nie mogę w żaden sposób rozpocząć zadania z chorym Thorbenem. Ponadto już dużo wcześniej nie mogłem zakończyć zadania Nawiedzony dom mimo iż już dawno je wykonałem tzn Larissa już była w chacie sprawdzić co i jak ale nie było później dialogu. Czy to ma jakiś związek z tym iż nie mogę rozpocząć zadania Choroba Thorbena ? Czy opórcz rozmowy z Larissą jest alternatywny sposób by je rozpocząć ? Bez tego nie mogę kontynuować gry

A zagadałeś do Gritty o Thorbenie? Chyba wtedy wszystko się odblokowuje.

Mówiłem Griitcie że znalazłem Thorbena w obozie orków, ale to nic nie dało swoją drogą sposób odblokowywania questów w tym modzie jest strasznie głupawa.

Np. Juz wiedząc wcześniej, że Gorhes zna się na alchemii itd. zamiast od razu mieć opcję dialogową w sprawie trucizny dla jednego z piratów musiałem najpierw za so zapłacić Slateowi mimo iż przed wpłatą i tak wiedziałem do kogo mnie skieruję no ale to temat z innej beczki. Tutaj jestem uziemniony niestety
 
Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty789
Propsy1088
Nagrody
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Nie mogę rozpocząć zadania Choroba Thorbena. Mam przywołać portal mam wszystkie tabliczki i mam wybudować Kapliczkę Innosa. Jednak nie mogę w żaden sposób rozpocząć zadania z chorym Thorbenem. Ponadto już dużo wcześniej nie mogłem zakończyć zadania Nawiedzony dom mimo iż już dawno je wykonałem tzn Larissa już była w chacie sprawdzić co i jak ale nie było później dialogu. Czy to ma jakiś związek z tym iż nie mogę rozpocząć zadania Choroba Thorbena ? Czy opórcz rozmowy z Larissą jest alternatywny sposób by je rozpocząć ? Bez tego nie mogę kontynuować gry
Aby rozpocząć zadanie Choroba Thorbena trzeba ukończyć zadanie Nawiedzony dom, innej opcji nie ma. Jeżeli prawidłowo wykonałeś to zadanie Larissa powinna pójść do domu i tam zagadać. Jeśli jest w domu to pokręć się wokół niej.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty545
Propsy30
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie mogę rozpocząć zadania Choroba Thorbena. Mam przywołać portal mam wszystkie tabliczki i mam wybudować Kapliczkę Innosa. Jednak nie mogę w żaden sposób rozpocząć zadania z chorym Thorbenem. Ponadto już dużo wcześniej nie mogłem zakończyć zadania Nawiedzony dom mimo iż już dawno je wykonałem tzn Larissa już była w chacie sprawdzić co i jak ale nie było później dialogu. Czy to ma jakiś związek z tym iż nie mogę rozpocząć zadania Choroba Thorbena ? Czy opórcz rozmowy z Larissą jest alternatywny sposób by je rozpocząć ? Bez tego nie mogę kontynuować gry
Aby rozpocząć zadanie Choroba Thorbena trzeba ukończyć zadanie Nawiedzony dom, innej opcji nie ma. Jeżeli prawidłowo wykonałeś to zadanie Larissa powinna pójść do domu i tam zagadać. Jeśli jest w domu to pokręć się wokół niej.

Wykonałem je prawidłowo ale mimo to ona i tak nie zagadała do mnie. Stała w domu i tyle o jakieś porze dnia wychodzi przed dom ale i tak nie ma żadnej opcji dialogowej z nią. Byłem nawet z powrotem u Gorhesa i mówiłem o poprawnym wykonaniu zadania więc jeden dialog po zadaniu był ale z Larissą niestety nie
 
Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty789
Propsy1088
Nagrody
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Pewnie coś się zbugowało, spróbuj wgrać tego patcha
https://mega.nz/#!q4YXzbgI!ubB-V77F5dpaw0xVDuCu7OskZiaS6nfj4Z4gDCnkoxc

(patch do Gothic2\Data\modvdf a plik ini do Gothic2\System)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty545
Propsy30
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Pewnie coś się zbugowało, spróbuj wgrać tego patcha
https://mega.nz/#!q4YXzbgI!ubB-V77F5dpaw0xVDuCu7OskZiaS6nfj4Z4gDCnkoxc

(patch do Gothic2\Data\modvdf a plik ini do Gothic2\System)

Z tego co wiem patch spowoduje konieczność gry od początku ? przeważnie tak jest muszę mieć pewność
 
Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty789
Propsy1088
Nagrody
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Zależy jaką masz wersję, ale wszystko powinno być ok. Nie musisz grać od początku, po prostu podejdź do Larissy, powinna dać quest z Thorbenem. W razie czego zawsze można łatwo usunąć patch.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty545
Propsy30
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Zależy jaką masz wersję, ale wszystko powinno być ok. Nie musisz grać od początku, po prostu podejdź do Larissy, powinna dać quest z Thorbenem. W razie czego zawsze można łatwo usunąć patch.

Dzięki to pomogło chociaz i tak zadania z Nawiedzonym domem nie ukończyłem ale przynajmniej wiem, że nie jest jednak jego ukończenie wymagane. Larissa sama zagadała o tą chorobę ;]
 
Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry