Cześć chłopaki, co do systemu walki - system walki Skyrim'a zostaje, wprowadzenie animacji walki z Risen 1 nie wchodzi w grę, ponieważ wymagałoby ogromnej ilości pracy. Jednak na poprawę humoru mogę powiedzieć, że pracuję nad tym aby zmienić go na tyle aby grało się przyjemnie ( chciałym nadmienić, że jeżeli chodzi o systemy walki w grach RPG, to jestem na tym punkcie szczególnie wyczulony ).
1. Co do strzelania z kusz i łuków: zostaje domyślne, swobodne celowanie z łuków i kusz - uważam że to rozwiązanie daje najwięcej frajdy, ponieważ wymaga od gracza nieco wysiłku
2. Nie wiem jeszcze jak będzie wyglądało uczenie się walki - na tym etapie nie jestem w stanie określić czy uda mi się wprowadzić system od 0 do 100%, prędzej pewnego rodzaju umiejętności / ciosy specjalne wyuczane w momencie osiągnięcia pewnego poziomu
3. Mod Deadly Combat przynosi dużą poprawę systemu walki w Skyrim, umożliwia m.i.n. konfigurację poziomu obrażeń, obrażenia punktowe ( locational damage ) i umożliwia "oszołomienie" przeciwnika zwykłym ciosem - w tej chwili pracuje nad jego rozwinięciem aby jeszcze bardziej zwiększyć realizm walki. Mod Lock-ON pozwala na uaktywnienie namierzania przeciwników, rzecz znana z Risen 1.
Jest jeszcze kilka innych modów które ze sobą połączyłem, niedługo wrzucę demo rozgrywki abyście mogli zobaczyć co wam się podoba a co jeszcze wymaga poprawy.
4. Co do kwestii podnoszenia pancerzy z ciał przeciwników - będzie to możliwe, ale w ograniczonym stopniu, natomiast najpotężniejsze zbroje zdobędziemy tylko poprzez dołączenie do wybranych frakcji.
5. Mod TK Dodge pozwala na wykonywanie uników poprzez odskakiwanie do tyłu i na boki, zatem możemy np. wyczuć moment w którym przeciwnik wykonuje atak, odskoczyć w tył i natychmiast zaatakować wykorzystując lukę w obronie.
6. Animacje walki - ciężka sprawa, jednak zrobię wszystko aby były jak najfajniejsze
7. Planuje dodać do gry odgłosy walki z Risen 1 - a te były b.dobre
Mam nadzieję, że moje odpowiedzi was satysfakcjonują, pozdrawiam.