Myśliwi 120564 321

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 120564

Odpowiedzi 321

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
w
Spoiler
Opuszczonej Kopalni w Skarbcu

Tak? A możesz powiedzieć gdzie dokładnie jest ten skarbiec? Bo szukam po całej kopalni i nie mogę go znaleźć...

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
na samym końcu w takiej jakby malutkiej jaskini z kratą , trzeba przejść głeboko dalej , gdzie jest cała masa pełzaczy wojowników

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
No dzięki, ale nie znalazłem go w Opuszczonej Kopalni. Długo błąkałem się w tym miejscu i się poddałem. Aż tu nagle wychodzę z Kopalni do Doliny Przodków (ciekawe wyjście ;D) itak  naprawdę tam go znalazłem; jakby nie było w Dolinie Przodków.
Co do przejścia, chyba dźwignia znajdująca się nieopodal nie zadzialała i musiałem tam wejść używająć zwojów przemiany. Inaczej bym tam nie wszedł.

A poza tym, czemu Fangil nie dotrzymuje swego słowa i nie uczy nas "paru sztuczek z łukiem" jak obiecał jak przynieśliśmy mu róg? Czy to nie błąd przypadkiem? Bo dopiero jak mu zapłacę, to nas nauczy, czy przynieśliśmy mu róg czy nie, więc to trochę bez sensu IMHO.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Fangil dodaje do łuków +3 tylko być może się to na ekranie wyświetla

kołowrót się otwiera ale trzeba mieć Kamień Wiedzy ze skrzyni w zatopionej części kopalni

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Fangil dodaje do łuków +3 tylko być może się to na ekranie wyświetla

Nie, bym to zauważył. Jak miałem 46% tak dalej miałem 46%, nic mi nie dodało jak oddałem mu róg.

kołowrót się otwiera ale trzeba mieć Kamień Wiedzy ze skrzyni w zatopionej części kopalni

Nie, nie mówiłem o tym miejscu. Tak, wiem Kamień Wiedzy służy do wyjścia z OK do DP. Ale jak już jestem w dolinie, idę przed siebie i dochodzę do tego skarbca to tam też jest krata. I właśnie tej nie udało mi się otworzyć.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
tej kraty nie otworzysz - klucz daje jeden z Myśliwych w zadaniu dla Myśliwych w 3 rozdziale.
Zwykły ludzik tam nie wejdzie.

Skoro Fangil nie dodaje to poprawimy to.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Gdzie się podział Hagen i reszta imprezy? Byli przed wejsciem do Khorinis, zlecił mi zadanie przekazania rozkazów Garondowi i Midlasowi, Garond ich nie zaakcpetował, ale jak chce iść do Hagena to go nie ma tam, gdzie powinien być. Nie mówił też, że będzie gdzieś indziej, bo kazał mi tu wracać, gdy wykonam rozkazy. Gdzie jest Hagen? :(

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Hagen i jego ludzie sa tam gdzie informuje dialog dotyczący planu bitwy
jest to jasno powiedziane gdzie kto stoi

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No to mi powiedz xd, bo najwyraźniej coś przeoczyłem

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
to poszukaj , to nie Returning

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniami "Stary cmentarz" i "Zaklęty w wilka".

Otóż idę z Fangolem (czy jak mu tam) o północy (jakby nie nie można było za dnia) na cmentarz. Idziemy i idziemy i zatrzymujemy się koło chatki na cmentarzu (słychać było wilka). Tam Fangol mówi, że klucz do domku ma Midlas i idziemy jak idioci z powrotem do obozu.
No i znowu idziemy ten cały kawał i myślałem, że jak wrócimy to się w końcu coś stanie. A tu gówno, za przeproszeniem. Fangol? Zadnej kwestii. Midlas? Żadnej kwestii. No to postanowiłem sam się przejść na cmentarz. Tam gadający wilczek do mnie coś gada jakby za moment miał zdechnąć, ale dobra. Teraz mam wejść do tej chatki po jakiś amulet, ale jak, skoro klucz ma Midlas, ale on nie ma żadnej kwestii dialogowej.

No i już nie wspomnę, że zaraz po gadce z wilczkiem pojawia się ten sam błąd co z w zadaniu z Leonem. Kamera się zawiesza i nie mogę wrócić do swojej postaci. Da się w ogóle te zadania wykonać?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Bo żle to robisz.
Ty masz czekać aż Fangil wróci a nie iść z nim. Jak odczekasz to gdy go nie ma pojawia się Wilk.
Gadasz nim a potem dopiero idziesz szukać Fangila. I wszystko trybi dalej.
A wy od dupy strony robicie zadanie i wam sie kamera wiesza :lol2:

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Bo żle to robisz.
Ty masz czekać aż Fangil wróci a nie iść z nim. Jak odczekasz to gdy go nie ma pojawia się Wilk.
Gadasz nim a potem dopiero idziesz szukać Fangila. I wszystko trybi dalej.
A wy od dupy strony robicie zadanie i wam sie kamera wiesza :lol2:

Ok, zrobiłem jak mówisz. Ale kamera i tak się scrashowała na amen. Jak naprawić ten głupi błąd żeby wykonać zadanie wilka?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
nie wiem na czym ten błąd polega , zgłaszały go tylko w sumie dwie osoby.
Będzie to sprawdzone , przy czym ani w 1.5.1 ani w w1.6.9 nic takiego nie miało miejsca.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Już pisałem jak poradzić sobie z tym problemem.... Należy na Marvinie zmienić sobie godzinę za pomocą komendy "set time" na dowolnie jaką. Piszesz np. "set time 4" i voila ;P

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Dziękuję bardzo gothicman. Leci propos dla ciebie. Widać bez kodów ani rusz...

Odnośnie zadania "Zaklęty w wilka". Mam nadzieję że to dobry dział, Memorius.
Gdzie dokładnie mam założyć ten starożytny amulet? Bo "obok Domu" można różnie interpretować...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Po prostu go załóż od razu jak go weźmiesz z chatki i wilk się powinien pojawić. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Dziękuję bardzo gothicman. Leci propos dla ciebie. Widać bez kodów ani rusz...
tak strzelec po raz drugi otrzymuje tytuł Idola Dnia

skoro się pytasz o Amulet to widzę że nadal nie rozumiesz na czym to zadanie polega

Kurwa
Fangil gada że widział wilka
Idziemy z nim o północy w okolice domku na cmentarzu
okazuje się że potrzebny jest do niego klucz
Fangil mówi że klucz ma Midlas i zapierdala sam do obozu
zesrał się ze strachu i już nie wróci - nie idziemy za nim
gdy już se poszedł w chuj to pojawia się wilk
gadamy z Wilkiem
wracamy do obozu
opierdalamy Fangila ale mówimy że nic nie spotkalismy i jest zadowolony
idziemy do Midlasa i sprzedajemy mu bajeczkę że chcemy odremontowac domek
Midlas daje Klucz do Domku
wracamy do Domku otwieramy go i znajdujemy amulet
uzywamy go i juz jest interakcja z Wilkiem
korzystamy z amuletu gdy chcemy a ładujemy go na stole alchemicznym

CZY TO JEST KURWA TAKIE TRUDNE DO OGARNIECIA??????????????
 :facepalm:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

Myśliwi
#158 2014-05-11, 12:11(Ostatnia zmiana: 2014-05-11, 15:59)
Mi się tam zasadniczo wilk od razu pojawił, nie musiałem nawet czekać, aż Fangil odejdzie. Imo zadanie było bardzo proste w wykonaniu, ale z bugiem xd.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Napiszę to w tym dziale, bo nei ma tutaj żadnego ogólnego, a to co powiem ma związek z gildiami. Czy grając łucznikiem (idę w zręczność+łucznictwo+1h-bronie wymagające zręczności) będę miał jakieś ułatwienia jeśli wybiorę klasę myśliwych czy też jednak każda klasa ma równe szanse przy tego typu postaci? Dodatkowo chcę wiedzieć czy dolina przodków i obóz myśliwych to obowiązkowe lokacje? Pytam się, bo ta Dolina jest fatalna ;/ Aktualnie lagi (o czym pisałem w innym temacie) mam już tylko w obozie myśliwych więc niby mogę expic sobie ale:
1.Wale w wilki czy też polne bestie, a tu nagle z dupy wylatują mi 2 wargi... To samo miałem dzisiaj już też z cieniostworem i 2 razy z ogarem.
2.Nic nie można zbierać-nie widać potworków w wielu miejscach przez co muszę wchodzić z wyciągniętym łukiem i roślinek nie mogę zebrać.
3. Popierdzielone questy typu: ze złamana nogą myśliwego. Idę do niego mówię, ze trzeba mu drugi raz złamać nogę on się na mnie rzuca, a przez lagi mam szanse go ubić tylko machajac prawa-lewa, bo uników nie mam możliwości wykonać.
4.Wgl nie mogę się rozeznać na tej mapie-na wszystkich np. w Returningu nie było z tym problemu, bo było wiele punktów łatwych do zapamietania, a tutaj wszystko wygląda tak samo....

NIE HEJTUJCIE ale dla mnie ta dolina i obóz to totalna klapa. Ja rozumiem, że klimat i te sprawy ale przy gothicowej grafice (nawet przy modelach i teksturach na maxa) klimat nie będzie nigdy lepszy niż w Górniczej Dolinie. Proszę odp na moje pytania, bo nie wiem jaką kalsę wybrać do postaci ze zręcznościom i czy muszę biegać po tej dolinie? Bo wolałbym przyjść tam np. w 2-3 rozdziale gdy będę mieć dobrą postać i te przykre niespodzianki nie będą mieć znaczenia, bo ze wszystkim sobie poradzę. Już bym wolał żebyście wzmocnili 3 razy potworki ale żeby mapa była tak grywalna jak np. Jarkendar.

(sory za składnie ale szybko pisałem)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry