Gothic II NK: Quest Pack 147769 249

O temacie

Autor Zucklov

Zaczęty 5.04.2014 roku

Wyświetleń 147769

Odpowiedzi 249

ToMeN

ToMeN

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wkoncu to mod:)

Danylostaros

Danylostaros

Użytkownicy
Reavaren Ghost
posty22
Propsy4
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Reavaren Ghost
Ludzie pytają co tydzień o premierę,ja bym sobie zadał na waszym miejscu pytanie CZY WARTO SIĘ O TO PYTAĆ ? Zucklov pisze wam że wyjdzie kiedy wyjdzie ( może to być za rok lub za tydzień) więc nie widzę sensu w tych pytaniach. Ale wracając do tematu życzę wam powodzenia oraz wytrwałości w tworzeniu modyfikacji :D.

Tworzysz modyfikacje,a nie masz pomysłu na zadania ?
Chętnie pomogę ci w tym problemie.Napisz do mnie na priv lub na gadu gadu jak wolisz :).

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
W filmie na 15 lecie pt "Gothic - Potęga Społeczności" osoba mówiąca, powiedziała, że wkrótce ujrzy światło dzienne. A z innego tematu na tM wyczytałem, że Quest Pack to taki spadkobierca "Przeznaczenia", więc nie wiem czy to info jest prawdą, czy a pomyliłem mody.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Co ujrzy wkrótce światło dzienne?
Twierdzenie, że QP ma być spadkobiercą "Przeznaczenia" jest czyjąś subiektywną opinią. Ja osobiście nie wiem nic o tej drugiej, poza tym wypowiadanie się autora w takim kontekście o swojej modyfikacji to dla mnie megalomania, więc pozostawię to bez komentarza. Potęgę Społeczności obejrzę w całości kiedy indziej, szukałem wzmianki o QP w nim, ale nie znalazłem (dziwię się, że ktokolwiek mógł się zainteresować modyfikacją bez materiałów multimedialnych poza screenshotami w takim filmie).
Nie wiem, czy to dobry pomysł, żeby tutaj pisać, ale chyba bycie szczerym z fanami (XD) jest ważne, w sumie to nawet nie wiem, czy pisałem tutaj o wprowadzeniu systemu drużyny bohatera; mój cytat z tajnego działu:
Dobra, podjąłem wiekopomną decyzję rezygnacji z drużyn. Powody:
- za dużo roboty, za mało efektów.
- moim zdaniem Gothic nie jest grą przystosowaną do tego typu systemów. Ogarnięcie przełączania między postaciami jest możliwe, ale w trakcie dużej walki konieczność ciągłego przełączania między nimi może stać się uciążliwa, bo NPC są za głupi żeby walczyć jak główna postać
- przenoszenie postaci między zenami. Czuję, że byłyby z tym ciągle bugi.
- potencjalne dziwne sytuacje związane z rozmową z innymi NPC, w którym jesteśmy towarzyszem i możemy głosem Bezimiennego rozmawiać z innymi.
Mam wasze poparcie?

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Sterowanie drużyną w gothicu jest bez sensu, dobrze że z tego zrezygnowałeś.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przecież przeznaczenie to gówno wzorowane na globalu, lol.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Szeryf1592

Szeryf1592

Użytkownicy
posty18
Propsy24
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Jakieś wieści o postępach w pracach nad modem?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie ma i nie będzie.

= D

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
O kurwa, ktoś tu napisał
^^Ciekawe, skąd posiadasz takie informacje xD
W sierpniu sobie przypomniałem o tym i sporo pracowałem, m.in. zasadniczo skończyłem level design, zrobiłem poboczny wątek związany z bandytami Dextera i parę innych bzdur (np. ostatnie zadanie dla Wielkiego Inkwizytora/Calasha zostało rozbudowane dość gruntownie). Problem jednak polega na tym, że w międzyczasie odjebałem coś w skryptach, co sprawia że po włączeniu nowej gry wykurwia mi Access Violation. Prawdopodobnie źle zaktualizowałem LeGo, bo mi się coś przypomina, że to robiłem. Tak więc jak mi się zachce to naprawić i to faktycznie będzie to, dysk nie będzie spalony.
Wszystkim cwaniaczkom chcę uzmysłowić, że de facto sam pracuję nad tym projektem, a ostatnimi czasy to chyba jestem jedynym, który daje jakiekolwiek jebanie o to. Na ironię to właśnie od tego niedawna moje życie prywatne, które mam (sic!), nabrało tempa. Tak więc chętnie się zamienię z każdym, kto zamierza psioczyć i pisać gówno wnoszące hehe ironiczne komentarze.

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli prace nie są porzucone?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
A ktoś napisał, że są?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Wiesz Zucklov zwykle gdy ktoś nie daje o sobie znać jak to było w przypadku modyfikacji Rzeka, projekt jest uznawany za porzucony ;)

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
Ja tam wierzę w ten projekt. Nie ma chyba jeszcze, puki co, dobrego quest packa do NK, opierającego się na klasycznych założeniach gry (trzy gildie i td). Także projekt chyba jedyny w swoim rodzaju, przynajmniej polski jedyny.

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ale Zucklov tez dodaje nowe gildie.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Wiesz Zucklov zwykle gdy ktoś nie daje o sobie znać jak to było w przypadku modyfikacji Rzeka, projekt jest uznawany za porzucony ;)
Myślę, że to nie twój problem
Nowych głównych? Nie. Nigdy nie planowałem. Można pomagać jakiejś organizacji (przykład: bandyci Dextera. Zrobiłem tak, ze teraz można zostać ich przyjacielem. Dla obrońców lore: dalej ginie, i to w takich samych okolicznościach jak w oryginale) czasem trzeba wybrać między konkurencyjnymi, ale nigdy nie jest to tak, że jesteś ich członkiem, przynajmniej nie w sensie stricte okna statystyk.
Zresztą, jakiemu graczowi by się chciało odwiedzać nowe lokacje w celu awansów, zdobywania nowych pancerzy, które by dla balansu miały identyczne albo zbliżone statystyki jak oryginalne? Wolę zrobić to tak, że u nowych NPC, raz na jakiś czas, dla chętnych graczy, pojawi się parę zadań do wykonania. To stworzy pozory tego, że gracz nie jest w centrum świata, który sua sponte żyje.

Marco Zielak

Marco Zielak

Użytkownicy
Aktor Dubbingowy (Amator, pracuję za darmo)
posty9
Propsy2
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • Aktor Dubbingowy (Amator, pracuję za darmo)
Dla mnie ten Quest pack będzie super ponieważ nie widziałem w ŻADNYM dodatku Żółwia ani tygrysa to morze być ciekawe + motyw pomagania bandytom (ja osobiście z Dexterem w Gothic I nie miałem problemu zdobywałem przepis i dalej fajnie będzie móc mu znowu pomóc).

Jeśli prowadzisz pracę nad dubbingiem jakiejś modyfikacji  i potrzebujesz ciekawej barwy głosu mam nadzieję że bierzesz pod uwagę mój występ.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Myślę, że to nie twój problem
Nowych głównych? Nie. Nigdy nie planowałem. Można pomagać jakiejś organizacji (przykład: bandyci Dextera. Zrobiłem tak, ze teraz można zostać ich przyjacielem. Dla obrońców lore: dalej ginie, i to w takich samych okolicznościach jak w oryginale) czasem trzeba wybrać między konkurencyjnymi, ale nigdy nie jest to tak, że jesteś ich członkiem, przynajmniej nie w sensie stricte okna statystyk.
Zresztą, jakiemu graczowi by się chciało odwiedzać nowe lokacje w celu awansów, zdobywania nowych pancerzy, które by dla balansu miały identyczne albo zbliżone statystyki jak oryginalne? Wolę zrobić to tak, że u nowych NPC, raz na jakiś czas, dla chętnych graczy, pojawi się parę zadań do wykonania. To stworzy pozory tego, że gracz nie jest w centrum świata, który sua sponte żyje.
A ta Inkwizycja czy coś?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

Zucklov
Quest Pack Team

Gothic II NK: Quest Pack
#238 2016-11-13, 00:36(Ostatnia zmiana: 2016-11-13, 00:43)
No to tak jak mówię, pomaga się im, to nie jest gildia główna i nigdy nią nie będzie. Jak skończysz im pomagać, albo wręcz przeciwnie, prawie ich zniszczysz, nie odgrywają żadnej roli w fabule głównej.
ja osobiście z Dexterem w Gothic I nie miałem problemu
Ale Dexter tak czy inaczej zginie. Nie zamierzam zmieniać losu imiennych postaci niezależnych. Jak ktoś żyje, to będzie żyć wg. fabuły. Jak ktoś umiera, to umrze. Zrobiłem 2 wyjątki, z czego nad wycofaniem jednego się zastanawiam, bo absolutnie to nic nie wnosi do gry. Rybak Wiliam. Tego drugiego nie zdradzę, bo to na pewno zostanie ze względu na swoją kluczowość.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Czy ta modyfikacja wniesie jakąś nową gildię do przyłączenia? Chodzi mi o Magów Wody.

0 użytkowników
Do góry