Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 402545 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 402545

Odpowiedzi 1660

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
uzgodnilismy w teamie że kilka rzeczy nieco zmienimy zgodnie z tym co Gracze zaobserwowali

Oskar teraz dostanie rutynę taką że niezależnie od tego czy będziemy biec przed nim czy za nim do Latarni zaczepi nas zawsze z zakończeniem zadania
głowa Sharky to jednak nie jest brak tekstury a bład skryptu - to będzie poprawione i Sharky dostanie głowę , zapewne własną z G1

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
cena na Grom została podniesiona do 750 ale tego w patchu nie ma

ja bym tu otwarcie postulował żeby z jaszczuroczłeków wydobywać piwo węgiel i siarkę
piwa nigdy nie za wiele a węgla i siarki jest za mało

to co team proponuje do domniemanej wersji 1.8 PL to tu nie napiszę bo to tajemnica

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Pilnie strzeżona, zapisana w złotym dzienniku :D Dowiecie się jak wyjdzie i zagracie!

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Dodajcie żółwie :wstyd:  :lol:

A tak na poważnie, składać tu propozycje samych popraw czy tez misji  ?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Wszystkiego co tam chcecie. :lol:

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Dodajcie piwo, po którego wypiciu Bezimienny wyzwala falę energii zabijającą wszystkich na mapie :lol: Ewentualnie strzela laserami z oczu  :lol2:

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uważaj na marzenia, bo się jeszcze spełnią.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
A gdzie miecze świetlne?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Memorius
Moderator działu

Przebieg prac nad wersją Global Mod PL
#868 2014-04-22, 23:05(Ostatnia zmiana: 2014-04-23, 15:43)
Dodajcie piwo, po którego wypiciu Bezimienny wyzwala falę energii zabijającą wszystkich na mapie :lol: Ewentualnie strzela laserami z oczu  :lol2:
ty tak na poważnie czy pierdolisz trzy po trzy aby zaistnieć w temacie?

Post połączony: 2014-04-23, 15:43
hubert
I taka mała sugestia odnośnie ujednolicenia wszystkich pancerzy ŁS na te ciemne bo nie wiem czy tylko mi ale jakoś stare pancerze najemników z g1 jako pancerze ŁS jakoś nie pasują.

tez tak uwazamy, ja i Ahn --- Bezi dostanie kolejne ciemne , poczynając zapewne od średniego przekutego pancerza Lowcy Smoków od Benneta a na Czarnym Pancerzu kończąc.

Cipher dostanie sredni pancerz Łowcy Smoków , o ile jako postać spełnia stosowne warunki jego użycia

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Drugi miecz u Harada, ma plus 6 do broni dwuręczniej, a daje tylko 5. Fajnie by było to naprawić.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
OGŁOSZENIE

Na niedzielę szykujemy zupełnie nowy plik mod ze wszystkimi zgłoszonymi błedami , zawierający wszystkie kolejne fixy oraz sugestie graczy o pancerzach , itemach itd.
Powiedzmy że będzie to taki Community 1.7.1 PL .
Mniejsza paczka z nowym instalatorem.

Kto chce coś dodać zgłosić zmienić w modzie itd to dawać od razu. jak będzie mozliwe i sensowne to zrobimy , podobnie jak w przypadku literówek , interpunkcji i starych pancerzy dla ŁŚ z mozliwymi lekkimi zmianami ich modeli.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Konieczna będzie nowa gra ?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
powiem tak. Poprosimy graczy niech stana się testerami dla przyszłych pokoleń . tak zapewne bedzie konieczna nowa gra ale bedzie wszystko w jednym a nie 100 fixów.
ale na ten moment gdyby wszystkie fixy były zainstalowane to zapewne stare save by działały.
ale nie wiadomo co tam kto jeszcze istotnego znajdzie. Może już nic...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Niezależnie od tego jak głupio mogą zabrzmieć moje propozycji i jak pewnie zostanie za nie zgnojony mam kilka własnych propozycji:
- scalenie tego moda z największym modem-dodatkiem czyli Returningiem. Mam tu na myśli umieszczenie wielu wątków z Returninga do tego moda. Tutaj należałoby też się zastanowić, który wątek główny wykluczyć tj. wątek Opiekunów lub starożytnego kultu, gdyż z tego co zauważyłem zdają się one dość wykluczać pod kątem fabularnym, choć zawsze można coś pozmieniać w treści kultu, by scalić go z Opiekunami.
- import animacji dwóch mieczy i tarcz z Dark Saga. Wiem, to jest główna rzecz, za która zostanę zjebany, ale zastanówcie się ludzie! Jaką, by to dało frajdę móc walczyć z tyloma przeciwnikami, korzystającymi z różnych stylów walki i w ogóle. Założę się, że możecie się spytać autorów o zgodę.
- import innych animacji z Dark Saga xD, pierdołki w stylu opieranie się o kupkę drewna, rąbanie itd, by wzbogacić świat i sprawić, by był bardziej realistyczny. A, no i zastąpić kopanie KILOFEM, kopaniem łopatą.
- pamięta ktoś może moda Nightmare? Zawsze by można jego treść wpleść pod zakończenie Globala, tak by go jeszcze przedłużyć.
- zmieniłbym ekran startowy i muzykę też, bo bez urazy, ale mi się kompletnie nie podoba. Można by było nawet dać song z Gothica 3, taki przyjemny do słuchania i wgl.
- rozszerzenie umiejętności do nauczenia i uwzględnienie nich w ekranie statystyk
- zawsze chciałem móc odprowadzić owcę spod wieży Xardasa na farmę Lobarta. Please, make my this come true!
- skoro już nazwaliście bandytę Jesse to dajcie mu tą samą twarz co w Gothic I ma i najlepiej jakiegoś questa z nim.
- przydałoby się więcej zadań w obozie piratów (możecie choćby wykorzystać te z Piratenlaben)
- przydałyby się zaawansowane rutyny postaci z Velayi tj. postacie wykonują każdego dnia naprawdę wiele, różnych czynności
- usunięcie losowości w ilości otrzymywanego doświadczenia (jednak mnie to denerwuje bardziej niż bym sądził xd)
- nie wiem czy to jest w Global Modzie, czy nie, ale odnalezienie Trokara (żywego/martwego) musi być!
- jakiś wątek z Panem Cienia Inubisem?
- coś z Blood Night? jeśli to ma sens
- zawsze można by było zmierzyć się z jakimś Bumshakiem, czy innym fajnym orkiem :D
- ja bym napisał do jakiegoś filmowa (mogę nawet samemu napisać xd) i poprosił o lepsze intro, bo to serio jest strasznie okropne. Wiem co mówię, kiedyś robiłem machinimę do Gothica :D
- wprowadziłbym i rozbudował postać Velayi (o ile nie występuje już w Globalu) na wzór z modu Velaya Historia Wojowniczki
- dodałbym nowych towarzyszy na statek ;d
- i kapitana (Grega ofc, jeśli nie ma w Globalu)
- ogólnie pododawałbym questy w miejscach, gdzie liczyłem na coś więcej i wgl (konkrety podam jak mi się przypomni)
Proszę się na mnie nie denerwować, to tylko moje propozycję ulepszenia modyfikacji, które możecie kompletnie zignorować :P
To nie są propozycję do zrobienia na niedzielę wbrew wszystkiemu xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
powiem tak
pewne rzeczy już są, pewne rzeczy sa nierealne, pewne rzeczy przekraczają nasze umiejetnosci być może a pewne rzeczy juz rozważaliśmy i jestesmy za lub zdecydowanie przeciw.
to powyzsze to ogólnie takie plany na Revisited ale czy Revisited powstanie to watpliwa sprawa na ten moment....

ja myślę że Ahn jak znajdzie chwile czasu to się do poszczególnych powyższych życzeń odniesie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To miło, doceniam xd

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Cytat: MemoriusZłośliwy
pewne rzeczy przekraczają nasze umiejetnosci
Nie przeginaj

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
czy ty czasem nie musisz pracować teraz w polu mora? :D

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Akurat mam chwilkę więc:
- scalenie tego moda z największym modem-dodatkiem czyli Returningiem. Mam tu na myśli umieszczenie wielu wątków z Returninga do tego moda. Tutaj należałoby też się zastanowić, który wątek główny wykluczyć tj. wątek Opiekunów lub starożytnego kultu, gdyż z tego co zauważyłem zdają się one dość wykluczać pod kątem fabularnym, choć zawsze można coś pozmieniać w treści kultu, by scalić go z Opiekunami.

To odpada. Przyznam że rozważaliśmy taką opcje, jednak są to dwa zupełnie inne mody. Global psułby klimat Returninga a Returning Globala. Mam jednak pewien zamysł odnośnie wykorzystania pewnej rzeczy z Returninga w Global, muszę to jednak uzgodnić z teamem.

- import animacji dwóch mieczy i tarcz z Dark Saga. Wiem, to jest główna rzecz, za która zostanę zjebany, ale zastanówcie się ludzie! Jaką, by to dało frajdę móc walczyć z tyloma przeciwnikami, korzystającymi z różnych stylów walki i w ogóle. Założę się, że możecie się spytać autorów o zgodę.

Byłoby fajnie, ale nie wiem czy nasz team byłby w stanie to zrobić. O zgodę moglibyśmy zapytać, bo nasz team utrzymuje kontakt z MaGothem - jednym z twórców.

- import innych animacji z Dark Saga xD, pierdołki w stylu opieranie się o kupkę drewna, rąbanie itd, by wzbogacić świat i sprawić, by był bardziej realistyczny. A, no i zastąpić kopanie KILOFEM, kopaniem łopatą.

Nie wiem czy bylibyśmy w stanie to zrobić.

- pamięta ktoś może moda Nightmare? Zawsze by można jego treść wpleść pod zakończenie Globala, tak by go jeszcze przedłużyć.

Przyznam że mieliśmy pomysł, żeby po przejściu Global automatycznie uruchamiał się mod Velaya i Piratenleben których lore bardzo mocno się trzymamy i pilnujemy by wszystko było zgodne ze sobą. Ostatecznie z tego zrezygnowaliśmy.

- zmieniłbym ekran startowy i muzykę też, bo bez urazy, ale mi się kompletnie nie podoba. Można by było nawet dać song z Gothica 3, taki przyjemny do słuchania i wgl.

No dałoby radę, i tak zmieniliśmy obie rzeczy bo w wersji RU jest muzyka przypominająca hymn ZSRR i koszmarne ekran startowy. Moim zdaniem obecnie jest ok, choć trzeba zmienić te wstrętne napisy przy wczytywaniu lokacji.

- rozszerzenie umiejętności do nauczenia i uwzględnienie nich w ekranie statystyk

No nie wiem czy byłoby to możliwe. Jesteśmy teamem translatorskim i chwytamy się raczej prostych rozwiązań.

- zawsze chciałem móc odprowadzić owcę spod wieży Xardasa na farmę Lobarta. Please, make my this come true!

Taki pomysł był już ze strony panzpisa xD Uznaliśmy że to zadanie jest po prostu niepoważne i wykluczyliśmy ten pomysł.

- skoro już nazwaliście bandytę Jesse to dajcie mu tą samą twarz co w Gothic I ma i najlepiej jakiegoś questa z nim.

Zmiana twarzy jak najbardziej, wpiszę to do mojego złotego dziennika propozycji do 1.8. Quest? Jasne, mogę jakiś wymyślić :)

- przydałoby się więcej zadań w obozie piratów (możecie choćby wykorzystać te z Piratenlaben)

Mamy to w planach. Nie będziemy używać z Piratenleben, ponieważ Global rozgrywa się przed wydarzeniami z tego moda. Całkowicie nowe zadania myślę że się pojawią, coś wymyślimy.

- przydałyby się zaawansowane rutyny postaci z Velayi tj. postacie wykonują każdego dnia naprawdę wiele, różnych czynności

Pomysł bardzo dobry. Nie wiem tylko jak to technicznie wygląda, muszę zapytać teamu.

- usunięcie losowości w ilości otrzymywanego doświadczenia (jednak mnie to denerwuje bardziej niż bym sądził xd)

Było to już poruszane wielokrotnie. Losowość zostaje.

- nie wiem czy to jest w Global Modzie, czy nie, ale odnalezienie Trokara (żywego/martwego) musi być!

Będzie w 1.8. Mam już gotowy całkowity scenariusz tego questa, pozostaje mi tylko napisać dialogi.

- jakiś wątek z Panem Cienia Inubisem?

Chyba coś tam z Inubisem już jest w późniejszych rozdziałach. Sprawdzę to, a jak nie ma to wymyślę questa dla paladyna.

- coś z Blood Night? jeśli to ma sens

Było rozważane w teamie. Zrezygnowaliśmy z tego pomysłu.

- zawsze można by było zmierzyć się z jakimś Bumshakiem, czy innym fajnym orkiem

Czemu nie, o ile orkowie w GD nie są klonami to można nazwać któregoś orka Bumshak.

- ja bym napisał do jakiegoś filmowa (mogę nawet samemu napisać xd) i poprosił o lepsze intro, bo to serio jest strasznie okropne. Wiem co mówię, kiedyś robiłem machinimę do Gothica :D

No nie wiem. Ja osobiście uwielbiam to intro, zwłaszcza muzykę. Jeśli ona byłaby w nowym intro, to wtedy bym się zgodził z tym pomysłem xD

- wprowadziłbym i rozbudował postać Velayi (o ile nie występuje już w Globalu) na wzór z modu Velaya Historia Wojowniczki

Velaya jest już w modzie. Jej postać będzie także rozwinięta w 1.8.

- dodałbym nowych towarzyszy na statek ;d

Bez tworzenia nowych postaci na Irdorath by się nie obeszło. Poza  tym jest wiele nowych postaci w Global, których można wziąć + nie mamy ograniczeń, można brać wszystkich.

- i kapitana (Grega ofc, jeśli nie ma w Globalu)

Tu się nie zgodzę. Ostro trzymamy się lore Piratenleben, więc Greg musi zostać w Jarkendarze.

- ogólnie pododawałbym questy w miejscach, gdzie liczyłem na coś więcej i wgl (konkrety podam jak mi się przypomni)

Jeśli chodzi o nowe questy w 1.8 to możesz być pewien że się nie rozczarujesz. Nie zdradzę jednak więcej, bo to niespodzianka :D

Proszę się na mnie nie denerwować, to tylko moje propozycję ulepszenia modyfikacji, które możecie kompletnie zignorować :P
To nie są propozycję do zrobienia na niedzielę wbrew wszystkiemu xD

Nie denerwujemy się. Po to jest ten temat :)

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
tak to mniej wiecej wygląda i jedyna moja uwaga jest taka
Intro jest autorstwa MagicTeam i takie zostanie zawsze. To jest ICH mod a my tylko go rozwinęliśmy.
Może ten filmik nie jest najlepszy technicznie ale jest klimatyczny i kapitalnie przeczytany przez lektora, stad tylko kinowe napisy.

0 użytkowników
Do góry