Niezależnie od tego jak głupio mogą zabrzmieć moje propozycji i jak pewnie zostanie za nie zgnojony mam kilka własnych propozycji:
- scalenie tego moda z największym modem-dodatkiem czyli Returningiem. Mam tu na myśli umieszczenie wielu wątków z Returninga do tego moda. Tutaj należałoby też się zastanowić, który wątek główny wykluczyć tj. wątek Opiekunów lub starożytnego kultu, gdyż z tego co zauważyłem zdają się one dość wykluczać pod kątem fabularnym, choć zawsze można coś pozmieniać w treści kultu, by scalić go z Opiekunami.
- import animacji dwóch mieczy i tarcz z Dark Saga. Wiem, to jest główna rzecz, za która zostanę zjebany, ale zastanówcie się ludzie! Jaką, by to dało frajdę móc walczyć z tyloma przeciwnikami, korzystającymi z różnych stylów walki i w ogóle. Założę się, że możecie się spytać autorów o zgodę.
- import innych animacji z Dark Saga xD, pierdołki w stylu opieranie się o kupkę drewna, rąbanie itd, by wzbogacić świat i sprawić, by był bardziej realistyczny. A, no i zastąpić kopanie KILOFEM, kopaniem łopatą.
- pamięta ktoś może moda Nightmare? Zawsze by można jego treść wpleść pod zakończenie Globala, tak by go jeszcze przedłużyć.
- zmieniłbym ekran startowy i muzykę też, bo bez urazy, ale mi się kompletnie nie podoba. Można by było nawet dać song z Gothica 3, taki przyjemny do słuchania i wgl.
- rozszerzenie umiejętności do nauczenia i uwzględnienie nich w ekranie statystyk
- zawsze chciałem móc odprowadzić owcę spod wieży Xardasa na farmę Lobarta. Please, make my this come true!
- skoro już nazwaliście bandytę Jesse to dajcie mu tą samą twarz co w Gothic I ma i najlepiej jakiegoś questa z nim.
- przydałoby się więcej zadań w obozie piratów (możecie choćby wykorzystać te z Piratenlaben)
- przydałyby się zaawansowane rutyny postaci z Velayi tj. postacie wykonują każdego dnia naprawdę wiele, różnych czynności
- usunięcie losowości w ilości otrzymywanego doświadczenia (jednak mnie to denerwuje bardziej niż bym sądził xd)
- nie wiem czy to jest w Global Modzie, czy nie, ale odnalezienie Trokara (żywego/martwego) musi być!
- jakiś wątek z Panem Cienia Inubisem?
- coś z Blood Night? jeśli to ma sens
- zawsze można by było zmierzyć się z jakimś Bumshakiem, czy innym fajnym orkiem

- ja bym napisał do jakiegoś filmowa (mogę nawet samemu napisać xd) i poprosił o lepsze intro, bo to serio jest strasznie okropne. Wiem co mówię, kiedyś robiłem machinimę do Gothica

- wprowadziłbym i rozbudował postać Velayi (o ile nie występuje już w Globalu) na wzór z modu Velaya Historia Wojowniczki
- dodałbym nowych towarzyszy na statek ;d
- i kapitana (Grega ofc, jeśli nie ma w Globalu)
- ogólnie pododawałbym questy w miejscach, gdzie liczyłem na coś więcej i wgl (konkrety podam jak mi się przypomni)
Proszę się na mnie nie denerwować, to tylko moje propozycję ulepszenia modyfikacji, które możecie kompletnie zignorować

To nie są propozycję do zrobienia na niedzielę wbrew wszystkiemu xD