[G2NK] Ministerium II 4549 8

O temacie

Autor Dante

Zaczęty 19.06.2008 roku

Wyświetleń 4549

Odpowiedzi 8

Dante

Dante

Użytkownicy
posty36
Propsy37
  • Użytkownicy

Dante

[G2NK] Ministerium II
2008-06-19, 10:05(Ostatnia zmiana: 2018-07-22, 19:02)
Witam!
Po raz kolejny przedstawiam zapowiedź mojej modyfikacji w wer. demo – Ministerium. W stosunku do poprzedniej wersji różni się wielkością (czterokrotnie większe). Ponieważ zbliża się sesja egzem. nie mam czasu na sprawdzenie gry pod względem poprawności skryptów, tzn. czy po prostu misje zlecane się da wykonać, czy nie ma problemów z wykonaniem poszczególnego zadania itp. Aby zrozumieć fabułę należało by zagrać wpierw w poprzednią część dema (ta jest jego bezp. kontynuacją). W chwili obecnej zawieszam tworzenie pełnej wersji na ok. 1 miesiąc. Nie wiem, kiedy wyjdzie pełna wersja – nieprędko. Po prostu pewnego dnia, jeżeli ta strona będzie jeszcze istnieć, pojawi się link do całego ministerim. A zamysł jest taki, że jeżeli diccuric był duży i oryginalny świat g2nk był bardzo duży, to świat ministerium będzie większy od nich razem wziętych.

Screeny

I na koniec jeszcze kilka statystyk porównawczych, co do pierwszej i drugiej części dema:

I część:    II część:
Rozmiar:175x50 Rozmiar:1650x450
Liczba NPC: 6   Liczba NPC: 11
Liczba bestii: 43   Liczba bestii: 261
Czas gry: 2 h   Czas gry: 3-5 h
Ver. 1.0.0 Ver. 1.0.1 BETA
Ciężar: 42,2 (po rozpakow) Ciężar: 70

Co dalej?
Po przekroczeniu przełęczy będzie ogromne miasto Hemonia a przed nim farmy, pastwiska, lasy. Za miastem ogrodzone tereny orków. Równolegle do terytorium orków i miasta będą niezbadane tereny (wyspa stosunkowo duża). Za terenami orków, wprowadzę zupełnie inną strefę klimatyczną, no i marzeniem jest wprowadzić do gry po raz pierwszy mroczne elfy.
Czas pokaże.

Miłej zabawy.

Źródło: www.lifecode.go.pl
Oficjalna dyskusja nt. ministerium: www.lifecode.fora.pl

Część 1 - http://www.gothicmods.info/index.php?optio...&Itemid=525
Część 2 - http://www.gothicmods.info/index.php?optio...&Itemid=525

hick12

hick12

Użytkownicy
posty48
  • Użytkownicy
Dlaczego zakładałeś drugi temat wystarczy napisać post w tym pierwszym, a nie da się go pobrać zmień server.

Kibol

Kibol

Użytkownicy
posty32
Propsy4
  • Użytkownicy
Demo bardziej by mi się podobało, gdyby to samo umieścić na 5 razy mniejszym terenie, bo z pięciu godzin gry jedną lub dwie poświęciłem na łażenie. Mam nadzieję, że pełna wersja nie będzie tak liniowa i zrobisz parę pobocznych questów. Poza tym jest fajnie, najlepszy był pechowy Joe.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Byłbym bardzo wdzięczny jeśli wrzuciłbyś to na jakiś inny serwer, najlepiej sendspace lub uploader. Tam link wygasł i nie idzie sciągnąć.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Kibol

Kibol

Użytkownicy
posty32
Propsy4
  • Użytkownicy
Proszę bardzo na sendspace.pl :  Ministerium.rar

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
No tym razem postarałeś się i w świecie nie ma już większych nieciekawych niedociągnięć, a na dodatek świat jest bardzo duży :D  No i to UFO xD . W każdym razie pod wszystkimi innymi względami mod leży, duzo bardziej podobała mi się 1 część. A świat choć dobry, to prawie niewykorzystany, no i bez cheatów się nie obeszło.

Stein

Stein

Użytkownicy
posty25
  • Użytkownicy
Ogólnie w modzie jest masa błędów, a i tekstura twarzy bohatera jest do kitu. :roll:

Kiedy tak sobie myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, aby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił.

ks. Jan Twardowski

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie patrząc na date, ta seria modów  Ministerium  bardzo mi się podobała.Szczególnie pierwsza.Szkoda, że Dante zdecydował się na tworzenie nowej gry.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Ministerium Demo, część II
#8 2010-04-22, 22:09(Ostatnia zmiana: 2010-04-22, 22:09)
Jakby nie patrzeć jakoś mu te tworzenie gry idzie, więc dobrze, że jednak to będzie gra, a nie mod. Czasami piszę z nim na GG więc trochę na temat jego gry wiem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry