Kingdom Come: Deliverance i "dziwne" uniwersum 22787 60

O temacie

Autor Sculler

Zaczęty 9.02.2014 roku

Wyświetleń 22787

Odpowiedzi 60

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Mimo wszystko jak zobaczę gameplay, to podejmę decyzję. Tak szczerze, myślę, że gra może okazać się całkiem dobra.  :)

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Przecież gameplayów już jest od groma.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Przecież gameplayów już jest od groma.
Zarzucilbys kilka :P

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Kingdom Come: Deliverance vs Elex...

sądzę że czesi rozszarpią helmutów

Zarzucilbys kilka :P
a ty co, youtuba nie potrafisz używać?

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ok, dam też parę z tych jak ludzie grają we wczesną alphe, baaaaardzo stary i troche stary build gry.

https://www.youtube.com/watch?v=qFHUyyuUfcI

https://www.youtube.com/watch?v=n7sOwsaXy5g

https://www.youtube.com/watch?v=37EVHIw7o8A

https://www.youtube.com/watch?v=Mf9Q4LmK3KU

Resztę szukaj sobie sam.

Post połączony: 2016-12-18, 21:20
https://www.youtube.com/watch?v=NhjlBBWElio

https://www.youtube.com/watch?v=tafARqQtCek

Post połączony: 2016-12-18, 21:20
https://www.youtube.com/watch?v=oQyKaGwmEHo

Edit. Propsuj w nagrode, do 300 dobić nie mogę.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
wystarczy betę ściągnąć i samemu się przekonać

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Źle mnie wszyscy zrozumieliście, to jest wersja alpha. Mi chodziło o to, żeby obejrzeć gamepley, kiedy gra już wyjdzie oficjalnie po premierze.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Trzeba zapłacić :D

Post połączony: 2016-12-18, 21:25
Źle mnie wszyscy zrozumieliście, to jest wersja alpha. Mi chodziło o to, żeby obejrzeć gamepley, kiedy gra już wyjdzie oficjalnie po premierze.

Idąc logika Kazzmira, jak kupisz grę to obejrzysz gameplay :D

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
pracują nad tą grę co najmniej od 2010 roku, a być może wcześniej. trudno się spodziewać od takiego zaangażowania czegoś co będzie słabe.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
to czesi nie amerykanie xD

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja jedyne czego się obawiam to systemu walki. Prezentuje się bardzo ambitnie i oby im wyszedł, bo mimo wszystko jest to gra i fajnie, że walka będzie zgodna ze średniowiecznymi traktatami, ale jednak powinna również sprawiać satysfakcję. Póki co na gameplayach z wersji alpha troszkę odnoszę wrażenie, że walka składa się mikrotur. Choć na ostatnich gameplayach jest zauważalna poprawa. System ekwipunku, a przede wszystkim różnych warstw ubrania oraz uzbrojenia zapowiada się świetnie. Tak samo jak cykl dobowy, pogodowy oraz cykl dnia NPCów. Fajnie będzie móc pojeździć po średniowiecznej Europie, w tym przypadku Czechach. Myślę, że fantasy troszkę każdemu się znudziło, więc Kingdom Come może być odświeżające.
Wiadomo, że z części rzeczy musieli zrezygnować by dopiąć wszystko i wreszcie wydać grę. Piranie z pierwszym Gothikiem zrobiły podobnie. Podobno część rzeczy ma zostać później dodana po premierze w bezpłatnych patach, gdy twórcy na spokojnie będą mogli je dokończyć. Trzymam kciuki za Czechów, bo jeśli "jedynka" odniesie sukces to "dwójka" stanie się formalnością.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
A niektóre urywki gameplayu sugerowały pokazanie nam Bitwy pod Grunwaldem. Acz ten element raczej zwiastuje na sequel.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To raczej było pokazywane na pierwszym trailerze, który miał zaprezentować grę na Kickstarterze. Jeśli Grunwald się pojawi to raczej w kolejnej części. Byłaby fajna sprawa móc w następnej części podróżować po średniowiecznym Królestwie Polskim (oczywiście nie całym) za panowania Jagiełły. Byłbym zadowolony z Krakowa i okolic, a teren bitwy pod Grunwaldem byłby na osobnej mapie.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
To raczej było pokazywane na pierwszym trailerze, który miał zaprezentować grę na Kickstarterze. Jeśli Grunwald się pojawi to raczej w kolejnej części. Byłaby fajna sprawa móc w następnej części podróżować po średniowiecznym Królestwie Polskim (oczywiście nie całym) za panowania Jagiełły. Byłbym zadowolony z Krakowa i okolic, a teren bitwy pod Grunwaldem byłby na osobnej mapie.

błagam, czesi mają swoją własną historię równie ciekawą, że nie muszą robić krakowa a potem odtwarzać gruwaldu. wacław 4 był jednak zawziętym skurwysynem i spiskował z krzyżakami przeciwko polsce xD

w ogóle to bardzo dziwne że nie wybrali okresu wojen husyckich do gry.

stawiam na to że to raczej zbieg okoliczności, że to co wygląda podobnie do gruwaldu ale wcale nim nie jest.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Było pole, były Krzyżoki, były Poloki i cała reszta bandy. Może to był tylko marketing aby przebić się do nas, cholera wie. Chwila, chwila.....przecież to się dzieje w okresie wojen husyckich. Trochę to wyklucza Grunwald....zresztą, nic nie wiemy o fabule co może być złą informacją lub dobrą, przekonamy się.

W każdym bądź razie wreszcie spełnią się dziecinne marzenia o zabawie w rycerza XD

Post połączony: 2016-12-18, 22:27
Sean Bean w 30:43 :D

Wiem, że się 2 lata spóźniłem, ale jednak teraz to dostrzegłem. Może ktoś się jeszcze nie nadział @Kazzmir  weź to pod spoiler!

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
przecież to się dzieje w okresie wojen husyckich
nie dzieje się.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oczywiście, że nie muszą. To jest tylko jedna z opcji. Pierwsza część pewnie skupi się na jakichś wewnętrznych tarciach między rodami. Spiski, walka o władzę itp. Akcja pierwszej części ma się rozpocząć w 1403 roku. Pewnie w pierwszej części podłożą podwaliny pod kolejną w której być może zobaczymy wojny husyckie.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
był kiedyś taki projekt, poniżej w kilku punktach co o nim

- nowatorskie systemy gry (walka, magia, prawo, replayability),
- unikalna autorska fabuła political-fiction obejmująca zasięgiem królestwa europy środkowej,
- wielka szansa na rynku europejskim z powodu naszej wspólnej historii średniowiecza,
- rozwój sceny moderskiej gwarantuje przeżycie gry przez wiele lat,
- nasza gra wpisuje się w niszę gatunkową. mała ilość tego typu gier, gwarantuje sukces każdej kolejnej podobnej produkcji, głód tego typy gier akcji w połączeniu z rpg i unikalnymi zaletami stealth/skradanki i akcji potwierdzają kolejne nowo powstające gry na szczęście wciąż nieliczne ale odnoszące sukcesy komercyjne,
- budowa rynku gier historycznych,
- dwuletnia kwerenda historyczna,
- intensywne kontakty w środowiskach uniwersyteckich,

- skradanka i gra akcji z elemenetami rpg,
- przedział czasowy 1409-1415, gra oparta na historii Wielkiej Wojny,
- zakulisowe relacje polityczno-dyplomatyczno-szpiegowskie w trakcie wojny,
- intrygi, polityka, dyplomacja, szpiedzy, wojna i zdrada,
- pojawienie się wspólnego wroga,
- sposoby zwalczania wroga,
- wielowątkowa fabuła,
- otwarty świat z dużymi miastami i zamkami średniowiecznymi,
- autentyczne postacie historyczne,
- realistyczny świat średniowiecza,
- zaawansowana system walki oparty na średniowiecznych i renesansowych kodeksach,
- wysoki poziom powtarzalności gry,

Societas Lacertarum, 2010

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Myślę, że będą poruszane sprawy kościelne. Jak to czeska produkcja, to być może usłyszymy jakąś wzmiankę o Janie Husie, który został uznany przez kościół rzymskokatolicki za heretyka i spalony na stosie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry