Colony.zen w Gothicu 2 3225 6

O temacie

Autor Samuel

Zaczęty 4.02.2014 roku

Wyświetleń 3225

Odpowiedzi 6

Samuel

Samuel

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, z racji tego że moje poszukiwania spełzły na niczym, przyszedłem z prośbą do was, czy moglibyście zaradzić coś w moim problemie. A mianowicie chciałbym aby moim domyślnym światem w Gothicu 2 NK był świat COLONY.ZEN, nie potrzebuje żadnych NPC'ów i rzeczy tam, wystarczy pusty świat. I teraz pytanie - czy jest możliwość zrobienia tego w bardzo prosty sposób? Jestem zielony w Spacerach, 3dsmaxach czy co tam jeszcze jest możliwe.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Tak jest na to prosty sposób. Pusty świat całkowicie czy świat kolonii z g1 z vobami?. Jest program Zen converter i nim w prosty sposób można to zrobić nawet na TM ktoś pytał się kiedyś jak to zrobić i uzyskał odpowiedź także poszukaj tego.

Samuel

Samuel

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pusty świat całkowicie. Dogłębniej pisząc chodzi po prostu o miejsce gdzie mogę sobie postrzelać parę screenów ze statystami (FH), a silnik Gothic 1 trochę mi przeszkadza w tym. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Możesz w spacerze g2 nk podmienić na mesh GD z g1

Samuel

Samuel

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wolałbym osobiście trochę prostszym językiem w moją stronę, prawie że do jak neandertalczyka, bo ja kompletnie nie jestem w temacie. Zacząłem używać ZEN Convert, ale opanowanie tego czegoś jest dosyć trudne.

Pisze mi o jakimś Gothic Sourcerze, mając go - nic to nie dało, ciągle się pojawia błąd.  Do tego również korzystam z COLONY.ZEN który ściągnąłem z internetu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Poczytaj poradniki odnośnie spacera, moddingu . Jak jesteś ogarnięty to sobie poradzisz , na forum jest masa poradników dla chcącego nic trudnego  :ok:

Zaistaluj G1 MDK http://www.worldofgothic.de/dl/download_28.htm

Zaistaluj G2 MDK http://www.worldofgothic.de/dl/download_94.htm

EDIT : @DOWN - łatwiejszym sposobem byłoby po prostu podmienienie MODELU koloni w spacerze G2 NK na MODEL Z G1 , poczytaj poradniki odnośnie spacera i moddingu

Samuel

Samuel

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W sumie łatwiej by było gdyby ktoś po prostu wytłumaczył jak użyć ZEN Converta w taki sposób, abym osiągnął to czego chce.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry