Witam. Przedstawie dokladnie moją sytuacje:
Otoz wczesniej mialem windows 7 ultimate 32 bit. Sciagalem za pomocą uTorrent (z dodatkami torrent booster oraz accelerator). Sciagalo mi bardzo szybko (dochodzilo do 1,2 MB/s), kilka gb pobieralem doslownie w pol godziny, 15 minut.
Teraz, dokladnie w minioną niedziele, zmienilem system na Windows 7 Home Premium 64BIT. I tu zaczyna sie problem - zainstalowalem uTorrenta, a predkosc sciagania osiaga... 0,8Kb/s. Tak nisko nigdy nie mialem. Wszystkie programy powyłączane, nic zbednego w tle nie dziala. Zawsze sciagam torrenty z duzą ilością seedow, a jak najmniej peerow. Ostatnio probowalem sciagnac plik 130 seedow i 15 torrentow. Jak sie to skonczylo? uTorrent połączył się z 20 seedami oraz 40 peerami (nie wiem skąd on je wział?) a predkosc nie przekroczyla 1kb/s.
Teraz musze pobierać chomikuj lub jakies warezy, a to nie jest zbyt wygodne. Dodam, ze przy pomocy Internet Download Managera także sciągam bardzo szybko. 1,4MB/s wlasnie w tej chwili pobiera, 1 GB zszedl mi w 10 minut.
Jesli wiece jakis jest problem - napiszcie jak to naprawic. Potrzebujecie dodatkowych rzeczy - udostepnie je.
Jesli jakims sposobem złamałem regulamin lub napisalem w złym dziale - przepraszam.
Z góry dziekuje,
Pozdrawiam.