Returning 2.0 781976 1769

Ankieta

Która gildia powinna zostać najbardziej rozbudowana?

Paladyni
81 (16.2%)
Magowie Ognia
28 (5.6%)
Magowie Wody
27 (5.4%)
Guru
28 (5.6%)
Strażnicy świątynni
43 (8.6%)
Łowcy Smoków
58 (11.6%)
Nekromanci
102 (20.4%)
Bandyci (być może jako gildia)
53 (10.6%)
Najemnicy orków (być może jako gildia)
80 (16%)

Głosów w sumie: 500

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 26.11.2013 roku

Wyświetleń 781976

Odpowiedzi 1769

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: Memorius
CytujPrzed Śniącym zabijaliśmy Cor Caloma. A w Returnie wcieło go.wcięło go bo go zabiliśmy.Tak, Tak.
tu musi działać zasada Brzytwy Ockhama.
Ja bym dodał nowa farmę i dodatkowe zadania w rodzaju zbioru rzepy.
No w sumie nowa farma to nie jest zła rzecz :D W sumie dużo tych pól jest, a pracują tylko nie kilku. Ja bym dodał questa właśnie z polnymi bestiami, np. daje dam je Sekob, albo Bengar lub Akil na przykład i możemy wybrać któremu pomożemy. Wybijamy bestie, idziemy do Onara i negocjujemy wynajem pola. Któryś farmer dosyła pracowników i już się ładniej w świecie robi :P

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Ototototo!
Własna farma (marzy....)
Rzepa, owce , mleko no i zebranie odpowiednich ludków (jak w Velaya)

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: Memorius
Ototototo!
Własna farma (marzy....)
Rzepa, owce , mleko no i zebranie odpowiednich ludków (jak w Velaya)
Mam wyrywać rzepę? Chyba sobie ze mnie żartujesz..

Nie dziwi was, że na całe Khorinis pracuje jakieś... 15 farmerów? Chciałbym, żeby farmy wyglądały jak farmy. Trochę więcej owiec i farmerów. No ktoś musi w polu robić. Może jakieś sady?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Mówiłem że głupi pomysł.

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam wyrywać rzepę? Chyba sobie ze mnie żartujesz..

Oczywiście tak, nie można stale tylko walczyć ze smokami.

Z drugiej strony jednak nie przekształcajmy zanadto Gothic w Simsy.

Dlatego można by dodać jeszcze smoki ale takie mniejsze , do polowania na trofea.

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Liberum veto. Smoki według słów Xardasa I Hagena to istoty, których nie widziano od dawien dawna i dopiero teraz przybyły na wezwanie,a ty chcesz je dodać jako potwory. To tak jak ze smokami w g3, które wzięły się znikąd.
Jak dla mnie można by dodać kolejny obóz piratów, ale niekoniecznie w Jarku oraz jakieś zdarzenia losowe (ale możliwość ich wyłączenia na początku gry u Xardasa), które polegałyby np. na niespodziewanym ataku bandytów jak idziemy jakąś ścieżką. Do tego chętnie zobaczyłbym wyjaśnienie skąd w bibliotece o której wiedział Xardas były łzy Innosa, bo z tego co pamiętam nie zostało to jakoś wyjaśnione. Do tego więcej bossów, bo tych jest mało :P Nowe bronie i czary też mogłyby być, ale niewątpliwym plusem byłaby naprawa bugów standardowych w gothicu czyli np. przenikanie przez tekstury.

@edit
I bym zapomniał. Dodanie nowych egzemplarzy broni do nauki kowalstwa, możliwość tworzenia łuków i zmiana siły tych broni, które można wykuć na dzień dzisiejszy.

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Dobry pomysł z tymi smokami! Dałbym je w Khorinis w zadaniu u Łowcy Smoków. Bo obecnie sprawa wygląda tak: 
Paladyn ma ciekawe zadanie związane z hersztami orków. (można je bardziej rozbudować)
Mag Ognia ma równie ciekawe zadanie z poszukiwaczami. (je również można rozbudować, poprzez zwiększenie ilości opetanych oraz dodanie minibosów u poszukiwaczy. 
Łowca Smoków ma ciekawe rozpoczynające się zadanie, a im dalej tym nudniej. Nie jest podejrzane tto że z żadnego jaja nic się nie wykluło?
Z farmerami to jest to dość dziwne. Pracuje (w polu) z 10. I oni wyżywiają resztę? Co z bandytami i Magami Wody ? Nic nie żrą?

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie jest podejrzane tto że z żadnego jaja nic się nie wykluło?
no i do tego zmierzałem właśnie!

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Można byłoby rozbudować nieco wątek szponu beliara.
Jest  powiedziane że demon seynak  znajduje się w świecie demonów , więc  można dodać questa który kazałby nam znaleźć odpowiednie materiały do stworzenia runy do świata demonów i tam byśmy zabili seynaka.
Dodać też można posąg Adanosa. 
Jak wiadomo adanos utrzymuje równowagę między innosem a beliarem.
Nowość dotyczyłaby karmy gdybyśmy pomodlili się do adanosa to karma innosa i beliara zwiększyłaby sie o +1 np. innos -150    beliar -200 TO wyglądałoby to tak innos -149 beliar -199 ,

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozmawiając o dodatkowej farmie. Zawsze mnie kusiła lokalizacja obok jeziora w północnej części khorinis, (jeśli idziemy za śladami skradzionego oka innosa lub przy próbie ognia) . Jest wystarczająco miejsca na niewielką farmę i chatę rybaka (w końcu ryby nie tylko żyją w morzu). A taka lokalizacja oddalona od miasta dawała by wiele możliwości kilku dodatkowych zadań jak dostawy towarów, czy szukanie ochroniarzy.  Można by nawet zrobić niewielką wieś dodając kowala i tawernę.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam nadzieję że ten pomysł przypadnie wam do gustu. :)
Warto byłoby przywrócenie ryżu i zrobienie kolo latarni morskiej (tam na tych polanach) pola ryżowego.
Byliby tam zbieracze i dostarczaliby ryż do khorinis.
Można byłby dodać jeszcze bonus np. za zjedzenie 50 misek ryżu +2 do siły lub +5 do HP. :D

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Returning 2.0
#271 2014-01-03, 00:54(Ostatnia zmiana: 2014-01-03, 10:00)
A może jako trofea myśliwskie dodać ogon harpi, źrenicę węża, ucho trola, włos goblina a z tego wszystkiego alchemik zrobi miksturę niewidzialności 1 min???
# No więc czcigodny Memoriusie jednak racji trochę mam... A z jakich składników ta mikstura,
nieważne... Przecież nie do skradania/przemykania przed smokami...

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Oj Tituf
Baardzo lubię twój styl ironizowania ale tym razem nie masz racji.
Natomiast pomysł z trofeum z harpii (pióro np jako wzmocnienie strzał -przy  czym w Velaya już coś podobnego było) oraz pomysł na miksturę niewidzialności jest bardzo dobry.
Dla graczy lubiących czasem coś obejść. przemknąć się czyli ogólnie sneak/stealth gra oferuje bardzo niewiele.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
A co tutaj do przekradania się? Masz rozwalić w drobny mak smoki i przy okazji orków, nie widzę tutaj nic do skradania :P

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Propozycje nowych bossów:
Prychający smoczy zębacz
Czarny troll
Herszt jaszczuroczleków ( z 7 )
Kapłan Beliara ( taki lepszy poszukiwaczacz, było by ich kilku, jeden przy niszczeniu Oka, drugi na farmie Sekoba, trzeci koło farmy Lobarta,czwarty w starej wieży Xardasa,  piąty.w komnatachYberiona, Klucznik na Irdorat.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ja bym dodał jeszcze jakiegoś dowódce w 4 bo orki mają a jassczurki są gorsze?

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Masz rozwalić w drobny mak smoki i przy okazji orków
No tak , zapomniałem.

Autorzy gry też o wielu rzeczach zapomnieli. Zapomnieli przede wszystkim
 o tym, że orkowie nie są pierwszoplanową rzeczą w tej grze.
Tam gdzie brakowało pomysłu na coś innego dodano orków. Podziemne miasto Orków , orkowie z Wysokiej Skały , orkowie w Dolinie Cieni, orkowie wszędzie a pod zamkiem tylu że się komp wieszał.
tu akurat popieram to co zrobił Dimmell , usuwając połowę z nich z gry.

Samo Lore zostało w Returning powaznie naruszone , bo jak mi się wydaje to Smok Ozywieniec generalnie dowodził wszystkimi siłami zła na Khorinis. Tu zaś autorzy obracają  wniwecz praktycznie całą akcję gry z GIINK.
Ekipa wraca do Khorinis i tu mamy totalna klęskę , zniszczone miasto itd. No tak winni sa Opiekunowie ja to rozumiem ale zawsze pozostaje to ale...
Co do samych Opiekunów to gdyby nie dodane przez Dimmella podpowiedzi to bez solucji by się co niektórych nigdy nie znalazło...
Patrząc szerzej gra w wersji 1.1 jest nadal zbyt trudna a nieustanna rzeźnia i przebijanie się przez lokacje w celu posunięcia akcji do przodu w ramach niejasnych do końca misji jest po jakimś czasie nużące.
Gra zatraciła polot i lekkość (nie łatwość a "lekkość"  Nocy Kruka).
z jednej strony autorzy próbowali podążać ścieżką eksploracjii prtzygody wytyczoną przez zwykły Gothic, z drugiej jednak zrobili ukłon w stronę miłosników bezrefleksyjnej niby RPG rzeźni oferowanej w sieciowych grach typu Metin i podobnych. To się tak srednio udało.
Pewnych rzeczy się zmienic nie da. Tą grę zrobili Rosjanie, naród o duszy mrocznej i tylko chyba mogli stworzyć zrujnowane miasto Khorinis z wyrżnietymi w pień mieszkańcami.
Przykre to jest i jakoś nie do końca się wpasowuje w atmosferę gry.
Rozdział VII jest bardzo nierówny. Mało ciekawa i jakby na siłę zrobiona zagubiona Wyspa , kapitalnie wymyślone zebranie i wyposażenie armii , bardzo dobre rozwiązanie watku Opiekunów.
No i bitwa.
Tej by tu już mogło wcale nie być. W sumie hekatomba postaci z gry, zmuszająca do wielokrotnych prób ponownego rozegrania. No i na słabszych komputerach niestety pokaz slajdów uniemożliwiający sensowną aktywną rozgrywkę. Tak ja wiem,ze teraz chodzi to płynnie na domowych kompach rodem z NASA.
Te rzeczy zapewne nie ulegną zmianie, choć jakis alternatywny sposób rozgrania wspomnianej chociazby bitwy by się przydał.
Przydało by się też nieco więcej mozliwości przechodzenia gry dla tych którzy myślenie przedkładaja nad nieustanne machanie mieczem w zbroi +300....

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ładny tekst^

ja wróce do fabuły i łowów:
W 4 rozdziale orki podbijają Jarkendar. Ide sobie do piratów zapytać się czy mają pomysł na jakąś kontr ofensywę. Opcji dialogowych nie ma :( Więc ide do Brandona zapytać się czy coś niwego. On się rozgląda i mówi: nie nic. I nie jest tak że oni o orkach nie wiedzą. Ba jeden znich robi atak na obóz a oni go zabijają.
Nie musi to być nawet jakieś zadanie. Niech Greg nam powie że po prostu zwieją z wyspy.
Hahahah teraz odkryłem że tak powiedzieć nie może bo nie ma statku :) .

Można by dodać zadanie od Thorusa w 4 rozdziale. Musimy sie Grega zapytać czy przewiozą bandytów do khorinis. On sie zgadza oczywiście.

ŁOwy:
Dodać można pióra ścierwojada. W jakimś. Modzie one były. Więc tylko skrypty kopiować jak to zrobili z przewrotem w bok. No i ze 100 piór możemy zrobić lotnie i tak jak w Asasynie lecimy :)

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: gandalfgandalf
ŁOwy:
Dodać można pióra ścierwojada. W jakimś. Modzie one były. Więc tylko skrypty kopiować jak to zrobili z przewrotem w bok. No i ze 100 piór możemy zrobić lotnie i tak jak w Asasynie lecimy

Nie, no gandalf, też masz wyobraźnię...
To już lepiej ze stalowych prętów coś lepszego sobie zrobić...
A,  i wreszcie odpowiedni avatar do nicka... (nicku?!)

A co tutaj do przekradania się? Masz rozwalić w drobny mak smoki i przy okazji orków, nie widzę tutaj nic do skradania :P

A nawet do klasztoru po książkę byłoby łatwo i przyjemnie wbić...
albo dodać fajne zadanko.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
No cóż muszę się zgodzić, czasami w modach jest aż zbyt dużo rzeczy. Szczerze - to aż się rzygać chce :P Aż boję się wersji 2.0... Co za dużo to niezdrowo, żeby nie było znów miliona nowych lokacji :P

Post połączony: 2014-01-03, 15:31

0 użytkowników
Do góry