Czas Zapłaty - premiera! 308072 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 308072

Odpowiedzi 561

kkla5544xx

kkla5544xx

Użytkownicy
posty84
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
idz koło pacho tam stoi wierza i tam wejdź on tam stoi i patrzy sobie :)

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mam pytanie, istnieje kod na zmianę czasu? Gra mi się zacina o godzinie 24:00 i nie ma na to rady, nieważne gdzie jestem. Save mam o 23:50coś zrobiony. Spotkał się ktoś z takim błędem ? :)

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
set time godzina, ten błąd występował w becie z tego co pamiętam sam go wtedy miałem :)>

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mam pytanie, istnieje kod na zmianę czasu? Gra mi się zacina o godzinie 24:00 i nie ma na to rady, nieważne gdzie jestem. Save mam o 23:50coś zrobiony. Spotkał się ktoś z takim błędem ? :)
A wywala cię?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Nie wywala, po prostu cała gra staje w miejscu. Użyłem set time i jest dobrze. Zaraz coś dopiszę do tematu z błędami, Adanos jak możesz zajrzyj tam bo to będzie edycja posta.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Wrazenia miałem dobre póki gra się nie zbugowała w nieodwracalny sposób..
Nieraz skrypty nie zaskakują jak powinny i wychodzą dziwne rzeczy.
Długieeeeeee wczytywanie save i często się wiesza.
Zdarzają się różne inne błędy.

Szczerze mówiąc połamałem przód obudowy kompa przez tego moda jak sie wkurwiałem przy wielokrotnych freezach i  bugach.
Z tą obudową to na serio żadna dramaturgia ani nic seryjnie z nerwów rozgromiłem ją..

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
b-marvin-b F2 Set time 12 i masz 12 po południu :D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

Draks

Czas Zapłaty - premiera!
#327 2013-11-24, 22:31(Ostatnia zmiana: 2013-11-25, 20:34)
Wrazenia miałem zajebiste, mod zajebisty, ale kurwa nie doprawcowany, tyle czasu 8 lat czekania i chuj, moze ten patch poprawi cała ta modyfikacje. jednak najwieksze wrazenie sprawiły na mnie czary oraz miecz runiczny, bo  duale takie to mozna sobie podarowac.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Nie przeszedłem jeszcze całego moda.  Byłem w momencie pojawienia się Beziego po raz drugi. I niestety gra mi się zbugowała. Teraz czekam na wenę by zacząć od save sprzed kilku godzin. W każdym razie już jakąś opinie mam.

*Ogólnie fabuła jest zajebista, ale czasem jest duże nagromadzenie zadań typu PPP, przez co niektóre etapy gry wydają się nudne. W każdym nie jest to taki duży problem. Mimo wszystko fabuła jest świetna.

*Poziom trudności jest za łatwy (może z wyjątkiem samego początku). Np. będąc w starym obozie - sprałem Kruka, chwilę przed tym jak daje mi zlecenie kurierskie. Trochę śmiesznie to wyglądało  - podnosi się z podłogi i do mnie z tekstem "Dotarło w końcu do Ciebie, że ze mną nie ma żartów?".

*Jeśli chodzi o respawn potworów to w sumie szkoda, że go nie ma. Aczkolwiek na późniejszy etap gry nowe potwory nie są za bardzo potrzebne (i tak jesteśmy koksami (Podczas misji z podarowaniem Diego zwoju teleportacyjnego - rozwaliłem przy okazji królewskiego trolla. Zajęło mi to jakieś 2 min ), ale to się też odnosi do poziomu trudności).

*Jeśli chodzi o naukę pobocznych talentów (kowalstwo, regeneracja, alchemia, uniki czy duale) - no w moim przekonaniu nie jest to potrzebne.  Te talenty nie dają takiego przekonania, że nam się one opłacą (po co kuć miecze, jak sami mamy lepszy, a ruda nie mieści się w kieszeniach (po ucieczce ze SO zorientowałem się, że mam ponad 10k rudy, a duale mają kiepską animację i najlepsze z nich są słabe w porównaniu do tych lepszych mieczy (szybciej zrobimy adad mistrzem 1h niż mistrzem w dualach w dodatku 1h ma większe obrażenia niż dwa miecze duale razem) itd.)

*Faktycznie wątek głębi trochę słabo rozwinięty.

*Niestety jest dużo błędów. Ten, który zbugował mi grę polegał na tym, że chyba gra nie zarejestrowała mojego dialogu z informatorem (tam, gdzie taka kamerka specjalnie lata), przez co nie mogłem pogadać z bezim  (no i zapisałem grę) i potem z Ratfordem...
Albo np. często klikając esc dla pominięcia rozmowy pominę tylko napis, a animacja mowy dalej jest lub ominie mnie pół kwestii dialogowej z jakimś gościem...

*Wiele dialogów powinniście poprawić odnośnie rudy (co z tego, że Bukhart chce 1.5k za skórę jak mu zapłacę i zaraz potem go pobiję i odzyskam całą rudę), a wystarczy by ruda leciała do jakiegoś innego gościa, którego nawet nie będzie na mapie.

*Walka jest faktycznie nieźle zbugowana, osoby w grupie nie powinny otrzymywać obrażeń od nas. (Gdy z łowcami szliśmy na trolla to ja zanim go ubiłem  - rozwaliłem (przypadkiem) każdego gościa z mojej drużyny. W końcu połowa dała sobie spokój z walką, a druga połowa biła trolla lagą).
Nie mówiąc już o tym, że czasami niektórzy w ogóle nie obrywają (zwykle nie są to ludzie z grupy).
Przydało by się też, by mając miecz w ręku nie nakierowywać na martwych ludzi, itemy czy moby.

*Zastanawiam się czemu w magazynie pod klasztorem zmiennokształtnych są żywe zaklęcia pod ziemią?

*Na koniec jeszcze dodam coś co mnie naprawdę trochę przygnębiło. Czemu po wyjściu z głębi nie mogliśmy sklepać nikogo z tych co nas tam wrzucili. Większość chyba w ogóle zapomniała, że nas tam wpędziła.

To tyle z tego co pamiętałem. Patch bardzo by się przydał tej modyfikacji, lecz mimo wszystko jest to jeden z najlepszych modów w jakie kiedykolwiek grałem.
Sory za wszelkie błędy w pisowni.

Gorn5533

Gorn5533

Użytkownicy
posty48
Propsy6
  • Użytkownicy
Moje wrazenie jest takie ze muza w nowym obozie jest epicka . ale są też uwagi ponieważ  są tekstury pancerzy z
bety i jak chce kupic pancerz u foxa to nic sie nie dzieje nie ma go nigdzie :)(pomaga jedynie kod na dany pancerz )

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie wywala, po prostu cała gra staje w miejscu. Użyłem set time i jest dobrze. Zaraz coś dopiszę do tematu z błędami, Adanos jak możesz zajrzyj tam bo to będzie edycja posta.
To może daj zapis? Bez sensu jest przecież używać za każdym razem kodu...

Gorn5533

Gorn5533

Użytkownicy
posty48
Propsy6
  • Użytkownicy
jak wgrac textury zeby byly takie jak na screenach?

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w III rozdziale i od jakiegoś tygodnia nie chciało mi się do moda wracać, chociaż wcześniej robiłem to regularnie. Po pierwsze od tego etapu większość zadań potraktowana jest cholernie po macoszemu. Bez poradnika czy pytania na forum praktycznie nie wiadomo jak popchnąć dane zadanie, bo ani w dialogach, ani w dzienniku nie ma żadnej sugestii co powinniśmy dalej robić.
Nie mówiąc już, że nadal w III rozdziale jesteśmy chłopcem na posyłki dla każdego... Zwykle po wykonaniu zadania miast obiecanej nagrody słyszymy "Spierdalaj", co chyba nie jest zbyt zachęcające... Na tym etapie powinniśmy się czuć już jak u siebie i nie wykonywać mnóstwa zadań dla wszystkich po kolei.
Po drugie nie wiem czy nie zablokowałem sobie gry i czy będę mógł przejść dalej, bo nie wykonam zadania dla Fox'a polegającego na rozdaniu broni. W rozmowie z Cavalornem wybrałem nie tę kwestią co trzeba i nic już zrobić nie mogę.
Poza tym Głębia jest do poprawy (może jakieś zadanko?, zamiana tych niby pająków na pełzacze).
W kwestiach technicznych to widoczny jest totalny brak balansu, który odbiera przyjemność z gry.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
W Nowym Obozie jest pewien płotek, który tworzy okrąg. Nie miały tam czasem odbywać się walki, a to miało służyć jako arena? Ciekawie by to wyglądało jeśli takowe walki by się tam odbywały, urozmaiciło by to grę. :P

AmicisPL

AmicisPL

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej mam prozbe. Moze ktos mi opisac co mam dokladnie zrobic by zagrac w tego moda ? Nie za bardzo sie znam na tym i nie wiem co gdzie powklejac, czy gothic jakis jest potrzebny i co zrobic itd. Bardzo prosze o pomoc, pozdrawiam:)

kkla5544xx

kkla5544xx

Użytkownicy
posty84
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
masz 3 foldery wchodzis do gthoic i pzeszun je na pliki i weź podmien 2 pobierz sobie http://chomikuj.pl/MamNickBleu/Gothic+PlayerKit

i po wgraniu powinno działac u mnie działało bo go przeszłem

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Cytat: AmicisPL
Hej mam prozbe. Moze ktos mi opisac co mam dokladnie zrobic by zagrac w tego moda ? Nie za bardzo sie znam na tym i nie wiem co gdzie powklejac, czy gothic jakis jest potrzebny i co zrobic itd. Bardzo prosze o pomoc, pozdrawiam:)

Pliki z "System" przerzuć do folderu "System"
Plik z "modvdf" wrzuć do: "\Data\modvdf"
Plik "Czas_Zaplaty" wrzuć do: "Music"

Tyle.

AmicisPL

AmicisPL

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
OK dziekuje wam za pomoc :) 

RychuKapucino

RychuKapucino

Złote Wrota
posty27
Propsy78
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
witam. Mam pewien problem. W misji szpeg mialem drugi raz ze wszystkimi pogadac. Pogadalem ze wszystkimi ale u cavalorna nie moge o tym powiedzec a u wszystkich nie ma juz nic do gadania. Co mam zrobic ?

kkla5544xx

kkla5544xx

Użytkownicy
posty84
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
idz jescie raz przepytać może kogos przegapi,łes yak miałem już sorry za błędy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry